Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdepak. Ač se kameraman snažil sebevíc (hlavně optickými efekty, detailními záběry či rovnou dosazováním jiné dětské herečky), zakamuflovat skutečný věk hlavní hrdinky se mu zkrátka vůbec nepovedlo. Místy to totiž vypadá opravdu blbě. Pokud bych se od téhle skutečnosti dokázal oprostit (nedokážu, bije to do očí), stejně mi z tohodle prequelu vychází jen průměrný psychothriller, který si svou existenci obhájí pouze tím zábavným twistem v polovině filmu. Téměř geniální originál měl radši zůstat sám, bez pokračování. 50% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já si vždycky říkám, jestli to ti tvůrci zpětně fakt nevidí, jak je to blbě udělaný nebo jsou jen líný to udělat pořádně. Tady jsem měla enormní problém už jen s tím, že řemeslně je to fakt bída. Ty stříhy na Ester zezadu a zepředu a to jak je pokaždé úplně jinak vysoká a jak jsou ty střihy prostě hrozně nepřirozené a je to celé prostě špatně natočené a ještě ty umělé hnusné kontaktní čočky tomu daly korunu. Za mě už to byl dávno blbej nápad točit něčemu tak skvělému jako byl Orphan prequel a zase jednou zruinovat povedenému, pro mě kultovnímu hororu pověst. Predikce se vyplnila a tomuto filmu jsem se během projekce musela škodolibě smát. Jediný světlý bod byl ten moment, kdy zaplaťpánbůh příšel dějový zvrat a pro mě docela vítané překvapení. Pak mě to "bavilo" asi dvacet pět minut a ten konec byl zas celkem trapárna, kterou jsme samozřejmě už taky věděli dopředu. No, nevím, jestli vám to vzkříšení za to stálo. Mně ne. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Prestoze krev je na zdech, podlaze a vsude mozne, to opakovane z prvniho filmu je premeneno spise do psychologickeho thrilleru nez do slasherovskeho kousku, coz je dobre. Pro hororove fanousky muze byt toto pokracovani dokonce zlepsenim prvniho dilu, coz nebyva obvykle. Pokud nemate velka ocekavani, jde o zabavny thriller se spoustou drobnych radosti. Nesplnuje to logicke ocekavani, jak se ma chovat teenager, ale rodina je zabavne podivna. Julia Stiles hraje matriarchat. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Dříve parádně bizarní až děsivá malá svině z Klokánku je zpět. Tentokrát se však nechala adoptovat do natolik míchu urážejícího „scénáristického“ holosvinstva, až to vypadá, že soudruzi za velkou ropnou sqrnou začali v rámci neomarxistické antidiskriminace zanedbatelných minorit na úkor většiny mohutně podporovat kurzy kreaturivního psaní i u hnutí LGBTI+OMM (Lobotomové, Gonorea Bičíkovci, Trotlovití, Idioti + Ostatní Mentální Malformace). Naprostá dehonestace původního solidního napínače a žluklý chrchel do xichtu diváckých očekávání, který už nevytrhla ani ta krpatá zrůdička. Prostě něco, co je moderní filmovou teorií zcela prudérně odborně definováno jako úděsná MRDKA – Mimořádně Retardovaná Demonstrace Kreténského Amatérismu. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Jednička byla překvapení, jelikož nikdo nevěděl oč se bude ve skutečnosti jednat. Dvojka je prostoduchá recyklace již viděného, leč lehce poupraveného scénáře (stejně to nemění fact, že se jedná o prequel, takže finále pro hlavní "hrdinku" musí dopadnout dobře). Takže jsem se na to podíval vesměs jenom kvůli killum... No ale i ty stály za hovno (málo gore a většinou se jednalo o již tisíckrát viděné bodání nožem a to ocením fakt jenom v akčňáku, nikoli u hororu, žádná kreativita!). Stopáž je dostačující, takže jsem se i přes některá hluchá místa nenudil. Zkráceně řečeno: Jedná se o úplně zbytečné "předpokračování", ale díky úspěchu jedničky se na počinu vytěží a to tvůrci jediné měli v palici při psaní scénáře. Navíc režie je na podprůměrné úrovni. Asi jsem jedinej, ale Ester mi přišla už dost stará v ksichtě, nechápu, kdo by jí to sežral. Silnější dvě hvězdy dám za výkon Isabelle, jinak nedoporučuju. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Z neznámých důvodů se na filmu nijak nepodílelo studio Warner Bros., které stálo za prvním dílem. O distribuci tohoto prequelu se nakonec postaral Paramount. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení probíhalo ve Winnipegu, hlavním a největším městě kanadské prérijní provincie Manitoba. Natáčelo se během pandemie covid-19 od 26. října do 11. prosince 2020. (noelcoward73)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama