Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (219)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Původní Malá mořská víla je jednou z mála Disneyho pohádek, které jsem jako malý pravidelně sledoval. Jak už je tomu ale u Disneyho hraných remaků zvykem, filmy naprosto ztrácí kouzlo originálu, kdy kupříkladu realistická zvířata nepůsobí úplně nejlépe a z nějakého důvodu mají tvůrci potřebu opět natáhnout stopáž. Chápu, že hraný film funguje jinak než animace, ale prodloužit adaptaci o 50 minut je naprosto zbytečné. Globalizace je tu pochopitelně opět znát, kdy je na evropský folklor roubovaná americká ideologie, ale co už. Herečka je víceméně schopná, kdy mi ve srovnání s ostatními herci přišla o stupeň lepší. I jinak skvělý Bardem mi tu přišel nějaký toporný. Možná je to ale i těmi efekty, které místy působí i nedodělaně, čímž Hollywood kvůli neplacení animátorů teďka trpí. Už s těmi hranými adaptacemi prosím přestaňte. A nebo když už, snažte se respektovat jedinečnost původní kultury, ze které vychází. Hodnocení: 40 % ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Stejně depresivní vizuál jako ten nový Petr Pan. Sebastian je jak z hororu....Nejlepší kámoška rybka jakbysmet (proč není žlutá?!). Dabing kupodivu fajn i Halle Bailey. Ale ty červené vlasy....ty nedokážu odpustit. Ty přece k Ariel patří! Humor nulový, potenciál promarněný. Změny neprospěly (myslím tím třeba scénu s vidličkou, kdy v animovaném filmu, kdy se odehrává v paláci pobaví - a sblíží prince i Ariel, tady se to děje na tržišti a je to takové prapodivné). Hlavní dvojice je taková kostrbatá. Závěrečné shledání, kdy Erik objímá svou znovunalezenou lásku neupřímné a bez emocí. Líbila se sekvence s písničkou "Under the sea". Rapující racek a krab....to mě zničilo. Ale asi o chlup lepší než výše jmenovaný film. ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení Ariel neviem byť objektívna, keďže to bola odmalička moja obľúbena disneyovka. Škoda, že v kine to šlo len s dabingom - to som radšej vynechala. S obsadením nemám problém, mňa to bavilo, vizuál bol úžasný (Under the Sea a Kiss the Girl boli za mňa najkrajšími scénami) a piesne sú proste klasika. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jinak velmi krásná herečka Halle Bailey představuje Ariel s přesvědčivou autentičností, zatímco Jonah Hauer-King jako Erik představuje něco jiného než typického macho prince. Odchod od tradičních představ o postavách vyzývá k zamyšlení nad stereotypy​​. Zkrácení o několik minut by tempu filmu určitě neuškodilo. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tak podle děti má princ Erik narozeniny 30. července.  Herec Jonah Hauer-King se animovanému předobrazu podobá dostatečně umí dobře hrát. Armando Salazar čili Javier Bardem konečné jako Triton dočkal Poseidonova trojzubce a taky to zahrál dobře. U něj se nabízí otázka spojená mnohoetnickou pestrostí jeho dcer. Nabízí se několik variant: více matek, ne všechny byly jeho( nebo žádná). Při paření (ať probíhá jakoliv) u podmořských lidí dané moře ovlivňuje vzhled. Halle Bailey sice je černoška, ale i přesto se do této role hodí.  Dabing byl na jedničku. Vyzvedl bych Jana Dolanského v roli kraba Sebastiana. Jsem rád, že jeho písně v této verzi zazněly. V celkově vzato to není špatný film. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Obsadenie Halle Bailey bolo kontroverzné s argumentom, že Hans Christian Andersen opísal morskú pannu nasledovne: „Jej pokožka bola čistá a jemná ako ružový list a jej oči modré ako najhlbšie more.“ (Arsenal83)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama