Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské příběhy o tom, co nás trápí, co hledáme a nenalézáme jsou vyprávěny s nadhledem a okořeněné trefnou situační komikou. Samozřejmě nechybí i ta správná dávka nefalšované romantiky a sentimentu. Ve filmu Přání Ježíškovi se ukázkově rozkmotřená rodina znovu a znovu snaží usmířit. Nezodpovědný floutek, jehož životní náplní je obšťastňování žen, zjišťuje, že existuje i otcovská a partnerská odpovědnost. Spokojenému manželskému páru, kterému zdánlivě nic nechybí, postaví osud do cesty malou uprchlci z dětského domova. Úspěšný a sebevědomý manažer svou spřízněnou duši už našel, ale představit ji rodičům, je pro něj noční můra. Dva osamělí lidé, kteří už rezignovali na štěstí a hledání toho pravého, možná dostanou ještě jednu šanci. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (189)

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Láska nebeská po brněnsku mě pohladila na duši. Jo, možná je to kýčovité, určitě v mnohém předvídatelné, ano, je kravina, aby se všechno vyřešilo jen proto, že je Štědrý den... a co jako? Valentýnka Bečková je neuvěřitelně nadaná dívenka, líbily se mi i ostatní děti a na konci jsem slzela. A zcela jistě budu slzet opakovaně, hlavně o Vánocích. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Příjemná vánoční zábava. Oceňuju, že se natáčelo v Brně. Neodolal jsem a podíval se i na polskou předlohu – a dost mě zarazilo, že "Přání Ježíškovi" je, zejména v první polovině, přesná kopie, vteřina po vteřině, včetně dialogů. Některé role se nám povedlo obsadit líp, jiné působily přirozeněji v originále. A dějová linka kolem Langmajera i kolem utekší holčičky (hlavně ztvárnění jejího příchodu do té domácnosti) mi připadala srozumitelnější v této české verzi. Velkou roli mají ve filmu děti, což je divácky vděčné - i když jsou přemoudřelé a přehnaně suverénní. P. S. Překvapilo mě, že mezi Krajčem a Maximovou zeje 15letá propast - jejich polské protějšky si byly o dost blíž. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Docela hledím na to, že je to český film jelikož tolik sympatických postav v českém filmu snad nikdy neuvidíte. Povedli se i dětští herci a nejsou to takoví ti , které by jste nejraději zabili co se vyskytují v českých komediích překvapil i Krajčo z kterého jsem měl obavy jestli to zvládne zahrát a celkově to působí milým dojmem.  80 procent ()

earl hickey 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný film, bohužel je to jenom remake polského skvělého filmu a v tom já vidím problém. Nejsem jsem si jistý, jestli všechny ty příběhy byli i v noci plné zázraků, ale co si pamatuju, tak většinou jo. Určitě bych neřešil věci jestli je to možné nebo nemožné, protože se jedná o vánoční pohádku pro dospělé. Určitě doporučuji shlédnout polský originál. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Snaha o romantickou vánoční propletenici ve které na konci všichni ke štěstí přijdou, polepší se atp. jak v americkém romanťáku. Nebylo to špatné, to vůbec ne. Ale měl jsem z toho pocit, že je to místy snad zbytečně natahované, děj s těhotnou přítelkyní bych razantně seškrtal nebo vypustil. A přidal více vtipných situací, občas to bylo trochu nudné. No jasně, po premiéře je každý režisér :-) Zamrzí, že to není ani originální nápad z české hlavy, ale okopírovaný polský film - jak nyní čtu... Holt, Láska nebeská to není, ale neurazí. Slabší průměr. 55% (viděl jsem: 1x) ()

Galerie (151)

Zajímavosti (9)

  • Štáb překvapivě nejvíc válčil s počasím, které sněhu v době natáčení nepřálo: „Sehnat dostatek sněhu, když sníh není, to byl opravdu velký úkol. Proto jsme se přesunuli na finále natáčení do Jizerských hor. Sníh jsme dosypávali v Praze a Brně a všude, kde to šlo. Pak samozřejmě covid, všichni chodili s rouškami, všichni jsou opatrní, všechno se špatně shání,“ uvedl producent Adam Dvořák. (Duoscop)
  • „Je tam velká paleta emocí, typů postav, vztahů. Baví mě, že každou chvíli děj přeskakuje z jednoho příběhu do druhého a že to nenudí a diváka to táhne stále dopředu,“ prohlásila o filmu režisérka Marta Ferencová. (Duoscop)

Reklama

Reklama