Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Bývalá rytířka Jedi Ahsoka Tano zjišťuje, že zranitelné galaxii hrozí nové nebezpečí. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (180)

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Je možné, aby kultová, no pre hlavnú dejovú linku filmovej ságy nijak významná postava Ahsoky, niekoľko ďalších postavičiek z animákov, nostalgia za Lucasovou prequelovou tvorbou a zopár veľkých momentov (naozaj len pár, teda 2) prelepili oči fanúšikom, aj kritikom skrz slabučký príbeh, mizerné herectvo, bezduché posolstvá a bezvýznamne zdĺhave dialógy a vizuály? Je! Ahsoka (podobne ako Obi-Wan) má príbeh tak akurát na dvojhodinový film a je zbytočne rozťahaná do ôsmich epizód. Navyše všetky odkazy pochopia len tí, čo odsledovali Rebels, aj Clone wars. Ahsoka je bohužiaľ kvalitatívne, citovým vydieraním (a emocionálnou vyprázdnenosťou zároveň) i bezduchým príbehom na úrovni Obi-Wana. Ach, keby to naozaj chcel Lucas celé prevziať naspäť. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Ah, Ahsoka... Trailery ukazovali všetko čo moja hladná duša potrebovala: svetelné meče, jediov, sithov, jednoducho Star Wars! Ale čo sa stalo? Svetelné meče boli veľmi vtipne použité, jediovia tam boli ale len takí 50 na 50 a sithovia neboli ani sithovia. Ah ah ah. Prvé časti boli fakt dobré, bola tam Ahsoka, meče akcia atď. Ale keď sa tam zjavila Sabinka vedel som že to pôjde do sračiek. Proste ako nevidel som celých Rebelov ale pokiaľ viem, tak bola Mandaloriánka... nie padawan Ahsoky? Dave Filoni tvrdí, že chce pokračovať v diele Georgea Lucasa avšak nie tak úspešne ako si myslí. Už druhá a tretia séria Mandaloriána nebola nejak parádna, o Bobba Fettovi ani nehovorím, Obi-wan bol ok a Ahsoka tiež približne ok. Ale čo ma najviac serie, je nevyužitý potenciál Ezru. Ten Ind má totálnu silu a oni z neho spravia týpka, ktorý bojuje bez svetelného meča. Áno, BEZ. Nevyjadrujem sa. A ešte otvorený koniec ma už úplne dostal do koncov, doslova. Mal som očakávania. Naplnené už neviem či boli, ale tak odpad to zas nie je. Mňa Star Wars baví, či už je priemerné, nudné, alebo nadpriemerné. Je to proste Star Wars. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Zde na CSFD v hodnocení nad Ahsokou vede Andor, ale u mě je to přesně naopak. Tento seriál je akčnější, navazuje na animované seriály od disney (ty jsem sice neviděl, což je dle kamarádů, co je viděli, docela velký nedostatek) a přináší několik solidních momentů. Za mě super příspěvek do Star Wars univerza a už se těším i na další řadu. Rayi odpočívej v pokoji...7/10. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouhé čekání se vyplatilo. Ahsoka je přesně taková, jak jsem čekal. Úvod je trochu pomalejší, ale druhý díl to nakopne. Někdo může vytýkat určité nelogičnosti, což beru, ale na to už si asi musíme ve světe SW zvyknout. Děj se odehrává po Mandalorianovi, tedy sedm let po pádu Impéria. Navazuje hodně na seriál Rebels, který jsem neviděl, ale nějak jsem se chytnul. Objevuje se tu pro mě pár nových postav, dost to zavání girl power. Ale to asi u toho seriálu můžeme čekat. zatím se mi to líbí a akce je dost. Celé se to zaměřuje na hledání admirála Thavna a na zběhlé jedie. Admirála nakonec najdou a dostanou se i do jiné galaxie. Akce je slušná, ale končí to dost otevřeně, tak snad se sto vysvětlí. Finále zrovna žádná velká pecka nebyla... Dostaneme i pár flashbacků s Anakinem. :) "Ze všech jediů, co jsem poznal, umíš nejméně používat sílu." :D ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ahsoka má skvělý rojezd, ale mrzuté, v podstatě doklopýtané finále, ve kterém několik zásadních věcí nedává moc smysl, potažmo není dovysvětleno a kdo čeká epický konec ve stylu Epizody 3, bude velmi zklamán. Úvod má vysoké ambice. Disponuje výbornou atmosférou a ctí některé trademarky starších Star Wars. Stejně tak souboje jsou slušně natočené. Ovšem od půlky už je to stereotypní přešlapování bez jakékoliv invence, či režijní iniciativy. V podstatě slabší kopie veskrze zábavnějšího a pozitivněji laděného Mandaloriana. Tahák v podobě Haydena Christensena nestačí, i když je využit solidně. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (58)

  • Clancy Brown si v tomto seriálu zopakoval roli Rydera Azadiho, kterého daboval v seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014). Je tak dalším z už poměrně dlouhé řady herců v seriálech ze světa Star Wars, kteří si po dabingu kreslených postav zahráli i jejich hrané varianty. V tomto případě volba nebyla příliš těžká, protože postava Rydera Azadiho byla dělána podle hercova vzhledu. (Sidarius)
  • „Fulcrum“ bylo kódové označení pro agenta Aliance během Občanské války. Pod tímto jménem se jako první „schovávala“ Ahsoka Tano (Rosario Dawson). Následně pak bylo používáno i pro další agenty Aliance (agent Kallus). Původní označení Fulcrum bylo užíváno pro osobní kanál generála Anakina Skywalkera během Klonových válek (od r. 2008). (Veskoslav)
  • V traileru k seriálu zazní fráze „Dědic Impéria“ v souvislosti s velkoadmirálem Thrawnem (Lars Mikkelsen). Jedná se o odkaz na stejnojmenný knižní titul od Timothyho Zahna z roku 1991, ve kterém se v Expandovaném univerzu (Legendách), alternativní kontinuitě Star Wars, Thrawn poprvé objevuje. (vojtaruzek)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Reklama

Reklama