Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Krásně temné místy až děsivé dílko-tři králíci žijí v bytě(a asi i světě)kde se řeč,pohyb a čas navzájem míjí--těžko s určitostí říct čí jsou tajemné kroky za dveřmi--těžko s určitostí říci proč jediný detail v celém seriálu je zrovna zvonící telefon--těžko říct co pro králíky znamená to tajemné zjevení v rohu pokoje a co říká--prostě typická Lynchovina u které místy tuhne krev v žilách..ta scéna kdy se pomalu a samy od sebe otevírají dveře a pak.......no dejte pokoj. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Depresívne, surrealistické, vizuálne úplne minimalistické stvárnenie ľudskej osamelosti a depresie z životnej prázdnoty. Trištvrte hodinový statický záber na konanie troch králikov a ich symbolické na prvý pohľad hypnoticky-nič nehovoriace dialógy (Alebo skôr monológy). Film ktorý sa dá pochopiť veľa spôsobmi, ale s Lynchovým pochmúrnym vizuálom a Badalamentiho pár tónovou mysterióznou melódiou ide o tichý mrazivý drahokam, aneb maestro v plnej paráde. Doporučujem prečítať si http://www.imdb.com/title/tt0347840/board/nest/15919959 pretože krásne uveritelná teória posúva tento jednoduchý filmík do ďalšej Lynchovsky-mimozemskej dimenzie. EDIT: Po polročnom rozležaní sa stále usvedčujem v tom že Rabbits sú stelesnením mojich najhlbších nočných môr, môj obraz pekla a čistého vnútorného strachu. Toto nemohol natočiť človek. ()

Reklama

asentra

všechny recenze uživatele

Co ta sakra mělo být? Zfetovaný satanistický králíčci? Nebo nějakej bordel v časoprostoru? Má to být šokující odhalení, že taková komunikace je vlastně úplně normální a my lidi, kteří si myslíme, že jsme nejvyšší stupeň vývoje, jsme vlastně úplně mimo? Možná, že to byla ukázka naprosto normálního dne jedné americké králičí rodinky, snad to v Americe dotáhli tak daleko, že králíci mají svou vlastní reality show. A pak by bylo jasné, kdo je miláček davů. Tohle fakt nemůžu hodnotit, buď to byla naprostá kravina nebo to bylo naprosto geniání, rozhodně to nebylo normální. Asi to nechám nějaký čas uležet. ()

PetrVabruscak

všechny recenze uživatele

Co je to vlastně sitcom? To je přeci smršť suchých hlášek, pod které se pouští umělý smích nebo potlesk, aby lidi věděli, kdy se mají smát. Když se takový sitcom natočí jako zpomalený film, tak nás jen prázdnota může naplňovat a umělý smích děsit. Možná nás děsí skutečnost, že takové médium jako televize dokáže ovlivňovat naše nálady, chování a rozhodování. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nejhlubší a nejniternější nevědomí Davida Lynche převedené do tohoto bláznivého až bizarního "sitcomu" + skvostný hudební motiv Angela Badalamentiho, jehož skrytá naléhavost a otevřená depresivnost mě pokaždé dostává do kolen = spolu s Donniem Darkem... však víte. BTW Lynch by měl svůj mozek věnovat k lékařským účelům. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Psychologové na Univerzitě Britské Kolumbie používají Rabbits jako spouštěč existenciální krize u jejich výzkumných subjektů. (Mitin)
  • Celý film je snímaný statickou kamerou, okrem jedného záberu na zvoniaci telefón. (ČSFD)

Reklama

Reklama