Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

SimpanzJi 

všechny recenze uživatele

Utrpení. Podle mantry "protože jsou Vánoce" jednají všechny postavy, omlouvají tím své nelogické chování, své excesy, svůj náhlý zájem o druhé. Kýčovitá a patetická atmosféra Vánoc, během kterých svět jako by byl propojený, přece zakryje všechny neshody, problémy, nenávisti! (rozuměj "aspoň na týden v roce se budu přetvařovat, že tě mám rád"). Děti jsou tu naivní, ale samostatné, puberťáci magoři s dredy, dospělí nestabilní jedinci, patlající se ve svém životě, a nakonec staří lidé senilní, zmatení, ale roztomilí. Tak hezké české svátky, jak jsou všichni pohromadě! Z ideologického hlediska, co se v tomto filmu z nějakých fragmentů dá vyčíst: Amerika je taková divná (Santa fuj), internetu se vůbec nedá věřit, cizinci jsou taky divný (a co tu vůbec dělaj, ale tak tu bagetu si od nich vezmu, no), a vůbec ty moderní trendy jsou celé divné. Aby spolu chodili dva kluci? Jako je to překvapení... no tak jo, ale stejně "achjo". Nejčastějšími slovy, které provázejí celý film, jsou Vánoce a rodina. Nakonec nikdo nezůstane sám, protože to je hrozné, být na Vánoce sám! A ten, komu Vánoce přišly zbytečné, je nakonec stejně má rád, protože jsou přece nádherné. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

Největším kamenem úrazu celého filmu je zdánlivá snaha hrát si na americký romanťák s typickým happy-endem. Vlastně by to bylo o mnoho snesitelnější, kdyby se celá zápletka odehrála v řádu dnů či týdnů. Jenže nafouklý příběh plný banalit a náhod nacpaných do štědrovečerního dne působí naprosto nerealisticky, lacině a snad hůře než z vymyšlené pohádky. Když si to ale odmyslím, tak jde ve finále o poměrně průměrnou romantickou komedii natočenou na americký způsob, která rozhodně nikoho neurazí. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ono by to bolo aj skvelé, keby to nebola absolútna kópia Noci plnej zázrakov (Listy do M). Takže kto videl poľský originál, tak z toho asi až taký unesený nebude. Každopádne, natočené je to pekne, a určite aj herecké obsadenie bolo kvalitné a prenos do prostredia Brna prebehol tiež veľmi obstojne. Česi sa teda zhostili tohto remaku technicky vynikajúco, avšak po kompozičnej stránke v podstate bez zmeny. A to je škoda, lebo si myslím, že toto malo na viac ako len o presné kopírovanie predlohy. Nič to však nemení na tom, že je to vydarený vianočný film s množstvom pekných posolstiev s morálnym rozmerom. 3* ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Slabost pro Vánoční romantické osudy sice mám, ale v tomhle případě je to úplně k ničemu. Působí to na mě mimořádně uměle s nechybí všechny neduhy českých komedií posledních let. Ona dvojice neokoukaných - Maximová a Krajčo mi párkrát vykouzlila úsměv, ale byli jediní. Ostatní mozaika příběhů, které nějak eskalují na Vánoce, byla talik laciná a nudná, že jsem až fňukal, kdy zase uvidím ten páreček.. Trapnost, lacinost a pořád dokola.. Není snad nutný na každý Vánoce něco ušmudlat jen proto, že na to obecná nálada jistě bude. Přidat někoho normálního a nedívat se pořád na vyčpělého Langmajera, snad by to nakonec nebyl takový propadák.. Vykastrovaná moderní pohádka, která snese poctivou dávku klišé. 25% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jako příznivec domácí tvorby se snažím vidět vždy něco pozitivního na našich filmech, takže tady dám hvězdu za nadprůměrné obsazení, ale jinak je tahle romantická komedie absolutně bez vtipu, vše se jede přes jakousi křeč na sílu, podle zahraničních vzorů. Plné klišé, předvídatelné a úděsně hloupé a to tak, že mám pocit, že tvůrci dělají idioty i z diváků. Závěr jakože vycucaný happy end. Hlavně u paroháče Langoše jsem zvědavý jak by mu ta rodinná idylka vydržela dlouho. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • „Přání Ježíškovi přináší spletenec několika příběhů, které se mohou stát kdykoliv a komukoliv z nás,“ uvedl producent Adam Dvořák. (SONY_)
  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)

Reklama

Reklama