Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Kritici a srovnávači všech zemí, běžte se vycpat!!! Ve filmu, který se jmenuje Texaský masakr pro rok 2022 hledáte jako co? Drama? Atmosféru? Postavy, které se v průběhu filmu vyvíjí? Dejte si facku a přestaňte už konečně srovnávat nové filmy s těmi starými. Originál byl fajn kdysi, tohle je fajn dneska. Konečně se kožeňák urval ze řetězu a servíruje takové hody, že by se nestyděl ani Jason. Krvavá jízda, která je samozřejmě hloupá, ne tak filmově dokonalá, ale v rámci žánru úplně dostačující. Rychle to letí, není čas na zbytečnosti, hlavně ať už se to řeže a tady se řeže celkem dost. Scéna v autobuse je opravdu parádní, přesto bych jí chtěl ještě delší a krvavější. Konec je už třešnička na dortu. Neříkám, že si film hodně nebere z nového Halloweenu, který obsah Final girl a Nemesis pojal mnohem lépe. I tak se jedná o solidní žánrovku plnou krve, střev a uřvaných lidí. Víc nepotřebujete. Nic už nikdy nebude jako originál, tak se s tím smiřte nebo nečumte na filmy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi pôjdem proti prúdu mnohých mojich obľúbených komentátorov (recenzentov) na CSFD, ale musím byť úprimný. Mne "Texas Chainsaw Massacre" dokopy len neskutočne liezlo na nervy svojou neschopnosťou priniesť niečo, čo by bolo zaujímavé. Až na pár výnimiek, ktoré si tu spomenieme. Myslím si, že scénka v autobuse vie byť poriadny masaker a niektoré scénky skutočne vyzerajú poriadne graficky. Takže ak už nič iné, tak sa aspoň reálne dočkáme aj skutočného masakru. Istým spôsobom sa dá povedať, že som celkom bol okey s našimi dvomi sestrami (hoci nebudeme si to zastierať, je nám úplne jasné, že to budú posledné dve preživšie úplne od začiatku... ak ste o tomto pochybovali, tak fakt neviem čo povedať)... to puto celkom fungovalo a veril som im to. Dokonca si myslím, že miestami bola Melody aj celkom chytrá. Ale to neznamená, že by neurobila tiež niekoľko sprostých rozhodnutí. No potom sú tu tie veci, ktoré mi liezli fakt na nervy. V prvom rade, sú tu minimálne 3 postavy, ktoré z nejakého dôvodu po smrteľných zraneniach na chvíľu vstanú z mŕtvych, aby mohli ešte nejakým spôsobom sa vrátiť do deja. A absolútne to nefunguje. Príbeh je predvídateľný od A do Zet. Viete presne čo sa stane, viete kto umrie... dokonca viete aj odhadnúť kedy postavy začnú umierať a podobne. Nechápem aj logiku niektorých postáv. Vysvetlí mi napríklad niekto prečo Catherine, keď sa jej podarilo dostať od Leatherface-a preč a mala možnosť použiť dvere, tak ide riešiť otváranie okna? Prečo? A rovnako ma aj štve, že rovnako ako v "Halloween Killsje aj Leatherface v tomto filme zase zloduchom, ktorého tvorcovia očividne chceli mať nesmrteľného. Štve ma to. Úprimne ma to štve. Film mohol skončiť o 30 sekúnd skôr, a nebol by som z neho tak frustrovaný ako som na konci bol. Lebo minimálne by to konečne prinieslo niečo zaujímavé a neočakávané. Takto... je to proste staré. Neviem čo už povedať, tento film je proste mizerný. Nebavilo ma to sledovať, tie klišé ma neskutočne vytáčali a hoci po grafickej stránke vie film ukázať slušnú dávku násilia a silné vraždy, nezakryje to všetky tie negatíva okolo. Proste... nie. Hodnotenie: D ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ja zírám, na [Netflixu] se vážně objevil povedený sequel slasherové legendy. Vůbec nevím, odkud se tenhle režisér vzal, ale rozhodně se vyzná, a dal bych mu toho teď na starosti mnohem, mnohem víc! Moc fajn hororová lahůdka! Párty v autobusu aspiruje už zkraje letošního filmového roku na vítěze v kategorii "scéna, kterou bych chtěl zažít". ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Ano, už i u Koženýhoxichta si řekly, co takhle udělat legacy sequel, kde se Motorovka a přeživší holčina z originálu utkají po letech? Jako by to kur*a někoho zajímalo u 50 let starého artového hororu. No a výsledek je nuda k p*srání, která je děsivá asi jako pampeliška. Stačí se jen podívat na to. jak směšně vypadá tentokrát leatherfacova maska, což by možná schovali kvalitní práci s kamerou a osvětlením. Bohužel nic takového tu nenajdete. Do toho nějakého genia napadlo nevkusně spojit Texaský masakr s tématy ,jako je střelba ve škole. Ve výsledku je celý film více komedií než hororem a to díky naprosto stupidnímu provedení, proč Koženýxicht znovu vraždí a jak utekl policii. Hlavní postavy jsou naprosto sympatické, otravné a hlavně se chovají jako po lobotomii. Kdyby měla aspoň jedna z těch postav IQ větší než ovce, tak umře možná jeden člověk. K tomu je tu naprosto trapné setkání tváří v tvář, nesmrtelný Leatherface, který když zrovna nevykryje výstřel brokovnicí motorovkou, tak pro něj střelný rány nejsou žádnou hrozbou. Upřímně, kdyby mě stupidní situace, rozhodnutí a chováním postav, nezpůsobovali mentální bolest, tak by šlo aspoň o fajn komedii. Ale lhal bych, kdybych řekl, že jsem si neužil pár momentů, jako řezání motorovky pod podlahu a nebo vyvraždění autobusu, kde si trapným způsobem dělají srandu ze sociálních sítí. Navíc film má aspoň pár nápaditých záběrů a nějaký styl. Avšak člověk nemůže lehce tento film nemilovat skrze ten geniální konec! ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Opět pouhej průměr. V bodech: Místy až nehumánně natočený. Sebranku hlavních hrdinů asi vybírali v nějakým ústavu pro odpudivý mileniály. Pár ikonických záběrů a parádiček Leatherface, u kterýho mě už ale štve (podobně jako u Michaela Myerse) jeho nesmrtelnost. To nejlepší přišlo na konci - atraktivní závěrečný titulky s proprietama našeho kardinálního záporáka. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Jedinou přeživší Leatherfaceova řádění z úplně prvního Texaského masakru z roku 1974 byla postava Sally Hardesty v podání herečky Marilyn Burns, která si tuto roli zopakovala i ve snímku Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013) – mimo jiné měla i cameo ve čtvrtém díle (1994), ale jako zcela jiná postava. Tvůrci se rozhodli Sally zakomponovat i do tohoto pokračování, ale jelikož Marilyn Burns roku 2014 zemřela, museli roli přeobsadit – získala ji Olwen Fouere. (fiLLthe3DD)
  • Motorová píla, ktorú Leatherface používa, je totožná z verzie z roku 1974. Jedná sa o značku a model Poulan 245 A. (BoredKid)

Související novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Reklama

Reklama