Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (269)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). Už delší dobu si všímám, že Adamu Sandlerovi daleko více sedí vážnější role, než právě ty komediální, díky kterým se proslavil. Po Uncut Gems stojí celý film opět na jeho hereckém výkonu a zvládl to bravůrně. Sportovních filmů je nespočet, ale já osobně jsem jejich velkým fanouškem. Po shlédnutí takového filmu by člověk mohl hory přenášet. Basketballový příběh je už taky několikrát použitá látka. V hlavě se mi vybaví perfektní Coach Carter se Samuelem L. Jacksonem. Proto jsem byl zvědavý s čím Netflix a momentálně jejich dvorní herec přijdou. Světe div se, Adam to opět dokázal a získal si mě společně s celým filmem. Příběh obrovského talentu, který byl ukrytý na ulici je samozřejmě obrovský kýč, ale já jsem hlavnímu představiteli fandil od první minuty. Na druhou stranu Bena Fostera jsem nenáviděl od prvních minut na scéně. V konečném důsledku jsem velmi spokojený s tím, co nám Netflix naservíroval. Mám z toho fakt dobrý pocit a to nejsem ani nějak velkým fanouškem basketu. Věřím, že když nějací nadšenci uviděli na scéně třeba takového legendárního Shaquille O'Neala, tak museli chrochtat blahem. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Za pěkný soundtrack čtvrtou hvězdu, jinak se ten film potácí těsně mezi dost dobrým průměrem a lehkým nadprůměrem a dává tušit, že tam je ambice dát i něco navíc, všechno je totiž na svém místě, ale nikdy se to nedotáhne do něčeho, co svedl třeba King Richard, krom tedy jednoho dojemného skoku do bazénu a "good mood" závěrečných titulků. Ne, že bych tvůrcům nefandil, snad se poučí, kdy i více zatlačit na pilu. Pěkný večer s pěkným filmem? To Hustle splňuje každopádně. A ráno bude zase nový den. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že u nás basket až tak silnou základnu nemá, ale to podle mě nebrání tomu, aby se pro tento film nadchlo velké množství lidí. Zaujalo mě to, bavilo mě to a to přitom basketu rozumím fakt málo :D Sandler - ok, Hernangomez - fajn se na něj dívat, nejvíc mě bavila Latifah :D Film má za mě skvělou hudbu! Tou mě to vtáhlo úplně nejvíc. A jsem ráda, že je tam ukázáno trošku více útrap, které hlavního hrdinu potrápily... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Životní trefa pro mě představuje naprosto klasické, snad až šablonovité sportovní drama, které tedy sice není určitě špatně zpracované, či zahrané, ale prostě ten dějový vývoj, od úplného začátku, až po happyendový konec, je tak strašně předvídatelný a tuctový, že ve výsledku celý ten film prostě nemá naprosto čím překvapit. Ano je sice skvělé tvrdit, že Adam Sandler v hlavní roli podává další výtečný a hlavně přesvědčivý dramatický výkon, a vlastně i všichni ostatní herci ve svých rolích nejsou mimo, ano je fajn, že je to celé svižné a rozhodně nenudícím způsobem natočené, že to má působivou atmosféru, že dramatické a emoční scény se zavřenými oči poměrně fungují, že momenty s basketbalových tréninků, soubojů a utkání jsou výrazné a efektní, nicméně opakuji, co je tohle všechno naplat, když to na druhou stranu nemá jediný moment překvapení, že to je tak přímočaré a jednoduché, že veškeré postavy jsou tak ploché a nezajímavé, že je již prakticky o všem dopředu jasno, jak to dopadne, bez jediné odbočky, bez jediného záblesku nápaditosti, či inovace. A vlastně Hustle nemohu označit ani za věrohodnou inspirativní podívanou, jelikož cesta na vrchol hlavního hrdiny a jeho svěřence mi přišla bohužel dost nepřesvědčivá, naivně jednoduchá a znovu zopakuji, tak moc tuctová, že v jakémkoliv směru vyhecuje asi jen vážně těžko někoho. Pro příznivce podobných sportovních dramat, basketbalu zvlášť, se nicméně bude jednat o podívanou i tak jistě zábavnou a zajímavou, na to ten film totiž určitě má. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době snímek ze sportovního prostředí, který mě bavil a moc jsem si ho užil - a to vlastně sportem vůbec nežiju a o NBA vím jen naprosto elementární věci. Sandler tam přihodil jen pár svých vtípků, takže vtipné momenty zůstaly vtipné, ale kdo zná třeba Reign Over Me, ví, že Sandler velice dobře zvládá vážné role a myslím si, že mu i sedí víc než jeho komediální standard. Mimochodem, jestli Will Smith dostal Oscara za Krále Richarda, tak za mě byl tady Sandlerův výkon minimálně stejně přesvědčivý. Tím neříkám, že je na Oscara (a nemyslím si to ani o Smithovi), ale dobré hraní to určitě je. Přidejte k tomu dobrý scénář, střih a další herce, kteří vlastně nejsou herci, ale většinou profesionální sportovci - a ono to působí tak realisticky, jak to jde! A dokonce i Queen Latifah nebyla na facku :-) Čili kolem a kolem: vřele doporučuju, velmi dobrá oddechovka! 75 % ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo ve Filadelfii v říjnu 2020. Natáčelo se i na Croatesville Area High School v Pensylvánii. (Cever)
  • Ve filmu si zahrály více než 2 desítky v té době aktivních nebo bývalých profesionálních NBA basketbalistů, kteří většinou ztvárnili sami sebe. Výjimkami ale byli například Juancho Hernangómez (Bo), Kenny Smith (Leon) nebo Anthony Edwards (Kermit Wilts), tedy právě ti, kteří dostali nejvíce prostoru. Kromě toho se zde objevilo i několik legend streetballu. (ArsenalEagle)
  • Představitel Boa (Juancho Hernangomez) byl v době vydání filmu profesionálním španělským basketbalistou hrajícím za národní tým a za Utah Jazz. V NBA oblékal dres dalších 4 týmů (Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Boston Celtics, San Antonio Spurs). (ArsenalEagle)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama