Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (180)

Karlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ahsoka Tano je určitě úžasná postava Star Wars, ale jak hodnotit SW seriál, kdy v posledních dvou dílech začnete nějak podvědomě fandit zlu? Negativní postavy jsou mnohem charizmatičtější a mají dokonalý náboj, zatímco parta intergalaktických hipíků v čele s perským princem budí spíše pubertální dojem… Že by jen generační kolize? Zamýšlím se nad tím, proč obdivuji Mandaloriana a Boba Fetta, zatímco Obi-Wan Kenobi s Ahsokou mne zanechávají s pozdviženým obočím… Závěrem musím říci, že pojetí Star Wars očima Dave Filoniho je báječné a držím mu palce v další tvorbě. Jo, Mary Elizabeth Winstead má hezký zadeček ;-)! ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Ah, Ahsoka... Trailery ukazovali všetko čo moja hladná duša potrebovala: svetelné meče, jediov, sithov, jednoducho Star Wars! Ale čo sa stalo? Svetelné meče boli veľmi vtipne použité, jediovia tam boli ale len takí 50 na 50 a sithovia neboli ani sithovia. Ah ah ah. Prvé časti boli fakt dobré, bola tam Ahsoka, meče akcia atď. Ale keď sa tam zjavila Sabinka vedel som že to pôjde do sračiek. Proste ako nevidel som celých Rebelov ale pokiaľ viem, tak bola Mandaloriánka... nie padawan Ahsoky? Dave Filoni tvrdí, že chce pokračovať v diele Georgea Lucasa avšak nie tak úspešne ako si myslí. Už druhá a tretia séria Mandaloriána nebola nejak parádna, o Bobba Fettovi ani nehovorím, Obi-wan bol ok a Ahsoka tiež približne ok. Ale čo ma najviac serie, je nevyužitý potenciál Ezru. Ten Ind má totálnu silu a oni z neho spravia týpka, ktorý bojuje bez svetelného meča. Áno, BEZ. Nevyjadrujem sa. A ešte otvorený koniec ma už úplne dostal do koncov, doslova. Mal som očakávania. Naplnené už neviem či boli, ale tak odpad to zas nie je. Mňa Star Wars baví, či už je priemerné, nudné, alebo nadpriemerné. Je to proste Star Wars. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Moje premýšľanie o tomto seriály sa v podstate zúžilo na jednu jedinú otázku. Je to horšie než Obi-Wan Kenobi? OWK mal lacný vizuál, k dispozícii najviac kultovú postavu + jednu z najzásadnejších a totálne premrhal svoj potenciál. Naopak chrlil Star Wars klišé a nudu. Ashoka pôsobí drahšie, nemá však atraktívne postavy a rovnako chrlí Star Wars klišé. Na záver väčšiny dielov sa dostavil pocit, že sa nič zaujímavé nestalo. Sledovať epické nakladanie nákladu či "dramatické" politicko-právne pojednávanie? To chceš. Pokus o Duna štýl tak isto vyšumel do stratena. Vytvárať "hororový" nádych zelenou parou akosi nestačí. Takže horšie než OWK? Nie, ale úplne rovnako zbytočné a nudné. ()

Ten_Geek 

všechny recenze uživatele

Po MASIVNÍM zklamání jako byl Kenobi a 3 série Manda jsem očekával trošku něco lepšího. Ahsoka byla jedna z mojich nejoblíbenějších postav, přirostla mi k srdci jak v Clone Wars ,tak v Rebels. Takže těšil jsem se na tento seriál? Docela ano. Dostal jsem to co jsem chtěl? Ne. Dostal jsem to co jsem čekal? Dá se to říct. Ahsoka má několik dobrých kvalit, jako jsoiu nové postavy, kvalitní hudba, nebo třeba herecké výkony. Ale to je asi vše co dokážu pochválit. Děj se celkově docela nudný, Ahsoka nemá téměř žádný charakter, seriál tahají spíš vedlejší postavy jako je Sabine, Hera, nebo Huyang. To co postavy dělají občas nedávájí smysl, převážně jeden modrý vojevůdce. Co si budem, tento seriál je nemastný, neslaný, prostě MID. 5.5./10 ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Seriál Ahsoka se těžko hodnotí, jelikož to není tvorba určená mainstreamovému divákovi a i k tomu v hodnocení přihlédnu. Marketing byl víceméně lživý, když tvůrci říkali, že se na seriál budete moci podívat i bez znalosti jakékoliv tvorby... jelikož ta je k pochopení ději naprosto nutná. Rebels člověk bez znalostí Clone Wars i pochopil, byť mu plno narážek uniklo, ale tohle je už další projekt v řadě, kdy se skutečně dá nazvat pátou sérií právě zmíněných Rebels. Je jinak trochu komické, že v celém seriálu je mnohonásobně více soubojů se světelnými meči než v celé sequelové trilogii... a bohužel choreografie je strašná nuda. Taková postava Marroka je tu taky víceméně jenom proto, aby pár "cool" soubojů odbojoval, jelikož Filoni očividně neumí nebo nechce psát dialogy... všechno totiž řeší mečem a je jedno, zda je to mezi hrdinou a padouchem nebo hrdinou a vizí jeho mistra, kde byste nějaký hlubší dialog očekávali. Proti hereckým výkonům nic moc nemám, kdy mě spíše uchvátily nové postavy Baylana a Shin a potom pochopitelně Thrawn. Určitě je to funkčnější seriál než poslední řada MandaBoba Fett nebo Kenobi, ale má taky spoustu nedostatků. A nepřístupnost pro diváky je asi ten největší z nich. Hodnocení: 70 % ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Natáčení začalo 9. května 2022. (KGBelik)
  • Droidi, kteří napadnou Ahsoku (Rosario Dawson) v dathomirském chrámě, patří k tzv. HK-series assassin droid. Jejich prapůvod je ve Staré republice a poprvé jsme je mohli vidět ve hře „Star Wars: Knights of the Old Republic“. (Veskoslav)
  • Poprvé se nám v rámci kánonu představí E-wing, který je novým typem stíhače Nové republiky a v rámci Legends byl představen právě v éře válek s velkoadmirálem Thrawnem. Poprvé byly stíhače představeny v komiksové knize „Star Wars: Dark Empire“, kdy v roce 6 ABY Luke propadne Temné straně. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama