Reklama

Reklama

VOD (1)

Film mistrovsky popisuje autentický životní příběh Mohamedoua Oulda Slahiho (Tahar Rahim), který byl zajat americkou vládou a bez obvinění a soudu byl po dobu 14 let protiprávně vězněn v zadržovacím táboře v Guantánamo Bay. Když už Slahi ztrácí veškerou naději na spravedlnost, nachází nečekané spojence v obhájkyni Nancy Hollanderové (Jodie Foster) a její spolupracovnici Teri Duncanové (Shailene Woodley). Společně čelí nespočetným překážkám v zoufalé snaze o spravedlnost. Jejich nesmlouvavým protivníkem je vojenský žalobce, podplukovník Stuart Couch (Benedict Cumberbatch). Výsledkem jejich právnické bitvy jsou zcela šokující odhalení… (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

Happens 

všechny recenze uživatele

Popis chlívárny s pojmenováním Guantánamo, kterou rozjeli Američani s vlajkou boje proti terorismu a nápisem 9/11. Snímek je zaměřen na jeden konkrétní život, který po osmi letech, kdy je vězněn a mučen bez jediného obvinění. Právnička to dá k soudu, vyhraje soud, je propuštěn. Film už neukáže, že se vláda USA ale odvolá, soudí se dalších 7 let a až poté ho propustí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinové audiovizuální mučení diváka kancelářským tlacháním o mučení dozajista nevinného Alkájdou trénovaného islamisty s přímým číslem na Usámu, který se prý chudák přiznal jen proto, že mu ty až nelidsky sadistické svině pouštěly před spaním deathmetal. Lesbofeministka s fretčím xichtem jako vždy na pěst, Benedikt Okurkáč vypadá i hraje jako po chemoterapii, scénárista i dramaturg jsou novodobými průkopníky v léčbě insomnie. Vynikající matroš ke zdokonalení účinnosti guantanámských mučících technik. Tohle pustit nějaké hadrové hlavě třikrát za sebou, tak se z té bestiální nudy totálně složí a v pohodě se přizná i k tomu, že nabořil Boeingem do WTF. Ale demokrati by mu to určitě zase taky neuznali. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ak uverím Slahiho obhajobe toho hovoru zo satelitného telefónu, tých päťtisíc eur na jeho účte a toho dvojročného členstva v al-Káide .. ak každá jedna veta v denníku je pravda, tak osud sa s ním vážne nemaznal. 14 rokov je veľký kus života. Spracovanie jeho príbehu sa Kevinovi podarilo na jednotku, ja som spokojná a nechápem tých 66%. Zaujímavé čítanie sú aj komentáre k samotnej knihe. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

skutecny pribeh mohamedoua oulda slahiho, ktery byl BEZ OBVINENI drzen 14 let ve “veznici” (spis mi to pripominalo koncentracni tabor) guantanamo… nechapu, jak se tohle muze porad dit. americani nejsou o nic lepsi, nez teroristi. zivoty obeti jsou ztraceny a nic uz je neprivede zpet. — konec byl strasne sweet. jsem rada, ze aspon mohamedou ziskal svobodu. || ❝𝐈𝐧 𝐀𝐫𝐚𝐛𝐢𝐜, 𝐭𝐡𝐞 𝐰𝐨𝐫𝐝 𝐟𝐨𝐫 “𝐟𝐫𝐞𝐞” 𝐚𝐧𝐝 𝐭𝐡𝐞 𝐰𝐨𝐫𝐝 𝐟𝐨𝐫 “𝐟𝐨𝐫𝐠𝐢𝐯𝐞𝐧𝐞𝐬𝐬” 𝐢𝐬 𝐭𝐡𝐞 𝐬𝐚𝐦𝐞 𝐰𝐨𝐫𝐝. 𝐓𝐡𝐢𝐬 𝐢𝐬 𝐡𝐨𝐰, 𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐫𝐞, 𝐈 𝐜𝐚𝐧 𝐛𝐞 𝐟𝐫𝐞𝐞.❞ 📝⚖️ ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Pomerne podarená dramatizácia dosť diskutabilného momentu USA histórie - Guantanámo. Nie bez precedensu pre USA (stačí si vygoogliť o. i. "internment of japanese americans"). Každopádne väzniť niekoho 14 rokov bez akéhokoľvek due procesu...to je na modernú baštu demokracie pomerne solídny výkon. Otázne je nakoľko bol Slahi naozaj nevinný, lebo predsa len mať v telefóne neprijatý hovor z Bin Ládinovho telefónu a mať minulosť v tréningovom centre Al Káidy...no priemerný Mauritánec takýmito kontaktmi a resumé asi nedisponuje, resp. určite je pomerne a dôvodne podozrivé ak nimi disponuje. To pochopiteľne nič nemení na tom, že povedať si, v zásade, že ak je niekto podozrivý z terorizmu, môžeme ho bez súdu a akéhokoľvek rešpektovania základných ľudských práv a slobôd zavrieť hoci aj na dekádu a viac do temnice a popri tom ho aj mučiť...nuž ako povedal klasik, "everything is funny until it happens to you". ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Když spolu mluví Mohamedou (Tahar Rahim) a vězen s přezdívkou „Marseille“, jsou titulky vpálené do filmu špatně přeloženě. „Marseille“ mu totiž francouzsky odpovídá, že se město Marseille nachází u moře, přičemž použije slovo „la mer“. Anglické titulky však říkají „oceán“, což není pravda, jelikož se Marseille nachází u Středozemního moře. (hansel97)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Juhoafrickej Republike, Mauritánii a USA. (MikaelSVK)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Reklama

Reklama