Reklama

Reklama

Šógunovi nindžové

  • Japonsko Nindža bugeičó: Momoči sandajú (více)

Dobrodružná historická freska režiséra Noribumiho Suzukiho se odehrává v Japonsku na sklonku 16. století. Líčí osudy mladého Takamaruá, který chce pomstít smrt svých rodičů a obnovit slávu klanu Momočiů zlikvidovaného muži proradného lenního pána Hidejošiho. V nerovném boji pomáhají statečnému mladíkovi jeho přátelé. Mnozí z nich položí za vítězství i životy. Do hry vstupují také rodové meče ukrývající tajemství zlatého dolu. Spletitý děj vytváří dostatek příležitostí pro množství neuvěřitelných soubojů, v nichž se používají nejrůznější druhy bojového umění i celá škála zbraní. Specialitou filmu jsou bitky skupin maskovaných mužů bleskurychle se spouštějících po stromech jako pavouci. (Řitka video)

(více)

Recenze (43)

Trustme 

všechny recenze uživatele

Legendární film, který poprvé představuje tehdá československé veřejnosti v kinech NINJE a to dokonce jako sympatické postavy i když opět poněkud barvitěji. Jako kluci jsme z něj byli okouzleni a chodili na něj dokud ho nepřestávali promítat. Když jsem si jej sehnal ted po letech nevěděl jsem jestli plakat z nostalgie a nebo se smát jisté rozpačitosti příběhu... Film patří k tomu lepšímu co vzniklo v 80tých letech v žánru samurajských dobrodružných snímků. Za pozornost stojí nepřekonatelný fighter Hiroyuki (Henry) Sanada a charismatický Sonny Chiba. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=lsTrVkQr6YM upozorním jen na dva momenty téhle notorické, nadupané klasiky: 9:30, kde k ultrakrvavý řeži bezbraných zvrhle vyhrává elektronická diskotéková hudba 80tých let, a samozřejmě brilantní poprava v režiji Sonnyho Chiby a jeho dvou opičích poskoků v 11:30 ...mluvit dál extra o pavoucích a vůbec celé druhé půlce filmu by bylo skoro kacířství ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

To je snad poprvý kdy mi ,,hudba",ani ne tak dikotéková jako spíš výtahová,naprosto zničila film.Jindy by mi jistá zmatečnost děje (u japonců docela obvyklé) a neherci zas u tohodle moc nevadili. Zvláště když jakoby kung-fu vyjímečně nakope zadky samurajům,případně ninjům (v japonském filmu !!). Někdo moc chtěl,na pilu tlačil a u mě prořez jako sviňa.(55%) ()

KOCOUR-1 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto po 20 letech a mám z toho rozporuplné pocity. Přesně si vzpomínám na to co jsem dělal ten večer, kdy jsem na to šel do kina s otcem a bratrem. Mrzí mne, že nemám své tehdejší dětské oči a nenajde se na netu verze s původním dabingem. Byl to úlet a všichni jsme z toho žili ještě několik týdnů. Z nostalgie a jako vzpomínku na tehdější večer 80%. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

V osmdesátých letech komunisté pochopili, že i pionýři potřebují pořádné dobrodružství. Z NSR se vrátil Vinnetou, z Italie k nám přes TV vtrhl Sandokan a nakonec přišli i nindžové. Všechno to jsou levné dobrodružné filmy bez nějakých vyšších ambicí, ale za totáče jsme na ně zírali s otevřenou pusou. Čuk a Gek s Timurem a jeho partou pelášili zpátky do SSSR. Jen je mi líto, že Češi nic takového nedokáži vyrobit. Šógunovi nindžové si vystačí s lesem za městem, kam se dovezou kamery a sudy s kečupem, a řežba může začít. My máme taky krásné lesy, jenže se tam prohání akorát tak Troška. Copak se Češi nedokáží řezat do krve? ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama