Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (217)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hraná předělávka klasického animáku z roku 1989 je hodně doslovná, ikonické scény zůstaly zachovány a celé to povýšilo do vysloveně něžné dívčí romantické pohádky, jakých se dnes už mnoho nevidí. Žádná ladovská aktualizace, žádná emancipace, žádná princezna Máňa, která by sama přemohla draka a přijela by autem. U Disneye tentokrát vsadili na starosvětský počin. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $298,172,056║ Tržby Celosvetovo $569,626,289▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ No čakal som hrôzu, po prvotných indíciách, či už po výzore filmu, kto na nom robí, teda režíruje, či hereckom obsadení, či aj samotnom hodnotení užívateľov...  ale tá hrôza sa nakoniec nekoná, aspoň nie v tak veľkom merítku. Ako výsledok je teda aspoň v nejakej tej úrovni priemeru, ktorý až tak neurazí, nezhnusí, som bol až nečakane prekvapený že som to zniesol bez nejakej väčšej ujmy. No tak či onak by už Disney mohlo sklidnit hormón a ponúkať viac konzistentné snímky nie tak rozmanito ustrelené. /60%/ ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla je jedna z těch pohádek, co poměrně často běžely na mých VHSkách, jen jsem před pár lety zjistil, že si ji nepamatuji tak dobře, nebo se mi to míchá se seriálem. Hraná adaptace mě však na rozdíl od mého milované Aladdina od začátku nezajímala a to mě nechává chladným pravidelná woke kontroverze kolem, co je dnes u každého druhého očekávaného filmu.  Je však až komické jak se Disney snaží o "správnou míru etnicity" a každá hlavní postava má rodiče jiné barvy pleti. A třeba Javier Bardem je totální král, jelikož zplodil bělošku, černošku i asiatku s jednou ženou. To je ovšem ten nejmenší problém, více mi vadilo, jak je to celé laděné do podivné potemnělé barvy, minimálně prvních 45 min pod vodou než se dostaneme na prosluněnou souš. Stopáž je další z problémů této doby, kdy film má naprosto nesmyslných 130 minut a ačkoliv já osobně se neumím věcí zbavovat, půl hodina dolů by filmu jen prospěla, viz původní animák. Vlastně mě nejvíc bavila závěrečná předigitalizovaná (ovšem to je celý film, i když se prý natáčelo i v Itálii, stejně to všecko vypadá jak ze studia) půl hodina a ta nakonec notně vylepšila mé dojmy. Vím, že se nedočkáme, ale Disney by konečně zas měl najet na nějaké originální látky. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tak podle děti má princ Erik narozeniny 30. července.  Herec Jonah Hauer-King se animovanému předobrazu podobá dostatečně umí dobře hrát. Armando Salazar čili Javier Bardem konečné jako Triton dočkal Poseidonova trojzubce a taky to zahrál dobře. U něj se nabízí otázka spojená mnohoetnickou pestrostí jeho dcer. Nabízí se několik variant: více matek, ne všechny byly jeho( nebo žádná). Při paření (ať probíhá jakoliv) u podmořských lidí dané moře ovlivňuje vzhled. Halle Bailey sice je černoška, ale i přesto se do této role hodí.  Dabing byl na jedničku. Vyzvedl bych Jana Dolanského v roli kraba Sebastiana. Jsem rád, že jeho písně v této verzi zazněly. V celkově vzato to není špatný film. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Sedm dcer, které jsou každá jiné rasy, to skutečně normální není, na tom chci žít a zemřít. A to včetně fantasy, protože v předloze tomu tak zkrátka není. Halle Bailey je naštěstí pohledná i vhodně a výstižně exotická jako celé okolí. Scénář je nekomplikovaný, natažená stopáž bohužel není kompenzována náležitým překvapením, všechno jede spíš na jistotu. Tehdejší animák byl lepší. 60 % ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Halle Bailey prezradila, že počas určitých dní natáčania musela stráviť 13 hodín pod vodou. (Arsenal83)
  • Ľudský svet bol navrhnutý tak, aby vyzeral ako „svet 30. rokov 19. storočia v kombinácii s Karibikom“. (Arsenal83)
  • Hlavní natáčení započalo 30. ledna 2021 a skončilo 11. července téhož roku. Točilo se zejména v Pinewood Studios v Anglii. Dále se filmovalo v Londýně nebo na italském ostrově Sardinie. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama