Reklama

Reklama

Země

Trailer 1

Žena zdrcená osobní tragédií se uchýlí do odlehlého srubu, zjišťuje ale, že přežít v divočině není jen tak. Najde s pomocí místního lovce sílu vyléčit svoje rány? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co cítíte?“ - „Cítím, že je pro mě těžké být mezi lidmi, protože chtějí, aby mi bylo líp.“ - „Takže nejste schopná sdílet své pocity s ostatními lidmi?“ - „Zkoušela jsem to, ale pak jsem si říkala, proč bych to měla dělat, proč bych to měla chtít s kýmkoliv sdílet? Stejně mi nepomůžou.“ Zdrcená žena z města, která se nedokáže vyrovnat s obrovskou životní tragédií, se uchýlí do přírody, daleko od lidí, aby znovu nalezla rovnováhu a snad i nový smysl života. Jenže vyrovnávání se se ztrátou a samotou je jedna věc, přežívání v opuštěném srubu uprostřed krásné, ale drsné přírody druhá…Fungovalo to na mě. Bavilo mě sledovat Edee procházející si nesnázemi, které nekorespondují s pohodlným životem ve města, a přitom řešící si vlastní démony. Ani na chvíli mě to nenudilo, a to i navzdory pomalému tempu a jisté míře předvídatelnosti (ta tu ovšem nijak nepřekáží). Závěr už pak byl trochu na hraně, ale vzhledem k předešlému jsem z něho zklamán nebyl, chápal jsem ho stejně jako Edee. Tento celovečerní režijní debut bude ode mě za solidní 4*. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Land" je presne ten typ filmov, aké mi absolútne vedia ulahodiť. Aké je podľa mňa vo svete americkej drámy treba. Pretože nepotrebujú žiadnu kopu zbytočných dialógov. Nepotrebujú zloduchov, ktorí nejakým spôsobom manipulujú alebo ohrazujú naše postavy. Je to príbeh, ktorý len ukazuje život jednej nešťastnej ženy, ktorá sa potrebuje nejakým spôsobom odlúčiť od sveta, aby dokázala vnútorne spracovať svoju vlastnú osobnú tragédiu. A hoci pochopíme veľmi rýchlo o akú tragédiu ide, nevieme ako k tej tragédii došlo. A fakt, že toto je veľký filmový režijný debut Robin Wright to pre mňa robí ešte o to obdivuhodnejšie. Myslím si, že v strede sa film stal trošku priamočiarejším a možno trošku stratí tú skvelú atmosféru, ale zase je to podľa mňa potrebné, aby sme mali aspoň nejaké dialógy, ktoré by nám dokázali nejakým spôsobom povedať niečo o príbehu. Takže hoci to stratí chvíľku ten skvelý feeling, tak nie je to v žiadnom prípade na škodu. No mať film len o jednej postave, ktorý nepotrebuje dialógy a napriek tomu je silný bolo pre mňa predsa len o niečo zaujímavejšie. Ale je potrebné, aby sa Edee naučila v tomto svete existovať, prežiť a fungovať. Lebo ako sa ukáže, nebude poriadne pripravená na to, čím si bude musieť prejsť a v jednom momente sa to pre ňu stane boj o holý život. V závere sa dočkáme emocionálnejších momentov, ktoré ale podľa mňa sú veľmi zaslúžené a správne uchopené. Okrem toho je film nádherný na pohľad. Krásne východy a západy slnka, nádherná príroda kanadskej Alberty. Tie vizuály dokážu film o niekoľko šteblíkov ešte pozdvihnúť. Je to skvele napísané, je to natočené skvele, je to zahrané skvele. Keby sme nemali ten trošku priamočiarejší stred, bolo by to perfektné. Čakať na tento film sa oplatilo. Hodnotenie: A ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Toto tu už párkrát bolo. Motivácia ľudí vypadnúť niekam na samotu je čím ďalej väčšia, lebo samozrejme "people = SHIT". Sebestačný sedliak = postrach nadnárodných korporácií, ale naša hrdinka sa namiesto pestovania zemiakov a chovu ošípaných mimo civilizácie rozhodne pre lovecko-zberačský prístup. To nie je jednoduché, neporadil si ani Alexander Supertramp. Našťastie sa pritrafí charakterný, vetrom ošľahaný lovec. A horúcu kúpeľ s takým výhľadom by neodmietol asi nik. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

Až moc průhledná story, navíc to celý nepůsobí úplně přesvědčivě a chybí tam nějaká hlubší myšlenka. Varovat by vás měla už úvodní titulková ukolébavka... Přesto jsem věřil, že se z toho vyklube něco trochu dospělejšího. Vše plyne, tak jak byste čekali, Edee si najde opuštěnej srub a jak by se dalo čekat, trochu to nezvládá a bojuje o přežití. Doplňují to parádní scenérie a dobrá kamera - to je jeden z mála důvodů, proč je film koukatelnej. V týhle fázi vlastně nevím kde je problém, úplně nemyslím, že by to R. Wright nedokázala uhrát, ale něco tam prostě nehraje, není to dostatečně přirozený a film se podivně táhne. Jak by se dalo čekat, film rozpůlí samaritán Miguel, který Edee naučí pár tipů, triků k přežití. Od příchodu Miguela jde sice kvalita nahoru, ale stále je to těžce průměrná podívaná, která nakonec končí tak trochu kýčovitě. ()

Danikaa 

všechny recenze uživatele

Každý sa nejako vyrovnáva so životnou traumou. Niekto sa snaží byť medzi ľuďmi a niekto naopak mimo. Edee sa rozhodla žiť sama ďaleko od ľudí , zjavne však neodhadla svoje schopnosti, sily ani zásoby jedla. Napriek krásnym záberom prírody, toto ma donútilo znížiť hodnotenie. Zaujímavé to bolo hlavne v druhej polovici, keď sa v príbehu objavil Miguel. Inak som sa občas nielen rozčuľovala, ale aj nudila. Celkovo však jedno pozretie nikomu neuškodí, aj keď je to vcelku smutný film. 3,5 * ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Robin Wright (Edee) hraje ženu opouštějící civilizaci, aby žila sama v přírodě. Její bývalý manžel Sean Penn režíroval životopisný film Útěk do divočiny (2007) o muži, který opustil civilizaci, aby žil sám v přírodě. (sator)
  • Natáčení probíhalo ve Skalistých horách západně od Calgary v kanadské provincii Alberta. (sator)

Reklama

Reklama