Reklama

Reklama

Svět zítřka

  • USA Sky Captain and the World of Tomorrow (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Gotham City, 30. léta 20. století. Životem kypící metropoli nečekaně napadne armáda obřích robotů. Ve městě vypukne panika. Kdo stojí za vražedným útokem? A proč v poslední době záhadně zmizelo hned několik světově proslulých vědců? Prvotřídní stíhací pilot Sky Captain (Jude Law), ambiciózní reportérka deníku Chronicle, Polly Perkins (Gwyneth Paltrow) a krásná mariňačka Franky Cook (Angelina Jolie) spojí své síly, aby zjistili, kdo má zdrcující útoky na svědomí. Zdá se, že za vším stojí tajemný doktor Totenkopf. Útok jeho robotických monster je jen první bitvou války o nadvládu nad světem. Sky Captain a jeho odvážné společnice podniknou dobrodružnou výpravu řadou exotických míst až do Nepálu, kde má Totenkopf svou tajnou základnu. Dokáží šíleného vědce a jeho roboty zastavit? Film, jehož vědeckofantastická zápletka je originálně situována do vizuálně atraktivního retra 30. let, nabídne divákům dosud nevídanou podívanou. Díky průkopnické trikové technice a originalitě filmařského pojetí je snímek již od prvních zkušebních projekcí považován za přelomový v rámci žánru, podobně jako kdysi původní Hvězdné války George Lucase. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (592)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vizuálne spracovanie je proste úžasné, vďaka nemu (a hlavne vďaka nemu) sa na tento film tak rýchlo nezabudne. Všetko čo uvidíte okrem hercov bolo vytvorené na počítači. Nebolo to nič nové, CGI technológia sa používala už roky, ale nikto dovtedy takto nevytvoril celý celovečerný hraný film. Napriek všetkým nedostatkom sa na tento film dá pozerať. A čo viac, je to príjemné sledovanie. Nie je to film pre každého, ale ak máte takéto žánre radi, treba si to pozrieť. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa SVET ZAJTRAJŠKA odohráva v prvej polovici 20. storočia, v uliciach New Yorku sa preháňajú aj čudnejšie veci, ako Lawova stíhačka. Mám rád filmy, ale niektoré by som nerád nakrúcal a tento patrí medzi ne. Pre diváka vizuálny skvost (Roklinka, King Kong), ale pre režiséra a jeho tím to musela byť vyčerpávajúca práca. Napriek tomu vidieť a cítiť, že to robili s každodennou láskou. Jackson a Lucas majú veľkú konkurenciu. Čo myslíte, na čo Polly minie posledný záber? ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

FIlm disponuje opravdu luxusním retro lookem, ale toho si po půl hodině přestanete všímat a je před vámí totálně nudný a hloupý příběh, který vyvrcholí do docela šměšného finále, který není poctou v podstatě ničemu. Hvězdička za vzhled, druhá za poměrně dobrou atmosféru a třetí za ten štěk Angeliny, která tam je vážně jen pár sekund. Ale je na posteru, to je mílý! ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Toť vpravdě F A N T A S T I C K Ý film. Všetečka Polly a statečný kapitán Sky Captain se všemi soudruhy v lepém boji s zlodušným Dr. Totenkopfem. Krásné jako Jude Law, půvabné jako Gwyneth Paltrow, akční jako Angelina Jolie... Staromilé. Milské... :-) Jářku! To musíte viděti - nehledejte hnídy, uvařte si šálek britského tea, otevřte oči zeširoka dokořán - a sundejte si krytku! ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

........Úžasné obrázky, zajímavá animace......Jak již někdo řekl: svět zítřka je úchvatnou podívanou, která se dočkala pozitivních kritik, ale i přesto v kinech neuspěla......Conran, až zřejmě nechtěně, tento experimentální snímek poslal na slepou kolej filmových dějin. Mistrný kousek digitálního studia, které nepochybně odvedlo zdařilou a poctivou práci je na zcela jiné hodnotové úrovni, než to, co bylo přetáčeno s herci. Právě toto technické vložení herců do pozadí, nelogické chování, místy úsměvné dvojité přesvícení herců, pompézní herohudba, únavný děj. Toto vše mi dává za pravdu, že je vždy nutno míti se na pozoru před velkou, masivní reklamou a trailery před spuštěním díla do kin............... ()

Galerie (181)

Zajímavosti (23)

  • Studio Paramount bězně nepodporuje debutanty, ale v tomto případě udělalo vyjímku a zdá se, že to byla správna volba. Kerry Conran už byl totiž najatý, aby napsal sequel k filmu, přičemž by celkově mělo jít o trilogii. (imro)
  • Režisér prošpikoval své dílo desítkami odkazů na jiné filmy. Vedle čísla dveří bytu Waltera Jenningse (Trevor Baxter)1138, které je odkazem na snímek THX 1138 (1971), lze rozpoznat narážky na filmy King Kong (1933), Čaroděj ze země Oz (1939) nebo Metropolis (1927), na který odkazuje postava Záhadné ženy (Bai Ling). (imro)

Související novinky

Wachowští jsou zelení

Wachowští jsou zelení

27.11.2007

Na tuzemská kina právě útočí Beowulf a i v této souvislosti není pochyb o tom, že stojíme u zrodu čistě digitální kinematografie. Jistě, pořád má za sebou jen první krůčky (vyvíjejí se technologie a… (více)

Reklama

Reklama