Reklama

Reklama

Muž bez stínu

  • USA Hollow Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Geniální vědec Caine pracuje pro Pentagon a v tajném laboratorním komplexu vede tým, který pracuje na projektu látky, způsobující neviditelnost. Týmu se podaří vytvořit i sérum, které neviditelné organismy opět zviditelní. Přes úspěšný pokus s gorilou Caine neprozradí armádnímu výboru, že práce na projektu se blíží ke konci. Místo toho se rozhodne vyzkoušet látku na sobě. Málem zkolabuje, ale stane se neviditelným. Tým si zvyká na neobvyklou situaci, kdy se mezi nimi pohybuje neviditelný Caine. Jeho zpočátku úsměvné legrácky jsou ale stále znepokojivější. Když se pokusí osahávat Sarah, která usnula v laboratoři, a zděšená Linda se s ním odmítne pomilovat, začnou si členové týmu uvědomovat změnu v jeho chování. Situace se ještě zhorší, když se plánovaná reverze nezdaří a Caine zůstane neviditelný. Jedné noci uprchne z podzemního komplexu a vydá se do města, kde znásilní krásnou sousedku. Šokovaná Linda se netají tím, že vše prozradí. Podaří se ho zbývajícím členům týmu najít a zastavit dřív, než unikne z laboratoře a ztratí se v ulicích Washingtonu? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, perfektní Kevin Bacon a sympatická Elisabeth Shue. Vizuálně i dějově velmi efektní, napínavý film, který však naprosto a doslova "zabíjí" šíleně přehnané, klišovité a až směšně působící závěrečné scény. Kdyby je vzali za zcela opačný konec, v němž by byl směr toku "tvůrčích" nápadů ustálen do klidnějšího a smysluplnějšího proudu, mohly být konečné pasáže zpracovány tak, aby se staly dokonalým vrcholem snímku. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Hollow Man vznikol v dobe, kedy digitálne efekty začali byť využívané vo veľkej miere, ale ani zďaleka nedosahovali adekvátnu kvalitu. Výsledok tak je, že starý Invisible Man z roku 1933 (!) má lepšie triky než táto digitálna zrůdnosť. A scenár nie je o nič lepší. Hej, Verhoeven ukáže aj menej korektné využitie neviditeľnosti, ale to je sakra málo. Neviditeľný muž z 1933 i 1940 mali uveriteľnejšie vykreslený mentálny kolaps (resp. ak sa Kevin Bacon nezbláznil a bol taký predtým, tak náčrt jeho osobnosti je v expozícii strašne slabý) a to boli filmy s ledva hodinovou minutážou. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nebyt toho prehnaneho konca, bol by som spokojny aj na 5 hviezdiciek, ale hollywoodske filmy nas uz prekvapili vselicim. V tomto filme sa mi najviac pacila postupna a nie rychla premena zvierat alebo cloveka na neviditelnych, ako to pozname z inych filmov, napriklad NEVIDITELNY NA UTEKU (1992) od Johna Carpentera. Nominacia na Oscara za vizualne efekty bola urcite zasluzena, avsak sosku si prebrali tvorcovia zo Scottovho GLADIATORA (2000). Hudba mi opät pripominala ZAKLADNY INSTINKT (1992) vsak to by nebol Jerry Goldsmith, aby som ho nespoznal. Jednoducho aj po niekolkych rokoch som si opät vychutnal tento film, ktory tak nepriamo pripominal MUCHU (1986), ked vedec skusal na sebe genialny experiment, ktory sa mu nielenze vymkol zpod kontroly, ale stal sa aj agresivnym a scena s muchou v ruke Kevina Bacona, to len pritvrdila, ako taky maly odkaz :-) __________ Elisabeth Shue - (Linda McKay) +++ Kevin Bacon - (Sebastian Caine) +++ Josh Brolin - (Matthew Kensington) +++ Kim Dickens - (Sarah Kennedy) +++ Greg Grunberg - (Carter Abbey) +++ Joey Slotnick - (Frank Chase) +++ Mary Randle - (Janice Walton) +++ William Devane - (Dr. Howard Kramer) +++ Produkcia: Douglas Wick +++ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak mne sa nakoniec tento vo veľkom kritizovaný film šialeného Holanďana páčil. Dostával sa pod kožu dlho, ale nakoniec tam aj zostal. Je pravda, že aj v rámci Verhoevenovho hollywoodskeho obdobia ide o pomerne umiernenú snímku, stále je ale dosť odlišná oproti šedej konkurencii a Paulov štýl je jasne rozoznateľný. Bacon bol jedným z najlepších záporákov 90-tych rokov. Je tak nesympatický, až je sympatický. Alebo naopak, ako chcete. VIDENÉ ZNOVA 3/21: Pocity pri druhom pozretí sa nezmenili, len musím poopraviť úsudok o umiernenosti, skôr sa hodí termín komornejší než ostatné vysokorozpočtové diela vo Verhoevenovom portfóliu. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Celou dobu je to tak solidní film! Efektů je hodně, ale jsou dost špatné (je to rok 2000, o rok dříve vznikl Matrix, o sedm let Jurský park). Ta závěrečná část je ale taková břečka, že musím Hollow Manu dát o dvě hvězdy míň, než bych původně chtěl. Mimo milion jiných debilit a klišé jsem třeba ještě neviděl takhle moc trapně nezdolatelného záporňáka. Dětská hra hadr. Verhoevene, mám tě rád, ale za tenhle film sis ten "vyhazov" z Hollywoodu fakt zasloužil. A můj milovaný Jerry Goldsmith se taky moc nepředvedl s tou vykrádačkou Základního instinktu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (23)

  • Film bol natočený v chronologickom poradí, čiastočne kvôli tomu, že laboratórium má byť na konci zničené. (Arsenal83)
  • Aby získal Paul Verhoeven správnu reakciu hercov, umiestnil reproduktory na rôzne miesta na scéne a hlas Kevina Bacona nechal vychádzať z rôznych reproduktorov, aby herci skutočne reagovali na pohyb neviditeľnej postavy. Pre scénu s neviditeľnou gorilou Verhoeven kričal do mikrofónu a napodobňoval gorilie zvuky. (Arsenal83)

Související novinky

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama