Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Matrix Reloaded je o něco slabší než film původní. Moment překvapení už je prostě nenávratně pryč, příběh docela stejný a rozdíl mezi realitou/nerealitou už není prakticky žádný.Především zapomeňte na všechny ty recenze a názory, které jste slyšeli před vlastní projekcí, film prostě překoná vaše očekávání. Akce zůstala v přijatelných mezích - omračující bojové scény, Neo má uvnitř Matrixu ještě lepší schopnosti. Každý herecký výkon je o poznání kvalitnější, logika příběhu více pochopitelná. Každopádně budete chtít film vidět ještě jednou, protože jde o neskutečnou jízdu horskou dráhou. Neodhalím žádné detaily příběhu, protože - řekněme si to na rovinu - zápletka byla vyzrazena už v prvním díle a Reloaded je přirozené pokračování děje (mne jen zajímalo, kde si obyvatelé podzemí shánějí jídlo a vodu). Jedná se o vizuální svátek, kde neplatí fyzikální zákony. S Matrixem bratři Wachowští nasadili laťku pekelně vysoko a překonat ji se jim nepodařilo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se na Reloaded podívám, protože v sobě i po dvou dekádách sílu má, ale vždycky mu něco chybí a nikdy nedokážu přesně popsat, co to je. Možná kouzlo nového, možná určitá bezelstnost, která v prvním díle i po mnoha zhlédnutích funguje. Tady je největší problém ve spojení s temným a překombinovaným Revolutions, které s Matrixem, alespoň tak, jak ho vnímám já, má společné jen pouto hlavní dvojice a soubojovou stránku. Zůstávají nahozené a nikdy nedotažené ideje, precizní akce (často bohužel jen proto, aby nějaká akce byla přítomna), toporné dialogy, stárnoucí triky nebo přepálená a dnes už skutečně hloupá vsuvka s Merovingianem. Překvapivě i po takové době trvám na tom, co jsem o filmu řekl hned v roce 2003. Kdyby druhý a třetí díl byly jedním celkem, vynechala se přebytečná filozofie a nadměrné množství válčení se stroji, případně kdyby cesta ke zdroji dopadla tak, jak měla, mohlo jít o příběh ucelený, optimističtější a ve všech ohledech lepší. 70% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Úplne iný film než prvý Matrix, ktorý akoby ani nenatočili Wachowski, ale skôr James Cameron v spolupráci s Paulom W.S. Andersonom. Camerona pripomína bombastická výprava v Zione, Andersona niektoré predigitalizované vizuálne efekty (Neova tvár v súboji so Smithmi je zlý vtip). Obsah nulový - tam, kde predošlé dialógy čerpali kúzlo zo zaujímavého nápadu paralelného sveta, sa tieto akurát pseudointelektuálne zahrávajú so slovíčkami. Veľmi elegantné sú pästné súboje v kombinácii s exotickým techno-soundtrackom a fantastická je celá akcia na dialnici. A potešia tiež parádne kostýmy a humorný nadhľad (Francúz Lambert Wilson a jeho vagínoskopia). Mimo to je ale The Matrix Reloaded iba syntetickou formálnou hračkou a fashion bublinou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tvůj život je součtem zbytků rovnice vzniklé při programování Matrixu." Tak tohle naprosto všechno vysvětluje. Já jsem však mírně zabržděný, takže mám v chápání Matrixu stále ještě mírné mezery, ale to je jedno, protože se mi líbil sám sebe kopírující agent Smith, dvojčata, honička na dálnici, létající bitky a hlavně vizuál. Přesto jsem se v některých chvílích chtěl vymazat jako zbytečný program, protože filozofickým blábolů tam bylo až moc a technopárty v Sionu byla příšerně dlouhá. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Spektakulární pokračování skvělého prvního dílu, část první. Ono se nám to trochu zašmodrchává s tím Matrixem. Postavy nabírají nové schopnosti a zejména nepolapitelný program agent Smith si tak trochu hrabe na svém písečku. Začíná strkat pracky do skutečného světa a osvojil si umění bleskového kopírování sebe sama. Výsledkem je neuvěřitelné scéna na nádvoří, které předchází výborný dialog (spíše monolog) a po které jsme v kině s kámošema vykřikovali větu, kterou použijeme jednou, maximálně dvakrát za deset let (interpretovat ji zde nebudu, náš údiv byl vyjádřen slovy nepříliš slušnými). Neo válčí se stovkami agentů a boj pravidelně "přerušují" bullet-timeovské záběry. Akční scény jsou třeskutě nadupané (dvojčata, dálnice a harmonikově se rolující návěs kamiónu rulez) a navíc je doplňuje neslýchaný a opravdu luxusně stylizovaný hi-tech soundtrack. Reloaded kvalit svého staršího bráchy nedosahuje, přesto stále udržuje kultovnost série. 150 miliónů dolarů(rozpočet)/738,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/219 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Ve scéně, kdy Persephone (Monica Bellucci) provádí Nea (Keanu Reeves) a ostatní kuchyní ke dveřím do jiné místnosti, dveře jsou otevřené, ona je musí zavřít a pak znovu odemknout. Tyto dveře se ale posléze dvakrát zavřou samy a ani k jejich novému otevření nebyl klíč třeba. (Habansz)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama