Reklama

Reklama

The Hire: Beat the Devil

Obsahy(1)

Pán James Brown starne. Požiada preto šoféra (Clive Owen), aby ho zaviezol k Satanovi (Gary Oldman) s ktorým sa pokúsi ujednať zmluvu. Ďalších 50 rokov slávy, mladosti a bohatstva. U Diabla však nič nie je zadarmo... Všetko bude závisieť od jediného závodu v ktorom môže zvíťaziť len jeden... (Avathar)

Recenze (203)

Filip.S 

všechny recenze uživatele

Teraz je jasné, že Tonny Scott poňal tento film ako test výrazových prostriedkov použitých v Man on fire. Oba filmy otvára ten istý záber, je požitá rovnaká montáž, rovnako sú titulkami zvýraznené dôležité repliky, atď. Pred uvedením Muža v ohni sa to mohlo zdať samoúčelné, teraz to však dáva dokonalý zmysel. Filmu niet čo vytknúť (okrem nevýrazného Cliva Owena v úlohe šoféra, ale to je problém všetkých Hire filmov). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po dějové stránce maximální úlet asi možná právě proto, že David Fincher věděl, komu je určen. Audiovizuálně se totiž jedná o maximální režisérovu onanii, kterou společně s kameramanem Paulem Cameronem dotahují do epileptického celku, v němž divák neví, jestli má vnímat děj či obraz. Pro obdivovatele Scottovi kompozice jednohubka v luxusním balení, pro ostatní samoúčelná zvrhlost, pro niž není ani pochopení ani omluva. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Lepší zakončení si snad tyto krátké filmečky ani nemohly přát. Nekompromisní ďábel Gary Oldman, kterého děsí… to nebudu prozrazovat, ale řeknu jen, že tohle byl podařený vtípek. :-) A taky to byl podařený závod (ďáblova šoféra hraje "zahradník" Trejo :-)). Je jen škoda, že Jamesovi nevyšlo těch dalších 50 let… Poslední ze série The Hire můžete s českými titulky zhlédnout zde. ()

TheSompeque 

všechny recenze uživatele

To čo bylo? Poměrně starý James Brown zašel za Ďáblem, aby dohodil deal, aby získal zase nějaký ten fame. Musí si s ním dát závod. To mu projde a omládne. Jako závěr je scéna s Mansonem, který je triggered z hluku, což mu brání číst Bibli.(Ironic) Tohle celý má devět minut. Jo a pokud jste epileptik, tak na to ani nekoukejte. Je tam víc světelných efektů než na Signálfestu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

....eh. No ty kráso... Tony Scott to kdysi musel katastrofálně přehnat s LSD, jinak si ty jeho šílené barevné kompozice nedovedu vysvětlit. Nicméně ať už si o tom myslím cokoliv, musím uznat, že na film o Jamesu Brownovi, Garym Oldmanovi v roli Ďábla a Dannym Trejovi jako jeho osobním asistentovi se to parádně hodí:) Poslední The Hire je prostě Gary Oldman, bez něho by to nešlo a nějak k tomu nemám víc co říct. Jo, jasně, ještě fórek s Marilynem Mansonem, ten je taky luxusní. Prostě 90% a nazdar hodiny. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama