Reklama

Reklama

Krakenteena Ruby

  • USA Ruby Gillman, Teenage Kraken (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ruby Gillmanová žije se svou bláznivou rodinou v poklidném přímořském městečku a stejně jako jiní teenageři má pocit, že nikam nezapadá. Do jisté míry za to může modrá barva její pleti, což rodiče chabě obhajují tím, že jejich rodina pochází z Kanady. U Gillmanů platí jedno zásadní pravidlo – nepřibližovat se k slané vodě. Jenže když vaše životní láska spadne vaší nešikovností do mořských vln a nevynořuje se, skočit pro ni prostě musíte. Ve chvíli, kdy se Ruby ocitne pod hladinou, uvědomí si, že se s ní něco děje – zvětšuje se, rostou jí chapadla, začíná se čím dál víc podobat mořské obludě. Než to stačí vstřebat, narazí na jinou mořskou obludu, díky níž se dozví, že patří do starobylé generace krakenů, ochránců moří a oceánů, tedy velmi pozitivních jedinců. Překvapení? Pokud byste chtěli vědět, kdo může za to, že mají krakeni špatnou pověst, jsou to jejich zarytí nepřátelé, mořské panny. Jedna taková se na tajňačku vetřela na Rubyinu střední školu a začala jí ze života dělat peklo, protože jako jediná ví, jaký potenciál se v Ruby skrývá, když se dostane do kontaktu s mořskou vodou. Dvě do krve rozhádané puberťačky můžou vyvolat pořádné pozdvižení, a co teprve když mají mimořádné schopnosti, a ta jedna je navíc neuvěřitelně zákeřná. Pokud bude chtít Ruby sebe, své blízké a život v oceánech zachránit, bude muset udělat jednu nelehkou věc – přestat se stydět za to, kým doopravdy je. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (47)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Krakenteena Ruby je veskrze předvídatelný animák s líbivým vizuálem, který sice díky neotřelým postavám Krakenů působí na první pohled originálně, ale na druhý pohled jde o tuctový příběh o rodinných vztazích, hledání sebe sama a bourání zažitých předsudků. Nedávné Mezi živly jelo sice na podobné ohnivo-vodní vlně, nicméně v případě Krakenteeny mě rušila přílišná afektovanost některých charakterů. Co se týče oněch rodinných vztahů ve spojení s jistým mytologickým přesahem, tak v tomto směru mě více oslovila loňská Proměna. Podmořská jednohubka na právě jedno zhlédnutí, která neurazí ani neohromí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ak som pri "Mavke" spomínal, že sme sa dostali do príbehu, ktorý je starý a videli sme miliónkrát, tak to nie je nič oproti tomu čo urobilo "Ruby Gillman, Teenage Kraken". Myslím si, že tento film si dokopy zobral niekoľko elementov z iných filmov, ktoré sme počas minulých rokov mohli vidieť ("Luca"Turning Red") a plácli ich dokopy do filmu, ktorý je vysoko predvídateľný, ničím inovatívny, s animáciami, ktoré nijakým spôsobom nevyčnievajú a absolútne nulovou razanciou v čomkoľvek. Okrem toho eše úplne nerozumiem ako môže našim hrdinom prechádzať výhovorka, že sú z Kanady. Ľudia možno sú často hlúpi, ale nemyslím si, že sú až tak hlúpí. Postavy sú neskutočné stereotypy, atmosféru to dokopy nemá, každý tu má jasnú rolu a vieme odhadnúť veľmi rýchlo, kto je vlastne našim hlavným zloduchom a k čomu to celé dospeje. V podstate zbytočný film, ktorý vyzerá možno celkom dobre (hoci Dreamworks už mali aj kvalitnejšie animácie), no neprináša nič, čo by stálo za to si zapamätať. Tuctové do takej miery, až mi to príšlo miestami až trápne. Hodnotenie: C ()

Reklama

balcazar 

všechny recenze uživatele

Občas sa tento animák snažil byť až príliš originálny, a to sa nie vždy vyplatí, pretože hrozí, že to vyznie silene. Musím však povedať, že v globále to nebolo sklamanie, prichytil som sa veľakrát, ako sa bavím. Záverečný súboj krakeniek s morskou vílou však bol poriadne divný, akoby mi absolútne nesedel do zvyšku filmu. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Svět animáků je bohatší o dalšího lehce zapomenutelného příbuzného. Já nějak nechápu, proč někomu stojí za to, zaplatit, natočit a uvést animovaný film, který už tu v mnoha podobách byl. Nic nového tu nemáme - animace průměrná, zápletka 1000x omletá, konec lehce odhadnutelný, vtipu maličko. Líbilo se mi ono světélkování pod hladinou a myšlenka zlých mořských víl (já to tvrdím pořád, že jsou to potvory :D ). Takže celkově průměrné dílo, které možná bude děti bavit, dospělý u toho ovšem usne. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ruby je teenage krakenka co žije někde u moře a chystá se na ples pozvat kluka co se jí líbí. Do školy, ale nastupuje nová holka co je mořská víla (tohle není spoiler trailery už to vykecaly) co po ní jede. Do toho se Ruby zvětší a zjišťuje jak to ovládat a jak ovládat své schopnosti. Film nemá žádné hluché místa,  má podařenou hudbu (známější songy by byly, ale lepší) a sympatickou hlavní hrdinku (na rozdíl od toho asijského spratka/potrata z Proměny). P.s. Jak ty krakeni dělaly malé, když samičky mají x metrů a samci jen centimetry?   80 procent ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama