Reklama

Reklama

Sirotek: První oběť

  • USA Orphan: First Kill (více)
Trailer 1

Příběh zlovolné dívky Esther z hororu Sirotek dostává novou kapitolu. Vyšinutá žena Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré kdesi v Estonsku. Vysoce inteligentní, promiskuitní Leena je zlo v lidské podobě, trpí řadou psychických poruch a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí brilantním způsobem povede z blázince utéct a rozhodne se naplnit svůj neméně perfektní plán. Vydává se do Ameriky, kde se vydává za ztracené dítě Esther ze zámožné rodiny. To se jí podaří, ale její zmanipulovaný a vysoce spokojený život obyčejného děvčete se nečekaně zvrtne. Esther je následně vhozena do nervy drásajícího souboje se svou novou matkou, která je připravená udělat cokoliv a svou rodinu před vražedným dítětem ochránit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (204)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak cca do půlky mi připadalo, že film jen kopíruje děj předešlého dílu a sází na to, že divák po těch letech zapomněl, co se odehrávalo v jedničce. Jenže pak to vzalo celé nadmíru nečekaný a povedený obrat a celé se to převrátilo naruby, ačkloliv v závěru Bell zase sklouzl k plagiátorství. Celkově to bylo brutálnější a jednodušší, sem tam tu zahaprovala logika a vůbec to působilo béčkovým dojmem. Ale to nakonec tolik nevadilo. Isabelle Fuhrman se za těch třináct let prakticky nezměnila a tady jí to jde k duhu a Julii Stiles mám rád, takže se dalo přehlédnout, že tady se zrovna dvakrát nepřetrhla. Mužská část castingu sice stojí za prd, což platí především pro postavu otce, ale ta jeho tupost se tu nakonec tak nějak ztratila. O žádném nadšení mluvit nemůžu, ale ke spokojenosti to stačí. 65% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

K mému zklamání patří prequel mého oblíbeného hororu bohužel do škatulky naprosto zbytečných filmů parazitujících na úspěchu původního snímku. Isabelle Fuhrman se sice vrátila do titulní role, která ji proslavila, ale logicky už jí v 25 letech malé dítě věří málokdo (a nepomůže ani makeup a počítačové omlazování). Ostatní herci, snad až na Juliu Styles, nepředvádějí nic světoborného, a ačkoli scénář opět nabídne jeden zajímavý zvrat, nic to nemění na faktu, že ději chybí jakékoli napětí a divák nemá jediný důvod fandit "kladným" postavám. Těžká bída. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem spíše nepovedenou kopii původního filmu, ale zvrat mě příjemně překvapil. Estherka si vše dokonale naplánovala, jenže člověk míní a okolnosti mění. Samozřejmě jsem čekal větší masakr, ale pár scén nakonec nebylo vůbec špatných. Když pominu události na střeše, tak jedna z nejlepších se odehrála v kuchyni. Zajímavý byl i nápad v ateliéru s dvojí vrstvou na obrazech, to se mi líbilo. Fuhrmanová v roli dívenky dala filmu ještě větší rozměr bizáru, než tomu bylo před lety. A pak ubodání. Jasně, nešlo o šokující gore, ale krve dosti...takže tak. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ester vypadá i po 13 letech stejně - sakra, jak to ta Isabelle dělá? Než jsem si pustil dvojku, podíval jsem se ještě jednou na jedničku z roku 2009 a udělal jsem dobře, protože ten, kdo ji neviděl, vůbec nemůže chápat oč jde. Škoda jen, že se to tady trochu zvrtlo, protože já více fandil Esther, než rodině ....a tím film přestal být horrorem. ⭐⭐⭐ ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Fuhrman ňadra skrývá - v prequelu to bývá." Když mým dětem před lety zaměstnanec útulku Karel Roden vychvaloval zatoulané koťátko, aby si ho vzaly domů, věšel jim bulíky na nos, že je to čistokrevná Estoncat, navíc s rodokmenem a že papíry dodá brzy. To jeho "brzy" trvalo 13 let, nakonec však rodokmen přišel a my si mohli čtyřhvězdičkově počíst. Estoncat je malá, dravá šelmička, vhodná pro chov zejména v rozvrácených rodinách s temným tajemstvím. Kmen: kuš(natci), třída: savci citů, řád: šelmy (!), čeleď: kočkovití, rod: malé mrchy, druh: sirotkovití. Pozor! Zvířátko je značně prchavé, při nedostatku lásky i prchlivé, ovšem neobyčejně zábavné svými oblíbenými kousky: hrou na piáno, hrou na nervy, hrou zvanou estonsky kozyskryj, střelbou z kuše a hlavně dablmalbami (viz i pokojíček v jedničce). Po patřičné drezůře dokáže dokonce i zapnout mixér a připravit chutné krysí smoothie. Chov jednoznačně doporučujeme! Zhlédnutí filmu taky. Zamáčknete nostalgickou slzu a překvapí vás i černohumorný zvrat, po kterém chudince holčičce, malé Estherce, tentokrát budete držet palce! ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Aby se Isabelle Fuhrman co nejvíce podobala Esther z předchozího Sirotka (2009), pokusili se jí tvůrci „omladit“ kombinací make-upu, souborem triků a prací s hloubkovou kamerou. Navíc měl štáb k dispozici dvě malé dublérky. (Robbi)
  • Natáčení probíhalo ve Winnipegu, hlavním a největším městě kanadské prérijní provincie Manitoba. Natáčelo se během pandemie covid-19 od 26. října do 11. prosince 2020. (noelcoward73)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama