Reklama

Reklama

Rakeťák

Trailer 1

Zkušený člen Vesmírného ochranného sboru Buzz Rakeťák, jeho velitelka Alisha Hlohová a posádka více než tisíce vědců a techniků se vracejí domů ze své aktuální mise. Přibližně 4,2 milionu světelných let od Země je senzor upozorní na přítomnost blízké nezmapované, ale na zdroje potenciálně bohaté planety. Buzz rozhodne, že si jejich průzkumná loď udělá menší okliku a neznámou planetu T’Kani Prime – bažinatou planetu s agresivními liánami a obřími brouky – se vydá prozkoumat. Snaha o rychlý odlet se však zvrtne a vyvrcholí havárií, při níž exploduje palivový článek a Buzz s Alishou a zbytkem posádky na nepříliš přívětivé planetě uvíznou. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (276)

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Budu upřímný a řeknu, že když se film ohlásil nebyl jsem nadšený. Nemám v oblibě tyhle spin-off záležitosti a bál jsem se, aby nešlo pouze o dojení slavné značky a nostalgických vzpomínek diváků, kteří s ní vyrůstali. Ovšem když byl vypuštěn první trailer, a já slyšel Starmana od Davida Bowieho a viděl tu detailní a překrásnou animaci, zamiloval jsem se. A právě ta audiovizuální stránka byla tou nejsilnější částí filmu, a přestože to není u Pixaru zvykem, tak převyšovaly technické aspekty samotný příběh. Ten totiž není nijak složitý a pro většinu lidí ani ta tradiční skrytá filozofická myšlenka nebude tak silná. Na mě však upřímně velmi fungovala, jelikož jsem se v ní sám dokázal najít. Buzz není postava, u které bych si na první pohled představil sebe, ale v tomhle filmu jsem se s ním dokázal natolik ztotožnit, že jsem tomu až nevěřil. Ostatní postavy jsou sice slabšími archetypy, ale taky neurazí a doplňují dobře hlavního hrdinu. I vývoj Rakeťáka je díky nim organický a dobře se sleduje. I když jsem se bál postavy robo-kocoura Soxe, musím říct, že mě dost překvapilo, jak dokázal být užitečný a zábavný najednou. Tenhle snímek není nejlepším filmem od Pixaru, ale určitě se řadí mezi mé oblíbené. A i když vám příběh nesedne, užijte si alespoň kvalitní animaci, která bere dech. 7,5/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tenhle námět se nehodí k takové animaci. Když už chci natočit temný příběh, neměla by být animace tak dětinská. A když už je, aspoň by to mělo vypadat jako záměr. Tady to však vypadalo, jakoby vzhled postav byl určen právě a jen figurkou z Příběhu hraček a ničím jiným. Jen, aby se přisosl na úspěchu těchto filmů, přestože vyzněním je tenhle animák úplně jiný. Slušelo by mu víc, kdyby se od Příběhů hraček úplně odpoutal a šel si svou vlastní cestou. Je tak naprosto nepravděpodobné, aby se takovýto hrdina stal předobrazem dětské hračky, a i kdyby, že by si ji nějaké dítě oblíbilo či dokonce zamilovalo. A pokusy o přiblížení se dětskému publiku (které film trochu falešně láká) zase ubližují temnému příběhu Rakeťáka ponořit se do beznaděje, která by pro takové vyprávění byla víc patřičná. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne moc příjemné překvapení. Lightyear je parádní animovaná Sci-Fi jízda napříč časem i prostorem s fakt úžasnou technickou stránkou  ( CGI je až revoluční), zábavnými postavami ( Rakeťák i kočička Sox hodně válí), skvělá akce ( Roboti- Warhammer style- to jsem čuměl), alien brouci, působivá mimozemská krajina, dostatek humoru i jeden nečekaný zvrat. Přišlo mi to nejen zábavné, ale i dost refrešující v žánru animovaných filmů.  Měl jsem pocit, že sleduji nový Sci-Fi blockbuster s poutavým příběhem i cool akcí, než pohádku pro děti. Nejsem od plného počtu daleko. 8/10. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Star Wars Animated Movie by Pixar, teda pardón, Buzz Lightyear by Pixar. Skvelá pocta klasickým sci-fi dobrodružstvám, ktorá si prekvapivo berie inšpiráciu od Interstellaru, cez Star Wars, až po Votrelcov a ktorá musí potešiť toho malého chlapca s obľubou v sci-fi, ktorého má v nás väčšina odchovaná na Hviezdnych Vojnách. Prekvapivo tentoraz s minimom humoru (čo je na hollywoosky animák skutočne rarita), zato však s maximom fungujúceho príbehu, skvelej akcie, uveriteľných emócií, svižného tempa a tým najsprávnejším fanúšikovským zanietením, kde je vidno, že do toho v Pixaru vložili aj srdce. A že to je celé technicky priam dokonalé (napríklad v porovnaní s takými nedávnymi The Bad Guys je Lightyear o reálny svetelný rok napred), perfektne uzvučené Giacchinom a dokonale nadabované Chrisom Evansom snáď ani nie je potrebné dodávať. Síce to je celé za cenu toho, že film tentoraz nemá šancu vyslovene pobaviť deti (aj preto ten prepad v kinách), keďže pre tie tu nie je nič z pôvodného Toy Story, vážne sa riešia vzťahy postáv (dojemné úmrtie jednej prichádza v prvých 15. minútach filmu) a vystupuje tu vyslovene iba jedna roztomilá postava (mačka SOX), ale čert to ber! Ja som rád, že Pixar tentoraz, a hlavne po chabom Toy Story 4, ktorý bol čistý cash-grabber, nešiel po prvoplánovom úspechu vsádzajúcom len na známu značku, ale natočil plnohodnotný animák pre tie väčšie deti, ktorý by mohol fungovať bez problémov aj sám o sebe, bez akéhokoľvek napojenia na Toy Story sériu. CELKOVO: 8/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velká dobrodružná jízda časem i prostorem. Příběh od startu chytne a nepustí. Pixar vytáhl nečekaný nápad natočit ten film, jehož hrdinu musel Andy z Toy Story mít. Rakeťák vlastně asi není pro dnešní děti jako spíš pro ty co byly děti v roce 1995 stejně jako právě Andy. Dnešní prckové tam mají tak maximálně božího kocoura Soxe. Vizuálně je to úžasná podívaná. Nádherné propracované vesmírné lodě a krásná mimozemská krajina. Pastva pro oči. Giacchinova hudba znovu parádní. Dočkáme se dvojky nebo sólovky pro Woodyho? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Film obsahuje 3 potitulkové scény. (orionn12)
  • Jedná se teprve o první spin-off studia Pixar. (PaTeXx)
  • Jedná se o první animovaný film společnosti Pixar, který má premiéru v kinech po dvou letech od pandemie covid-19. (petr.koca)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama