Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 1

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čo to zase bolo? Okej, vyzerá to profesionálnejšie ako predošlé dve časti, ale scenár je čistý autopilot, postavy nemajú žiadnu hĺbku a správajú sa ako idioti, napriek tomu, že sa to má vracať k pôvodnému filmu (to ostatne robil aj diel z roku 2013), to nijako významne neprehlbuje mytológiu, ide tu len o to rýchlo zasadiť Leatherfacea do prostredia, kde vynikne jeho motorová píla a ten synthwave počas záverečných titulkov bol čo zač? Opäť raz musím vyjadriť počudovanie, že niekto stále nakrúca nové a nové diely Texaského masakru, pričom z pokračovaní dobrý bol len jeden diel (trojka) a skutočne komerčne úspešný tiež len jeden (remake). Čo by som si dal, to by bola osemdielna HBO dramatická (!) miniséria, ktorá by mapovala degeneráciu rodiny naprieč desaťročiami, niekedy od hospodárskej krízy po masaker v roku 1973. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen. Jednoúčelová slasher jízda, bez žádného sraní, na Netflix produkci až nezvykle krvavá ( plus ) a víceméně bez klasických Netflix klišé ( plus ), takže zkrátka old school jednohubka, která milovníka žánru nemůže nikterak urazit. Hrabání se do starého kultu Toba Hoopera, v rámci děje, mi přijde zbytečné, ale nikterak extra to nepokazí celkový zážitek. Já jsem se bavil až nečekaně dobře. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se celkem těšil a doufal v nějaké solidní naplnění potenciálu série a opět jsem spíš zklamán, i když rozhodně ne znechcuen a nasranej jako v případě zrození z roku 2017. Leatherface tu vypadá dobře a s ničím se nesere, má tu hodně prostoru, ale je zase trošku vytuněnej - v některých svých piškuntáliích to je až za hranou - např. když s něčím až směšně přesně hází nebo láme rukou končetiny atp. To bych docela i odpustil, stejně tak tu nesmrtelnost či že je to často až zbytečně moc brutální a tlačí se na pilu, ale chybí tomu atmosféra ! Taková potitulková scéna nebo záběr jak si to Leatherface na začátku mašíruje z pole do silnice je super a takhle nějak měl vypadat celý film. Nejvíc mi totiž vadilo prostředí, vůbec se to neodehrává "v Texasu". Léto, vánek, pole, zapadající slunce, cvrčci.. nic! :) Namísto toho tu máme nějakou zaprděnou papundeklovou kulisu o jedné ulici a pár barácích, to smrdělo laciností a umělostí jako sviňa a celou dobu mi to kazilo dojem ze sledování. Smíšený pocity a na 3* to ani tentokrát asi nebude, na rozdíl od originálu či 2003 remaku se k tomuto už nemám důvod vracet. 4/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nesympatické postavy, ktorým sa nedalo držať palce, extrémne nudný vývoj deja a mimoriadne hlúpe správanie hrdinov (aj na pomery hororov). Nepochopil som ani príchodu veteránky s brokovnicou, ktorá sa hrala na Laurie Strode z Halloweena alebo na Ellen Ripleyovú z Aliena a pritom pôsobila, ako keby ste si ju objednali z Wishu. Ale gore scény boli pekné, to áno. Hlavne tá z autobusu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi největší vadou na kráse nového příběhu o starém Leatherfaceovi je Netflixem (jako už tradičně) podsouvané nabádání bílých holek k tomu, aby randily s černými. Ale budiž zase Netflixu dáno ke cti, že nechal pana Leatherface nemilosrdně a nápaditě odkráglovat nejen milého černouška i s jeho nastávající blondskou, ale i důkladně vykydlit obsah autobusu plného degenerátských "pokrokářských" pitomců z města, přišedších bohorovně na párty do nějakého texaského prdelákova, kde na návsi dosud nemají asfalt, zato tam mají sochu jakéhosi otrokáře na koni a z oken vlají vlajky Konfederace. Krom otravných angažovaných vsuvek o bělošském rasismu mě ještě vlastně silně rozladil fakt, že Leatherface měl na pile střídavě povolený (prověšený) a střídavě utažený řetěz, že mu v ní za tu spoustu let nezvodnatěl benzín, nebo že řezal podlahu i s kovovými trubkami jako rákos. Ale jinak samá velká pozitiva, přesně ten druh filmu, který mají dřevorubci rádi, v práci si o něm určitě hezky pokecáme. Vtipných momentů bylo tolik, že už si je ani všechny nepamatuju, ale myslím že vítězí úvodní vražda nešťastníka otevřenou zlomeninou jeho vlastní ruky. A skvělá byla královna Borgů Krige v roli matky, a taky zlověstně výrazná Fouéré v roli pomstychtivé oběti. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrci uvedli, že upřednostnili praktické gore efekty namísto těch digitálních – chtěli totiž, aby se film z hlediska technického zpracování co nejvíce podobal originálu z roku 1974. (fiLLthe3DD)
  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama