Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 021)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část první. Ono se nám to trochu zašmodrchává s tím Matrixem. Postavy nabírají nové schopnosti a zejména nepolapitelný program agent Smith si tak trochu hrabe na svém písečku. Začíná strkat pracky do skutečného světa a osvojil si umění bleskového kopírování sebe sama. Výsledkem je neuvěřitelné scéna na nádvoří, které předchází výborný dialog (spíše monolog) a po které jsme v kině s kámošema vykřikovali větu, kterou použijeme jednou, maximálně dvakrát za deset let (interpretovat ji zde nebudu, náš údiv byl vyjádřen slovy nepříliš slušnými). Neo válčí se stovkami agentů a boj pravidelně "přerušují" bullet-timeovské záběry. Akční scény jsou třeskutě nadupané (dvojčata, dálnice a harmonikově se rolující návěs kamiónu rulez) a navíc je doplňuje neslýchaný a opravdu luxusně stylizovaný hi-tech soundtrack. Reloaded kvalit svého staršího bráchy nedosahuje, přesto stále udržuje kultovnost série. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/738,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/219 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Slabé čtyři hvězdičky. Nevěřím, že Wachowští předem počítali s trilogií. Začátek je nezajímavý (scény ze Siónu), moc se mi nelíbil přerod postavy Morphea, z kterého se nyní stává řečník strhující davy. Pravda v druhé půli se tempo zrychlí a honička na dálnici je skvěle udělaná, ale celkově spíše zklamání. Po zásadním rozhovoru s Architektem nevím (jsem zvědav), s čím novým ještě chtějí Wachowští přijít v dalším díle. Pozn.: Halasně ohlašovaná bitka Nea s množství agentů Smithů mi přišla až směšná a moc dlouhá - agent Smith v tomto díle již vůbec nemusel být. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Co nám bylo v prvním (kéž by zůstal posledním!) dílu trilogie lehce naznačeno, je nám v druhém podáno s razancí rány do nosu. Ano, Neo je spasitel, tudíž se nedivme davu, jenž ho v Sionu vítá po způsobu malomocných, k nimž zavítal Kristus. Lehké náboženské metafory se stávají těžkotonážními, Morfeus se odsouvá do pozadí, Trinity slepicovatí, Vědma pochybuje a Smith se množí před očima. Neo, tohle by potřebovalo podstatně schopnějšího a charismatičtějšího Vyvoleného, aby zabránil katastrofě. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvělé nestárnoucí pokračování veleúspěšné jedničky. Sice je tento film z hlediska nových informací podstatně chudší, ale jedna propracovaná akční scéna střídá druhou. Z první poloviny filmu jsem byl zcela nadšený, to však bohužel poněkud zastínilo nevydařené finále. Fanoušek jako já zůstává i nadále nadšený, ale z hlediska opakovaného sledování se mi změnilo pořadí oblíbenosti a tak dvojka po letech klesá na druhé místo. Stalé zde však zůstávají jedinečné scény jako bitka se agenty a nebo ochrankou Španěla. 86% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Matrixu si pamatuju jako něco, co mě zklamalo, protože součástí propagace bylo mmj. i výrazné zacílení na Monicu Bellucci, která skutečně nemůže být hlavním důvodem, proč Matrix Reloaded vidět. Nicméně zpětně to zas takový propad od jedničky není. Jen ten party time na úvodu pořád působí hrozně anorganicky. Zvlášť, vzhledem k tomu, jak je vztah Nea a Trinity napsaný jako byl z pohádky. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Když se Trinity (Carrie-Anne Moss) dostane do Matrixu, použije skutečný hack využívaný v roce 2001. Jmenoval se Nmap version 2.54BETA25. (pornogrind)
  • Kameraman Bill Pope se ve filmu objevuje v malém cameu jako člen ochranky. (HellFire)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama