Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (959)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přihlouplých dialogů konečně ubylo a přišla pořádná adrenalinová akce, která svým drajvem diváka zarve do sedačky. Bitva o Zion je úchvatně natočená. Nesmí chybět nazelenalé kamerové filtry a typický vizuální rukopis Wachovských. Don Davis odvádí stoprocentní práci a skládá svojí nejlepší hudební kompozici. Těžko Revolutions nějak hlouběji srovnávat s díly předešlými, které tvořili jen jakýsi opěrný bod pro závěrečný díl. Největší, nejmonstróznější a nejrozmáchlejší z celé trilogie. Završení jak se patří ve velkém stylu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že já opravdu nejsem ten správný divák pro tento film, přestože jednička se mi dost líbila. Přiznávám též, že to neni problém ani bratrů Wachowských a nikoho z dalších tvůrců ale jen a jen můj. Za triky můžu dát s klidným svědomím 2*, ale vypůjčím-li si Limův přiměr o hledání klíčů v louži, tak já jsem moc líná (a zřejmě ani ne dost inteligentní) na hledání klíčů v hromadě hnoje. ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Škoda, keby sa dali hviezdičky rozpoliť, tak u mňa by tento film jasne dostal 3,5 *. Takisto , ako mnohí predo mnou sa s úctou pozerajú na prvý diel a toto pokračovanie malo trošku zostupnú tendenciu. Efekty ostali, len na môj vkus niektoré akčné scény boli pridlhé. Skrátil by som ich o 20% .... Nevravím, že mi niektoré akcie nevybili dych, to nie, ale .... Niečo tam bolo ešte nevypovedané a po dejovej stránke to bolo omnoho plytkejšie ako u predchodcu ... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně ohromný divácký zážitek, který rozechvěl moje tělo na dlouhé hodiny (skutečnost, i když to zní divně). Wachowští pokračují přesně tam, kde skončili v Reloaded, a potvrzují jak skvěle měli celou trilogii naplánovanou (v duchu dialektiky - to samo o sobě vyvrací řeči o sračkovosti). Revolutions má navíc mnohem větší šanci uspět u lidí, kteří se u Reloaded nebavili, protože vše směřuje přímočaře k závěrečnému zúčtování, příběh už není tak komplikovaný (i díky tomu, že úloha vedlejších postav byla minimalizována). Boj se stroji je úchvatný, sice jsem si ani jednou neřekl "Dobrý triky", ale to pouze proto, že mi to připadalo jako realita a ne jako počítačem vytvořené záběry. Nemá cenu se dál rozepisovat. Tohle je prostě a jednoduše nádhera. O takovémhle filmu jsem vždycky snil. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pokračování odvážného pokračování geniálního filmu. Dlouhá cesta je u konce a vše lze nejlépe s odstupem pár shlédnutí nebo let hodnotit. Svým způsobem je jistě Revolutions nejslabším dílem trilogie, hlavně kvůli své slabší první půlce, ale to je vynahrazeno v závěru, který bych řekl překračuje nejméně o pár světelných let většinu akčních/sci-fi filmů. Megalomanský závěr, kterému nechybí snad nic (podle někoho možná trochu přebývá délka). Stylovost celé trilogie vybroušena do posledního záhybu Neových brýlí a choreografie akce úplně z jiné planety ( i když Club Hell mohl být trochu lepší... vzhledem k fyzikálním zákonům:)). Pro mnohé diváky tohle bude velká stopka, protože právě závěr je opravdu jak pro koho. Mě osobně však i po letech dokáže zmrazit před obrazovkou (raději bych projektor tak 50x50m :-))) a nepustit do prvních náznaků titulků. Slabé 4* jsou hlavně kvůli "modrému poli" a celkovým 67%, protože závěr trilogie si aspoň to červené pole zaslouží. Jinak jediná výtka k trilogii, kterou ani styl ani akce ani postavy nedokáží utlumit, je, že Wachowski natočili tolik mnohavrstvý příběh a tak komplikovaný svět, že ho nedokázali "dostatečně" vysvětlit o představit divákovi pouze z filmového plátna, ale pro bližší a možná i úplné pochopení je nutné hledat dále ve zdrojích jako jsou hry, internet, knihy a další.... ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • V australském studiu bylo na propojení techniky použito přes 1056 kilometrů elektrických kabelů. (Arachneuss)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 139,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 427,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama