Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $8,586,392Tržby Celosvetovo $18,618,284║ Na prvý pohľad skromný film ale vnútorne dosť silný a hlavne moc poteší keď herecké hviezdy výborne zvládajú svoje postavy. Podobných námetov je požehnane ale len máloktorý dokáže využiť svoj potenciál a nestratiť sa v priemernosti. /75%/ ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opět výborný snímek Lasse Hallströma, s Redfordem, Freemanem a Lopezovou. Krásný příběh o zatrpklém rančerovi, který žije po smrti syna jen s přítelem potrhaným od medvěda, a jeho ubrblanou zášť k nespravedlivému světu postupně změní až nevítaný příjezd snachy s dosud nepoznanou vnučkou. Není to tentokrát až tak silná story jako Pravidla moštárny nebo Čokoláda, ale přesto potěší - např. vývojem postav, nebo scénami s medvědem. Trailer: http://www.csfd.cz/film/92358-zit-po-svem-unfinished-life-an/videa/ ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Běžně své staré komentáře nepřepisuju (nechť jsou mi připomínkou, jak jsem v některých ohledech bývala zabedněná :)), ale tentokrát udělám u tohoto filmu, opět viděného po 15 letech, výjimku. Jde o film o posouvání se dál v životě a překonávání vnitřních strachů a překážek, což mi celkově přijde jako hodnotné téma, přestože tehdy před 15 lety jsem to v tom nebyla schopná vidět. Morgan Freeman i Robert Redford samozřejmě herecky excelují, ale ani Jennifer Lopez nezůstává pozadu, přestože ji stále máme zafixovanou spíš jako zpěvačku. Tento delikátní, téměř komorní snímek, kde se toho jako by děje víc pod povrchem než navenek, možná nepůsobí oproti jiným filmům až tak výjimečně, ale celkově jde za mě o kvalitní a dobře napsané dílo. Jen je mi záhadou, kde Češi přišli na název Žít po svém – to je opravdu hodně „random“ a vůbec to k filmu nepasuje. ~(3,9)~ (aktualizováno 3.5.2024) ()

k212 

všechny recenze uživatele

Obyčejně lidské ... toto spojení se mi prostě při sledování tohoto filmu vtíralo na mysl několikrát. Nenásilné, tiché, příjemné pokoukání. O lidech, o vině a odpuštění. Asi tak. Trochu nudné, to taky, asi díky nevtíravé režii Lasse Hallströma, řekla bych. Redford a Freeman jsou opravdu páni herci a poradí si i bez zbytečných slov, Jenifer Lopez a Josh Lucas se snaží, ale v porovnání s elitou ... jsou jen do počtu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström má navrch v jedné věci - i z neúrodného, nevábně vyhlížejícího kusu zeminy dokáže sklidit tak bohatou úrodu, že na jedno posezení nasytí bez velkých výjimek celou diváckou populaci. Já se sice po sklizni necítil zdaleka přesycen - jednoduše proto, že každý fanda dostal pouze omezený příděl originality a tvůrčí improvizace (těžko hledáme motivy, které bychom už mnohokrát nenašli jinde) - avšak z pohledu jakosti a požitkářských dojmů si nemám na co stěžovat. Příjemný, obsahově nenápadný snímek, naplno těžící z Hallströmova vypravěčského cítění, z hereckého supertalentu dvou legend (hlavně Redford je nesmírně přesvědčivý a utáhnul by celý příběh klidně sám) a z přirozené krásy Jennifer Lopez, jejíž výkon navíc tentokrát není nijak marný. Vše sice probíhá a končí podle přesně stanovených osnov, ale znáte to, formální vytříbenost některých filmů se zkrátka vystihuje obtížně - tohle je přesně ten případ.. 80% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Jayne Dancose získala za snímek cenu Canadian Network of Make-up Artists za nejlepší makeup v celovečerním filmu. (imro)
  • Snímek se první týden promítal v USA ve 753 kinech a tržby dosáhly 2 052 000 dolarů. (HOODY)
  • Ve snímku se měl původně objevit také Paul Newman, ale namísto něj se do obsazení dostal jeho vícenásobný herecký partner (Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid) Robert Redford. (imro)

Reklama

Reklama