Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (219)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Další z live action předělávek.. Přišlo mi to úplně v pohodě, i když po Avataru: The Way of Water to působí trochu amatérsky.. Ale jinak příběh nezklame, a poslední půlhodina je moc zajímavá (i když stopáž je pro pohádku značně přestřelena).. Naprosto ovšem nechápu, proč tu bylo asi dvacet odpadů, ještě dřív, než šel film do kin. Mně teda Halle Bailey v roli Ariel vůbec nevadila - vadilo dabované znění, hlavně u písniček. Určitě to nedosahuje kvalit, třeba Lvího Krále, nebo Aladina, ale tato klasická pohádka od Hanse Christiana Andersena dostala holt trošku modernější kabát, sice mírné rozpaky, ale celkově se mi to docela líbilo, i když je to trošku infantilní a ten půvab, co měla Ariel v TV tu trošku chybí (Ale zase potěšil krab Sebastian)... Celkově to prostě není ten třeskutě vtipný animák, jakých je až příliš... Viděno v kině 2D (cze.)...70% ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Když nastal ten povyk kolem barvy pleti nové Ariel, nechápala jsem to. Pro mě představoval problém hlavně fakt, že herečka není kdo ví jak půvabná. Jako dětský fanatik do téhle knížky s Disneyovskými ilustracemi, jsem to měla nakoukané a prostě to nešlo, nebyla to Ariel. Nicméně, na plátně si mě získala, protože byla rozhodně cute a sympatická. Velký plus je princ, kterého asi z té knížky vystřihli i s jeho psem, nebo nevím. Asi je zjevné, že nové zpracování mě dostalo. Romantika jako prase, přátelé, a to chceme prostě. A musím říct, že Melissa konečně dostala roli, která jí sedne, protože to její přehrávání se hodí právě sem, do role Disney padoucha…ti totiž přehrávají všichni. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ariel je morská víla, ktorá ignoruje rady svojho otca kráľa a vďaka tomu sa stále aj so svojimi priateľmi dostane do šlamastiky. Najväčšou je záchrana ľudského princa pred utopením. Ten na ňu ale nedokáže zabudnúť a tak sa ich osudy musia znova prepliesť. Herecké obsadenie: Disney si s Halle Bailey odškrtol kolónku rasová diverzita čo je v rámci dnešnej doby v poriadku ale preboha, to nemáme ozaj krajšie herečky tmavej pleti? Veď Ariel bola nádherná a jediný pohľad na ňu stačil aby sa princ zamiloval. No nič pome k pozitívam čo je určite obsadenie Javiera Bardema, ten si to užíval. Aj keď po vynorení z vody vypadal ako bezďák tak jeho výkon bol mega. Prevedenie: Tak v prvom rade musím povedať, že sa mi nepáčila ani kreslená predloha ale deti ma donútili si pustiť túto filmovú. Celý príbeh je nuda a klišé. Pozitívom je krásny podmorský svet a extrémne vtipný Sebastian, ak by bol príbeh iba z jeho pohľadu dám plné hodnotenie. Mínusmi sú obsadenie (čierna kráľovná ktorá by v tom čase maximálne zbierala bavlnu), hudba (absolútne nechytľavá čo sa na disney vôbec nepodobá), zápletka (finálne prepichnutie chobotnice loďou bolo trápne). Pocity: Zostal som sklamaný, znudený a jediný kto sa mi staral o zábavu počas celého príbehu bol Sebastian s jeho kamošmi. Ak by tam oni neboli asi by som išiel do odpadu! Pridaná hodnota: Nechytľavá zhudobnená diseyovka bez príbehu a so zlým obsadením hlavnej hrdinky. 27% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky takmer dokonalé, to nemôžem filmu uprieť, ale ten multikulti blábol, ktorý ak chce niekto objektívne komentovať, tak je okamžite označený za rasistu, tak to je fakt že do nasrania. Disney sa potápa, vidieť to na jeho komixovej tvorbe od Marvelu, vidieť to na ich filmoch, kde nasilu tlačia všetky národnosti, farby pleti aj gender ideológiu, jednoducho všetko. Ak to nezastavia, tak budú narážať o mantinely hlavou nonstop, lebo toto im nikto nezožerie. Urobiť sem tam film, kde možno niečo z toho zapracujú, ale nebude to nasilu a bude to niečo nové, tak ok, dá sa to prekusnúť, ale dojebávať storočné rozprávky? Tak to chce fakt odvahu, aroganciu, tuposť, imbecilitu a neviem čo ešte, Nebohy Walt Disney musí v hrobe fungovať teraz ako ventilátor od toľkého otáčania sa. Menšie úpravy príbehu fajn, ale kráľovná černoška? Ariel černoška (neriešim mulat a iné)? Ostatné osadenstvo mora, ktoré sa ukázalo v posledných záberoch ani nehovorím. Fail ako sviňa a to si ani len nechcem predstaviť podľa uniknutých záberov novú Snehulienku. Doma tomu možno čas venujem, ak to bude chcieť pozrieť dcérka, ale ak by záviselo len na mne, tak ruky preč. A kino? To budem bojkotovať na tisíc percent, takúto originály przniacu tvorbu v živote nepodporím a nemá to nič spoločné s rasismom alebo nenávisťou LGBT a iné sračky, ktoré dnes sú "trendy a in". Nová originálna tvorba, kde to bude s citom a rozumom, ok, ale pôvodná? Nasrať Disney, nasrať. ()

Fiftis odpad!

všechny recenze uživatele

V prvom rade mi dovoľte vysvetliť mnohým dúhovým liberálom čo je to skutočný rasizmus. Nie to, keď človek ako ja je nespokojný, že jeho ikonickú kreslenú postavičku z detstva zmenia z bielej morskej panny s krásnymi červenými vlasmi na celoročne opálenú pannu s nepremokavými vlasmi. Skutočný rasizmus je, keď uprednostňujete jednu rasu nad ostatnými. Uvediem krátky príklad zo života. Jedna nemenovaná producentka sa vyjadrila že jej vadilo, že v seriáli Chernobyl nehral žiadny černoch. Toto je "krásny" čistý rasizmus, pretože okrem toho že naozaj neviem koľko černochov žilo na Ukrajine pred rokom 1986 a neviem ani koľko ich tam žije teraz a už naozaj neviem koľko černochov pracovalo v jadrovej elektrárni, rasizmus je to preto že jej už nevadí absencia aziatov, mexikáncov, eskimákov, indiánov a podobne. Poznáme však spoločnosť Dysney a vieme, že tento radikálny krok urobila nie preto, že by nemala žiadnu vhodnú belošku na rolu Ariel, ale aby sme boli "rasovo korektní". Ja preto navrhujem (a zaujímalo by ma aké reakcie by boli vo svete) aby životopisný film o Martinovi Lutherovi Kingovi hral Leonardo DiCaprio, film o Michaelovi Jordanovi hral Chris Hemsworth a film o feťákovi Georgovi Floydovi hral Brad Pitt. Pointa je - prestaňte meniť rasy ikonickým postavám, ale ak chcete byť "rasovo korektní" tak natáčajte viacej filmov s černochmi (alebo aj inými rasami) a vytvárajte viacej čiernych hrdinov a postáv. Ale nepreobsadzujte ich! Pretože práve to smrdí rasizmom. Tému ukončím slovami - že jeden z TOP 10 filmov ktoré mám na tejto stránke je film Entergalactic - romantická snímka o dvojici afroameričanov, takže ťažko ma označiť za rasistu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Během natáčení v Pinewood Studios došlo k nehodě, kdy si výtvarnice Christine Overs ošklivě poranila ruku při pádu z kulisy na betonovou zem. Umělkyně specializující se na tvorbu „plážových a sněhových“ scén musela podstoupit operaci – kvůli přetrvávajícím potížím (snížená citlivost) následně výtvarnice studio zažalovala o 190 tisíc amerických dolarů. Produkční společnost spadající pod Disneyho poté přiznala, že natáčecí plac sice nebyl dostatečně zabezpečený, výše odškodného, jež Overs požaduje, však studiu připadala přemrštěná. Jak spor dopadl není známo. (fiLLthe3DD)
  • Halle Bailey sa tešila, že sa podarilo zmeniť pôvodnú predlohu do modernejšej podoby: „Som naozaj nadšená z mojej verzie filmu, pretože sme perspektívu mojej postavy určite zmenili ... Je to oveľa väčšie. Ide o Ariel samotnú, jej účel, slobodu, život a to, čo chce. Ako ženy sme úžasné, sme nezávislé, moderné, sme všetko a a ešte viac a som rada, že Disney niektoré z týchto tém aktualizuje.“ (Arsenal83)
  • V tomto snímku je Uršula (Melissa McCarthy) Arielina (Halle Bailey) teta. Stejně tak tomu mělo být i v původním filmu z roku 1989, nicméně tenkrát tento motiv tvůrci do příběhu nakonec nezakomponovali. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama