Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (220)

maddy 

všechny recenze uživatele

Bezduchý produkt súčasného Disney mainstreamu. Korporátny produkt bez života, bez akéhokoľvek rozprávkového kúzla a to hlavné, bez srdíčka. Natočené tým najobyčajnejším hollywoodskym režisérom Robom Marshallom, ktorý síce vie natočiť technicky dokonalý film a The Little Mermaid aj po celú dobu krásne vyzerá, ale to je tak všetko. Čisto technické filmové dielo natočené podľa typickej hollywoodskej šablóny bez najmenšej invencie. The Little Mermaid síce robí množstvo vecí správne, napríklad pútavo rozpracováva vzťah Ariel (zahraná roztomilou Halle Bailey) a princa, ponúka pomerne veľkolepé finále, ale zároveň má dve a štvrť hodiny, nemá žiaden spád a muzikálové scény sú úplne zbytočné, až otravné, bez tempa a s nepútavými piesňami. Je to celé také vyleštené, neurážajúce, ale zároveň po väčšinu stopáže nudné a úplne zbytočné. Vo výsledku niekde medzi dvomi a tromi hviezdami, ale tentokrát nemám dôvod sa prikláňať k vyššiemu hodnoteniu. Nie tak zlé ako Pinocchio alebo Luskáčik, ale ďaleko od kvalít Popolušky alebo Levieho Kráľa. Asi niekde na úrovni Dumba a Lady a Tramp, čo nie je rozhodne veľká pochvala. Najviac zamrzí, že Disney tieto jeho klasické a kultové rozprávky nevie spracovať omnoho kvalitnejšie do hranej podoby, materiál by na to bol, len by to chcelo aspoň trochu snahy a nie iba nahádzať nakopu milióny dolárov a vygenerovať  live-action adaptácie ako z výrobnej linky bez akejkoľvek výraznejšej snahy. CELKOVO: 5/10 ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele

IMDB rating: “Unusual activity! Our rating mechanism has detected unusual voting activity on this title. To preserve the reliability of our rating system, an alternate weighting calculation has been applied.” (Neobvyklá aktivita! Náš mechanismus hodnocení zjistil neobvyklou aktivitu při hlasování o tomto titulu. Abychom zachovali spolehlivost našeho ratingového systému, byl použit alternativní výpočet hodnocení.) V praxi to znamená, že místo skutečných 4.6 se zobrazuje 7.0 …více nemá smysl komentovat. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Technicky takmer dokonalé, to nemôžem filmu uprieť, ale ten multikulti blábol, ktorý ak chce niekto objektívne komentovať, tak je okamžite označený za rasistu, tak to je fakt že do nasrania. Disney sa potápa, vidieť to na jeho komixovej tvorbe od Marvelu, vidieť to na ich filmoch, kde nasilu tlačia všetky národnosti, farby pleti aj gender ideológiu, jednoducho všetko. Ak to nezastavia, tak budú narážať o mantinely hlavou nonstop, lebo toto im nikto nezožerie. Urobiť sem tam film, kde možno niečo z toho zapracujú, ale nebude to nasilu a bude to niečo nové, tak ok, dá sa to prekusnúť, ale dojebávať storočné rozprávky? Tak to chce fakt odvahu, aroganciu, tuposť, imbecilitu a neviem čo ešte, Nebohy Walt Disney musí v hrobe fungovať teraz ako ventilátor od toľkého otáčania sa. Menšie úpravy príbehu fajn, ale kráľovná černoška? Ariel černoška (neriešim mulat a iné)? Ostatné osadenstvo mora, ktoré sa ukázalo v posledných záberoch ani nehovorím. Fail ako sviňa a to si ani len nechcem predstaviť podľa uniknutých záberov novú Snehulienku. Doma tomu možno čas venujem, ak to bude chcieť pozrieť dcérka, ale ak by záviselo len na mne, tak ruky preč. A kino? To budem bojkotovať na tisíc percent, takúto originály przniacu tvorbu v živote nepodporím a nemá to nič spoločné s rasismom alebo nenávisťou LGBT a iné sračky, ktoré dnes sú "trendy a in". Nová originálna tvorba, kde to bude s citom a rozumom, ok, ale pôvodná? Nasrať Disney, nasrať. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem zvlášť nemusela animovanou verzi a od hrané jsem toho moc nečekala. Nakonec se mi to docela i líbilo. Halle je krásná a má naprosto úžasný hlas, do role Ariel se mi skvěle hodila. Stejně tak jako Melissa v rolu Uršuly, byla skvělá, užívala si to. Nicméně musím ale filmu vytknout to, jak je nesnesitelně dlouhý, je to pohádka, dítě by mělo vydržet se na to koukat a já měla dost velký problémy, aby mě to bavilo. Navíc závěrečná "bojová" scéna s obrovskou Uršulou byla příšerná, to CGI se fakt nepovedlo. Znovu to asi vidět nemusím, možná až s dětmi, ale vizuálně je to vážně krásně natočené, hlavně ten podmořský svět. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tvůrci film totálně zabili výběrem hlavní herečky pro roli Ariel. Ariel opravdu není černoška s dredama... K tomu navíc má ve filmu za ségry asiatku, bělošku a další, což je další přešlap. To už pak černoška jako královna a adoptivní matka prince bělocha je nejmenší problém. No každopádně na filmu se mi líbil akorát princ Eric v podání Jonaha Hauer-Kinga a mořský pták, který byl zábavný. Melissa McCarthy ani Javier Bardem mi do svých rolí neseděli. Co se týče děje filmu, tak nezpívané části byly fajn, ale téměř polovina filmu je dělána jako muzikál, a to mě moc nebavilo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Rob Marshall o filme: "Som na film veľmi hrdý. Je to určite najnáročnejší film, aký som kedy robil. Bezpochyby... Použité boli zložité a najmodernejšie techniky, aby to fungovalo. Nemyslím si, že ešte niekto iný robil muzikál pod vodou." (Arsenal83)
  • V auguste 2018 bola údajne hlavná rola ponúknutá Zendayi, ale nakoniec ona sama povedala, že to boli len také "fámy". (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama