Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlhoročný rivali, Kráľ Mečov a Kráľ Kopií, sa každý rok stretávajú v tvrdom súboji aby zistili, ktorý z nich dvoch je ten lepší. Súboj však vždy končí remízou. Majstri sa preto rozhodnú, že vytrénujú mladých učnov, ktorých naučia všetko zo svojho umenia, aby tí potom rozhodli, ktorý majster a umenie je to najlepšie. (kitano)

Recenze (10)

miklaras 

všechny recenze uživatele

Tak tento film jsem velice sháněla a už vím proč. Lau Kar Wing i Sammo Hung si tu střihli sérii naprosto neskutečných choreografií, ze kterých vyzařuje, jak moc se oba majstři bavili. I když měl režii oficiálně v ruce Lau Kar Wing, celé dílko je rovným dílem jak techniky klanu Lau, tak vtipné pohyblivosti skupiny Seven Little Fortunes Sammo Hunga. A je skutečně nač se dívat. Oba pánové kombinovali, co se dalo, cizelovali, tříbili a mazlili se s každou bojovou scénou takřka do bezvědomí. Leung Kar Yan v roli zjizveného padoucha nezaostával a jeho elegantní wing chun nalezlo opět uplatnění, na chvíli se tu zjevil i můj oblíbený Lee Hoi San, opět v parádní úpravě vizáže a také Dean Shek Tien, odpudivě pavoukovitý a čínsky zábavný(kdo by řekl, že je to tentýž chlapík, co hrál tak dramaticky v Lepším zítřku II...) Prostě Odd Couple je veliká hora mlsání pro hongkongské nenažrance a pro ty, kteří ještě nemají dost je na disku sladká tečka v podobě rozhovoru s Lau kar Wingem a s Leungem Kar Yanem. Co si přát víc? Jsem oslněna a dávám šest hvězdiček!! ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Stuntman Lung Chan má souboj už v 5.minutě a jeho bratr Billy Chan má na starost akční režii. Sammo Hung a Lau Kar Wing už v samotném úvodu dokáží, že v boji se zbraněmi jsou jedni z nejlepších z celého HK průmyslu. Ching-Ying Lam v bílé paruce se mihne 20 minut před koncem a má také prsty v akční režii. V akrobacii a dablování sebou mrská Biao Yuen. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro příznivce činského kung fu a zejména soubojů se zbraněmi povinnost. Jinak trapná přiblblá komedie s nekonečnými bitkami a nulovým dějem. Prostě jedna z asi několika set hong kongských klasických kung fu mlátiček. Choreografie soubojů je ale opravdu špičková. Jen ne prostě podle mého gusta, tyhle nekonečné souboje většinou dvou postav mě příliš nebaví a neberou... ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Priam dokonalo vybruseny klenot ktory vsebe ukriva hadam vsetky prvky, ktore robia zaner kung fu tym cim je. Hviezdne obsadenie, skvelu choreografiu (Yuen Biao) , typicky humor, mnozstvo divnych postaviciek (pockajte az uvidite typka, ktory si ovori Mr Rocking :)) a pribeh ktory ktory sa toci okolo majstrov rozdielnych kug fu technik. Sammo Hung a Chia Lung Liu v dvojrolach (Sammo Hung ako Kral Mecov a zaroven ucen Krala Kopii; CHia Lung Liu ako Kral Kopii a zaroven ucen Krala Mecov :))) podavaju jedny zo svojich najfajnovejsich vykonov. V jednej scene bojuju ako stari majstri, Sammo s mecom a Lung Liu s kopiou, a o minutu ich obidvoch vidite ako mladych ucnov bojujucich s opacnou zbranou. To vam poviem, kralovska zabava! (10/10) ()

melisos 

všechny recenze uživatele

Lichý pár , jak vyšitý . Lau Kar Wing a Sammo Hung Kam-Bo a jejich dvojčata mistrů v paradní fazóně . Je to jízda v choreografii s šavlí a oštěpem . Leung Kar Yan se tu sice úplně nepředvedl , ale i tak nezklamal . Děj klasický mistři naučí žáky a ti se pak mstí . Nejlepší bojovka je asi na konci , kdy se má rozhodnout mezi Hungem a WIngem , kdo je lepší na počest jejich mistrů . Humor tu taky není špatný , pokud je někdo zvyklý na HKC . Pro mě to patří mezi 200 nejlepších kung fu co jsem viděl . ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama