Reklama

Reklama

Patrick se vyrovnává se ztrátou svých rodičů, kteří jedné noci záhadně zmizeli na ostrově, kam jezdili každoročně na prázdniny. Mladá psychiatrička Victoria, která o Patricka pečuje, se rozhodne s tímto traumatem bojovat svérázně – vezme Patricka zpět na ostrov. Záhy však pochopí, že Patrikovy řeči o „dracích“ nejsou pouze výplodem jeho fantazie, jak si celou dobu myslela... (Šakalík)

(více)

Recenze (14)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi u nas hodne neznamy film od neznameho rezisera Michaela Lantieri-ho. Komodo - to nebude len ostrov ale aj tie jastery zname ako Komodo Dragons, klasicke Varany. Neboja sa, ked treba zautocia aj na cloveka a su masozrave. Skoda ze herci mi toho vela nehovorili, al ako horor to moze byt - fauna utocila vo filmoch mimoriadne casto. Trochu slabsi scenar, skoda ze to nevidel uzivatel Obitus, ten sa v hororoch vyzna . 65 % ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Veľmi málo napätia,hoci príležitosti bolo dosť.Herci a tvorcovia filmu vôbec nevyužili to,čo sa dalo využiť.Je to len ďalší zvierací horror.Ale aspoň to nebol stereotyp,varany vo filme,tak to iste není mnoho takýchto filmov s takýmito tvormi.A tie varany boli dosť presvedčivé.Možno keby bolo viac peňazí... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Už viac krát som sa tu priznal k tomu, že mám rád animal horrory. Bavia ma rozzúrené, zmutované, či inak nasraté zvery, ktoré útočia na ľudí a chladnokrvne ich zabíjajú. V rámci tohto horrorového žánru som už videl veru všeličo. Mal som možnosť sledovať vražedné besnenie vlkov, psov, pavúkov, potkanov, hadov, mravcov, slimákov, žiab, včiel, piraní, levov, krokodílov, netopierov a všeliakej ďalšej hávede. Videl som v akcii aj šabľozubého tigra, krakaticu, obriu chobotnicu, megažraloka, mechažraloka, šesťhlavého žraloka, či dokonca kokainom sfetovaného medveďa. No a teraz som túto beštiálnu kolekciu rozšíril o komodských varanov. Naservíroval mi ich supervízor špeciálnych filmových efektov Michael Lantieri v snímku "Komodo", ktorý zrežíroval v roku 1999. Môžem povedať, že po technickej stránke to spracoval veľmi kvalitne. *** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si právě udělal další zářez do sbírky mých oblíbených zvířecích hororů a můžu říci, že jsem byl spokojený. Klasické nenáročné béčko, které jsem určitě neviděl naposledy, mne zaujalo především velice pěkně ztvárněnými varany. Už dlouho jsem neviděl tak povedené ještěry (naposledy snad v Jurském Parku) a tak není divu, že i pod tímto filmem je podepsáno známé Tippett Studio, které si vizuální efekty vzalo do parády. Jeho zakladatel Phill Tippet patří mezi špičky svého oboru (stejně jako Ray Harryhausen) a své spolupracovníky mnohému naučil. O něco horší to už bylo s kvalitou scénáře, který je plný klišé, ale i přesto jsem se u něho nenudil. Mám slabost pro všechny ty zvířecí zabijáky a tak jako u monster filmů u nich používám poněkud odlišnější procentuální hodnocení, než u jiných hororových subžánrů. Po atmosférické stránce to totiž místy dost skřípalo a napětí se nedostavovalo v takových intervalech a míře, jak bych si přál. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vyloženě zlé to není. Varani jsou vcelku fajn a technicky je to takový béčkový standard.. Ale ten scénář je prostě slabý a nejeví ani sebemenší snahu o něco nového a neokoukaného.. Variace na tuhle šablonu jsem viděl v minulosti stokrát a po 15 minutách je jasné kdo přežije, kdo chcípne a dokonce i v jakém poředí... Tohle už prostě dávno nežeru a nehodlám to něják aktivněji podporovat-byť jen průměrným hodnocením. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama