Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Diskuze

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

takze na jednu stranu ti bossovia v hollywoode mozu ponuknut hociaky gulas(aj rasisticky a odporny), a na druhu stranu ty odporucas, aby sa ludia spravali jemne a uctivo. A ad Karibik, uz fabulujes, do karibiku si to posunul ty, a ked ti oponujem ze tam chybaju indiani, tak to je fantazijny karibik...takze fantazijna afrika je bez cernochov a fantazijna europa je bez belochov  :)

fantazii sa medze nekladu, len nech tam je BLM

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jugamaru

A lidé toho můžou mít po krk, ale... ať se prosím nechovají jak malé děti (a to v tom lepším případě, v horším jsou mnozí nepokrytě rasističtí a naprosto odporní). Jen to bych si přál.

na příspěvěk reagoval Jaeger, vegetol.mp

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jaeger

Tak je to podle toho co jsem viděl zaprvé pohádkový Karibik (takže nemusí být úplně přesný) a za druhé Karibik (podle lodě atd.) možná 17. století. Kde jde jenom o střet mořské víly/jejího světa a evropských námořníků. Indiáni tam tedy vůbec nemusí být. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jugamaru

"Až na to že to je fiktivní svět a nemá to nic společného s našim světem."

No vida, takže tím pádem na barvě kůže nezáleží absolutně vůbec. I kdyby byla víla číňanka a odehrávalo se to "v Evropě" - resp. pohádkové verzi Evropy. Protože to stále Evropa není. Stejně jako to není Karibik, Čína ani Afrika. Je to POHÁDKA. A její nová adaptace, kde prostě dali do hlavní role nějakou herečku, která je podle toho, co jsem viděl, docela fajn a hlavně umí zpívat. Na ničem jiném nezáleží. 

na příspěvěk reagoval Jugamaru

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Slovanske hodnoty neboli nikdy in. Je smutne ze nepoznas svoje korene, alebo nimi pohrdas. Ale uz chapem, preco si sa nasiel v tom fantasy diverzitnom svete, ktory nikde v realite nefunguje.

na příspěvěk reagoval LAZARUS111

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

btw, ked je to v karibiku, preco tam nie je ani jeden povodny obyvatel? ci tie biele a nigga morske vily vysekali vsetkych indianske? Preco indianske vily nemaju zastupenie u disneyho? nejacia tak ako BLM vily?

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Jugamaru

Jugamaru (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Až na to že to je fiktivní svět a nemá to nic společného s našim světem.  viz https://twitter.com/andyetc/status/1664276296183185411 a kniha kde je rozepsaný lore https://books.disney.com/book/the-little-mermaid-guide-to-merfolk/ ze které to je. Proč furt lidé ječí jak vyšinutí? ono to je docela jednoduché na vysvětlení. Lidé už toho mají po krk to je snad nejlepší na vysvětlení ale pochybuji že to pochopíš. Disneyho remake Pinokia má trans černou vílu což lidi nakrklo a v Petr Panovi je zase Tinkerbell černá takže se jednoduše nemůžeš divit že toho lidé mají po krk. Myslím si, že kdyby Bailey nebyla ta Ariel a někdo jiný s jiným jménem tak by to bylo pro lidi snazší to neřešit ale na druhou stranu tu máš Pinokia a Petr Pana takže lidi jsou na to háklivější a to se ještě chystá Sněhurka kde opět to je herečka která je míšenka. Lidi toho mají plný zuby a nechtějí řešit nějaký dnešní svět, že tvůrci chtějí Diverzitu tak budou měnit postavy které lidé znají jako bělochy to snad každého zarazí aspoň trochu. Já to vidím tak, že pokud chtějí Diverzitu tak ať si vytvoří svoje postavy něco jako to je u Spider-Mana s Milesem tam už se neřeší jestli je Miles černej a Peter bílej, možná se ještě někdo najde ale to jich bude málo.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, TheDarKnig

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Suhlasim, japonska mala morska vila by bolo fajn, keby vsetci boli japonci, a nech je to aj animovane a plno chapadiel dookola.  Nech spravia nigga verziu malej morskej vily a nech si tam rappuje, len ta disney verzia, pod ktorou piseme je humac.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jaeger

Když si natočí adaptaci Mořské víly Japonci, bude tam Japonka/většina nebo celé obsazení japonské a bude se to odehrávat v Japonsku. Adaptace je něco jiného než předloha, proč to nedokážete pochopit? Záleží jen a pouze na tvůrcích/tvůrčí vizi.

