Reklama

Reklama

Šógunovi nindžové

  • Japonsko Nindža bugeičó: Momoči sandajú (více)

Dobrodružná historická freska režiséra Noribumiho Suzukiho se odehrává v Japonsku na sklonku 16. století. Líčí osudy mladého Takamaruá, který chce pomstít smrt svých rodičů a obnovit slávu klanu Momočiů zlikvidovaného muži proradného lenního pána Hidejošiho. V nerovném boji pomáhají statečnému mladíkovi jeho přátelé. Mnozí z nich položí za vítězství i životy. Do hry vstupují také rodové meče ukrývající tajemství zlatého dolu. Spletitý děj vytváří dostatek příležitostí pro množství neuvěřitelných soubojů, v nichž se používají nejrůznější druhy bojového umění i celá škála zbraní. Specialitou filmu jsou bitky skupin maskovaných mužů bleskurychle se spouštějících po stromech jako pavouci. (Řitka video)

(více)

Recenze (43)

kagemush 

všechny recenze uživatele

To je snad poprvý kdy mi ,,hudba",ani ne tak dikotéková jako spíš výtahová,naprosto zničila film.Jindy by mi jistá zmatečnost děje (u japonců docela obvyklé) a neherci zas u tohodle moc nevadili. Zvláště když jakoby kung-fu vyjímečně nakope zadky samurajům,případně ninjům (v japonském filmu !!). Někdo moc chtěl,na pilu tlačil a u mě prořez jako sviňa.(55%) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Eastern exploitation toho najhrubšieho zrna. Trash, aký nemá obdoby. Množstvo divákov bude odradených už v úvodných minútach. Proste to, čo nasleduje, nemá s filmovým umením, ako takým, vôbec nič spoločného. Snímok pre fanúšikov filmov, či už zlých, netradičných, uletených, či vymykajúcich sa zlatej strednej ceste. ()

Reklama

KOCOUR-1 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto po 20 letech a mám z toho rozporuplné pocity. Přesně si vzpomínám na to co jsem dělal ten večer, kdy jsem na to šel do kina s otcem a bratrem. Mrzí mne, že nemám své tehdejší dětské oči a nenajde se na netu verze s původním dabingem. Byl to úlet a všichni jsme z toho žili ještě několik týdnů. Z nostalgie a jako vzpomínku na tehdější večer 80%. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Přes značnou popularitu považuji toto dílko za asi nejslabší ze "šógunovské" čtveřice. I přes poněkud úchylný titulní song jde však o 2 hodiny výborné zábavy (byť koutky někdy směřují nahoru, aniž by to byl záměr autorů;). Po akční stránce je film značně zdařilý, dějově to poněkud hapruje, ale upřímně, koho to zajímá? Vtipný je Tetsuro Tamba s hustými bílymi vlasy a vousy:), herecky nejlépe ztvárněn je asi Hanzo Isaa Natsuyagiho; v hlavních rolích se vyskytují jedinci zdatní spíš fyzicky, než herecky, avšak opět - koho to zajímá? Klasická akční řežba, na kterou jsme jako malí opakovaně zírali s neskrývaným obdivem a zkoušeli, kdo z nás vykopne výš...;) ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Akční scény v podstatě přesně odpovídají tomu, co člověk vzhledem k názvu a době vzniku filmu očekává, k čemuž patří i některé z dnešního pohledu již komické okamžiky. Příjemně překvapila dobrá kamera, některé scény a záběry vypadají fakt hodně pěkně. Nepříjemným šokem je naopak hudba, která do filmu vůbec nepasuje. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama