Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Filmová nástěnka státní propagandy 80. let. Perestrojka už visela ve vzduchu, tudíž na nepravosti již bylo možno poukázat, šejdíř však byl z města a kolektivizovaní zemědělci na něho společnými silami nastražili past... Pro Václava Vorlíčka zřejmá úlitba režimu. Škoda toho promarněného potenciálu, takových vynikajících herců na zmar... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Druhý díl "moravské" trilogie představí opět herce známého z první části, ale i některé nové. Tématy jsou přidružená výroba a podvodníčci.   Opět jsme ve vesnici na jihu Moravy, s jejími svéráznými, a ne vždy poctivými obyvateli. Tentokrát se předseda JZD střetne s kolegy kvůli názoru na možnost přidružené výroby, tedy nábytku. Navíc do vesnice zavítá podvodník (v podání Miloše Kopeckého), který se snaží vydojit ze socialismu pro sebe nějaké ty prebendy. Ale vesničané ho samozřejmě včas prokouknou. Vše opět stojí na výkonech Vladimíra Menšíka, Ivy Janžurové, Jiřího Sováka, Františka Němce, nově Ivany Andrlové, a mnohých dalších. Moravské reálie jsou podávány tradičně kýčovitě - bohaté vinné lány -, protože však jde často o uvěřitelné příběhy, vyznívá výsledek i po letech velmi dobře. Ostatně scenárista Miloš Macourek se při přípravě na film na Moravu div neodstěhoval. Disk nabízí graficky nijak hezké menu, stereo zvuk u filmu, protipirát na úvod disku, a v bonusech ilmografie, fotogalerii (1:36 - i z natáčení) a rozhovory (s CZ titulky). Václav Vorlíček (4:50) vlastně jen popíše děj), Jiří Lábus (3:27) vzpomíná na herce a jak nekuřák hraje vášnivého kuřáka a Pavel Taussig (8:09) rozebere celou trilogii.   Publikováno: 10.05.2009 ()

Reklama

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, které tentokrát (alespoň pro mě) nekraluje Menšík, nýbrž Sovák coby plukovník... A Kopecký jako záporák též výborný. Jednou za čas se na to podívat dá a ta hodinka a půl uplyne jako voda... Ale za vrchol Vorlíčkovy kinematografie bych to rozhodně nepovažoval. Ale zaplať pánbůh, že oproti prvnímu dílu (Bouřlivé víno) ustoupila politika trošku do pozadí, je to snesitelné. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie filmu ˇ"Bouřlivé víno". Opäť skvelí herci, výborná réžia a pekná hudba. To všetko v juhomoravských Pálaviciach, ktoré sa v skutočnosti volajú Velké Bílovice. Oproti románu Jana Kozáka je vo filme iba pramálo politiky, a tak scenáristom i režisérovi patrí môj obdiv, ako z takejto, vyložene politickej predlohy v čase tvrdej normalizácie vykľučkovali a natočili výbornú komédiu o vážnych veciach. Nedá sa nič robiť, úplatkárstvo tu stále bolo, je a bude. Za socializmu išlo o tisíce, teraz sa to šplhá do miliónov. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Vyvedené pokračování, které opět čerpá z plejády našich skvělých herců. K panu Menšíkovi se připojili i Miloš Kopecký a Jiří Sovák (myslím si, že už tato jména jsou zárukou dobré zábavy. Novým předsedou je pan Urban alias František Němec, který má plány s přidruženou výrobou nábytku. Jiný názor má zase místopředseda Janák.....a k tomu pikle pana Wébera. Jak to všechno dopadne se dozvíte již v 2.díle vinařské trilogie. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Poté, co se Semerád (Jiří Sovák) probouzí s kocovinou, ptá se Růženy (Iva Janžurová), kolik je hodin. Dostává se mu odpovědi, že půl osmé, avšak budík vedle něj ukazuje 17:40. (ViktorD)
  • Filmovalo se v obci Velké Bílovice, Mutěnice, zámečku Tyrolský dům v Květově,Svatém Mikuláši a nemocnici Příbram. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ve chvíli, kdy se Semerád (Jiří Sovák) probere v posteli, poté, co se opil, volá na něj Růžena (Iva Janžurová), že není prosinec, ale září. Na puštěné televizi však začínají Televizní noviny a vedle moderátorky je datum 23.8. (offlineman)

Reklama

Reklama