Kdyby se tahle víla odehrávala v Dánsku/Evropě, tak bych snad ještě dokázal nějaké výhrady pochopit. Ale oni to hezky pro zachování "fantasy logiky" dokonce přesunuli do Karibiku. A stejně lidé ječí jak úplně vyšinutí.

na příspěvěk reagoval Jaeger, Jugamaru, Jaeger

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Jaeger

"nenavidis europsku kulturu a identitu" 

 

 

dle čeho soudíš, že nenávidím Evropskou kulturu a identitu ? Nicméně tenhle film je adaptací a s adaptací může autor nakládat jak uzná za vhodné. A nemusí se ohlížet na bandu křiklounů, kteří jedou tady tenhle humáč. 

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Bluntman

Akurát, že len rozpočet na samotný film bol 250 miliónov. Do toho sa neráta rozpočet na marketing a na uvedenie v kinách. Na fakt, že sa filmu nedarí minimálne mimo USA poukazuj aj skutočnosť, že na film skoro nikto nechodí, skoro nikto ho nehodnotí a, najkrajší príklad za všetkých, medzinárodní diváci boli označení za teroristov.

Fowlee

Fowlee (hodnocení, recenze)

Cim dalej tym menej sa daju sledovat tieto americke hovadiny typu remake remaster prequel sequel a ine "quely" a "maky". Dochadzaju napady su lenivi prist s niecim novym zaujimavym len zmikaju svoje "kozy" donekonecna A PRAVE PRETO JE TO ODPAD ! 

Jaeger

Jaeger (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

je to ako hrach na stenu, ale raz skusim.

tu nejde o to, ze by ludia nechceli vidiet vo filmoch ciganov, aziatov, indov, cernochov. Gro ludi proti nim nic nema. Len nech su obsadeni tam, kde maju byt. Ak natocia v rusku cigani idu do neba 2, nech tam hlavnu hrdinku nehra cernoska. Ak sa nataca mala morska vila od andersena, nech tam je bledula rysavovlasa, ak natocia akcny velkofilm z atlantidy, nech tam je hafo bledych kaukazakov, ak natocia Black Panter 1-2, nech vo wakande je samy cernoch(och wait).

A nechapem, preco ti argument:"I dont care, what they tell you in school, Cleopatra was black" nepride debilny a rasisticky,  podla mna nenavidis europsku kulturu a identitu

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, TheDarKnig, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

V tomhle směru sou zde odbornící na mýtická a bájná stvoření, protože zas a znova, mořské víly spadají do této kategorie. Nemluvě o tom, že ani nevědí kde je socha malé mořské víly, natož pak aby tam byli. 

na příspěvěk reagoval mm13

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Stejně je ale zajímavé sledovat, tyhle obhájce čisté, bílé a nadřazené rasy, většinou totiž bojují za něco co nikdy nečetli, neviděli a v podstatě o tom ví hovno, ale jakmile zmerčí herce/herečku, který/á má špatnou barvu pleti, tak se z nich automaticky stanou historici, vědci, umělci, paleontologové, atd, atd. 

na příspěvěk reagoval Jaeger

Dacsus

Dacsus (hodnocení, recenze)

cyphercz

Ono staci aby beloch daboval cernossku postavu v animaku od pixaru - boli sme svedkami toho vreskotu ktory sa koli tomu spustil.

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Gig

Podľa mňa to nemá zmysel, pretože to do istej značnej miery robia iba kvôli tomu lebo sa im to oplatí s tým, že nemusia vymýšľať nič originálne, len zoberú koncept, ktorý ľudia poznajú (pôvodné animáky) a urobia z toho taký mdlý výcuc, absentuje v tom tá čarovnosť toho, ako to pôsobilo, keď to bolo animované resp. kreslené, preto to zákonite nebude nikdy tak dobre fungovať, ako to pôvodné. Je to to isté, akoby sme urobili live-action remake Simpsonovcov, však to by vyzeralo otrasne :D . 

Je dosť vidno, ako je to účelové, pretože Disney sa chystá urobiť remaky filmov, ktoré majú sotva ani nie desaťročie za sebou = Moana, akonáhle vytvoria niečo originálne a nové, tak je to dosť o ničom, čiže biznis model je momentálne postavený na remakoch, čo je dosť zúfalé a pomaly to naznačuje nejaký kreatívny bankrot v podaní Disney. :)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama