Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 2

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další démonský zářez do dojné krávy Orena Peliho, který se ale tentokrát odehrává pouze ve stejném univerzu a na hlavní linku navazuje pouze jmény démonů. Dlouho jsem neviděl zapomenutý žánr Found Footage který patřil mezi mé nejoblíbenější hororové podžánry. Nový vzhled, vylepšená kamera a lepší digitální zpracovaní tomu moc sluší. Hlavní hrdinové jsou sympaťáci což je u hororu dneška poměrně vzácný jev i když se opět samozřejmě chovají brutálně nelogicky, protože mi přijde, že dneska už filmový tvůrce neumí bez hloupého jednaní postav postavit na nečem příběh. Upřímně, já vidět babku jak se škrabkou na brambory snaží ořezat ruku, nebo viděl narození dvouhlavého berana, okamžitě bych utekl do prdele i kdybych tím lesem v zimě měl běžet třeba bosej. V každým případě děj mezi Amiši je fajn, efekty jsou boží, pár lekaček klasicky natrhne pumpu a finálový brutální masakr má pořádné koule. Po dlouhý době moc příjemný démonský kousek.70%. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

No, ono to zlý nebylo, pokud od toho člověk nečeká bůh ví co. Jenže u mně bůh věděl co čekat, respektive v co jsem doufal, a nedostal jsem. Do půlky to má hodně (ne)příjemnou atmosféru a bylo to víc jak Blair Witch než PA, od PA to zdědilo jen název a většinu neduh, kterými série trpěla. Že mi zprznili Asmodea budiž, ale když už na něco došlo, tak to bylo ohraný, hloupý a herci v hektických pasážích byli vyloženě k smíchu. Vyloženě hovno, jak jsem prorokoval, to není, ale taky to nevoní po fialkách. Jmenovat se to jinak tak bych dal i tu čtvrtou, takhle jen 3* a.k.a 50% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Chcel som dať len 3*, ale už sa poznám a tak viem, že by ma to škrelo, zbytočne by som následne premýšľal, prečo som taký prísny a po druhej repríze by som tak či tak šiel na 4*. Ono to síce nie je megazázrak, ale zo všetkých dielov sa mi to páčilo asi najviac. Neviem, či za to môže atraktívne snežné prostredie, pôsobivá výprava odľahlej komunity alebo napojenie na môj obľúbený folk horror, ale fakt som si to užil. Určite tomu pomohol aj sympatický kasting, nepríjemná atmosféra a viacero hnusných scén. Paradoxne ide o najlepší diel série napriek tomu, že s predchádzajúcimi časťami má len málo spoločného; až mi to pripadalo tak, že v štúdiu mali k dispozícii fajn nevyužitý scenár, ale jeho komerčný výtlak/potenciál sa im zdal nízky, tak ho jemne upravili a dodatočne nalepili na slávnu sériu. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Paranormální aktivity ušli od svého vzniku cestu skoro k nepoznání. Nyní pojato stylem Blair Witch, přičemž se pozornost soustřeďuje k záhadné Amišské vesnici, ze které údajně pochází kořeny i naši hlavní postavy. Napětí je od začátku poměrně silné a s lehkým nádechem duchařiny zvolna graduje až po naprosto epickou závěrečnou explozi. Kdy se odehraje kulervoucí naháněčka stísněným prostorem s odpudivě vypadajícím démonem a následně velice nápaditá a chaotická vyvražďovačka. Pravděpodobně se nejedná o nejstrašidelnější dílo z PA dílny, ale s nejvyšší pravděpodobností jde o to nejlépe provedené. Překvapily i vysoce kvalitní kamerové záběry s občasným slow-mo. Čtyři hvězdy si film vysloužil poměrně snadno, ale na tu poslední tomu přeci jen ještě něco scházelo. Velká spokojenost. 81% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov sa vydáva medzi amišov, aby tu nahrali dokument a aby zistili, čo sa stalo so ženou, ktorá ku komunite v minulosti patrila a je matkou autorky dokumentu. Zo začiatku vyzerá všetko príjemne, ale po pár dňoch sa situácia zmení a partia bude musieť bojovať o život. - Velmi príjemné prekvapenie. Po dlhej dobe je to horor, ktorý je plný energie, čiže je vidieť, že herci si natáčanie užívajú a nie sú tam len kvôli paychecku, ako to je u väčšiny hororov z posledných rokov. Herci sú taktiež sympatickí, prostredie velmi dobre vybrané, a taktiež sa na konci dočkáme niekolkých intenzívnych scén v podzemí (tu sa tvorcovia trošku inšpirovali hororom As Above, So Below, ale vôbec im to nemám za zlé), takže nevidím dôvod, prečo tomu nedať vysoké hodnotenie. Dokonca jeden z mála hororov, kde je používanie kamery aj v tých najdesivejších momentoch opodstatnené, takže silné štyri hviezdičky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)
  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)

Reklama

Reklama