Reklama

Reklama

Recenze (4)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,TO JE PRE MŇA NOVINKA, ŽE TU DRŽÍME AJ KRESŤANOV." ,,ÁNO, DOKONCA BRADATÝCH." __ Postava Fabioly sa objavila už v rovnomennom talianskom filme z roku 1949 (Karlos80, ktorý film videl túto skutočnosť pri písaní tunajšieho komentára akosi prehliadol) a v zásade je možné toto dielo označiť za jeho akýsi voľný remake. Rossana Podesta hrala v tom období vo viacerých podobných žánrovkach, pravda je však tá, že v úlohe Fabioly mi príliš nesedela - jednak jej nemožný účes nepridával na príťažlivosti a ženské herecké výkony v takýchto filmoch plnili vždy skôr vedľajšiu úlohu a tu tomu nie je inak. Po formálnej stránke však tento film nie je najhorším. Niektoré dekorácie mi síce prišli povedomé (o recyklácii z iných peplumov nemožno pochybovať), no je tu tiež pomerne veľkolepá aréna a nechýbajú ani početné davové scény. Niektoré momenty (často v prípade úmrtí) sú nechcene smiešne, iné, ako je napr. poprava starého kresťana, sú za sprievodu Trovajoliho hudby pomerne pôsobivé. S Gladiátorom má však tento film spoločných len minimum atribútov. (8. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Město Antigones je spravováno ctižádostivým a násilnickým Sillou (Philippe Leroy). Mladý Říman Brennus (Lang Jeffries ) trpí kvůli Sillově bezcitnosti, neboť jeho snoubenka Fabiola (Rossana Podesta) je nucena žít se Sillou pod jednou střechou - Brennus má být předán do cirku. Brennus se projeví jako výborný bojovník. Nyní dychtí po pomstě... Pro milovníky filmů meče a sandálu skutečný požitek - protiřímské rebélie, gladiátoři, vozatajské závody a k tomu krásná láska. Jeden z nejlepších filmů v tomto oboru. A propos: Ještě si myslíte, že je Gladiátor tak originální? S tím já ale nic nenadělám. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Abych to nějak stručně shrnul a neopakoval se. Je bezpochyb, že Ridley Scott ke svému slavnému Gladiátorovi našel inspiraci právě možná zde, i když se o tom málo píše, ale každý slavný pozdější historický film z Říma, měl své pevné základy v 50' možná 60' letech, právě v tak oblíbeném taliánském subžánru "sword and sandal" (meč a sandaly). Příběh tohoto filmu situovaný někde v římské provincii, kde pod tvrdou nadvládou-tyranií konzula Silla, se odehrává krásný romantický příběh jako na houpačce, jedný pomalu ztracený lásky, nechybí však i dobře organizovanému odpor. Říman-gladiátor Brennus (Lang Jeffries ) překvapil, ač to nevypadalo, tak síly měl na rozdávání a zdálo se že i téměř nekonečně..Byl osamocený ale touha po odplatě mu dodávala síly a kapku naděje..Takže, divák historického žánru a třeba tohoto specifického subžánru si díky moři akcí, nejen v aréně-cirku (vozatajská scéna nakonec z ozubenými koly, kde všude a kolikrát jste ji jen mohli už vidět?), ale třeba i v lese, pěknému obrazu (Technicolor), hudbě přijde určitě na své..Samotný konec je víceméně tradiční-triumfální..Zápory: Hlavní herečka Fabiola (Rossana Podesta) nic proti její vizáži, ale vybrat mohli přece jen lépe, na římanku se mi moc nehodila. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasické peplum s celkom zaujímavou zápletkou, v ktorej sa mestký šľachtic dostane do rímskej nemilosti a stáva sa gladiátorom. Napriek svojej nemuskulatúrnej postave nepremožiteľným gladiátorom. Presne takýto druh peplumu by si žiadal niektorého z amerických kulturistov, ktorých sa v talianskych peplumoch preháňalo dosť. Pretože hl. postava je trochu nepresvedčivá, tak nemastná-neslaná. No a podobne ako vo filme L'Ultimo gladiatore sa tu viackrát opakujú úteky a následné dolapenia. Na druhej strane, scény v koloseu, ale aj viaceré zo súbojov, musia priaznivci tohoto žánru oceniť. ()

Reklama

Reklama