Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 12

Anya Taylor-Joy a Chris Hemsworth hrají ve filmu Furiosa: Sága Šíleného Maxe, který natočil oscarový režisér George Miller a který je očekávaným návratem do kultovního dystopického světa, jenž vytvořil před více než 30 lety ve velkofilmech o Šíleném Maxovi. Miller se nyní znovu vrací se zcela novým originálním, samostatným akčním dobrodružstvím, které odhalí původ mocné postavy z několikanásobně oscarového celosvětového trháku Šílený Max: Zběsilá cesta. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 12

Recenze (67)

jendAA365 

všechny recenze uživatele

Monumentální. Ne v takovým epic drajvu jako minule, tentokrát prostě tak akorát. Vždycky, když prequel obhájí svoji existenci, tak je důvod k radosti a tady je těch důvodů samozřejmě nespočet. Od vymazleného dirty vizuálu, přes ohlušující sound design, scenáristickou kreativitu až k hercům, kteří si zaslouží velký aplaus. Anya Taylor-Joy převzala štafetu bez problému a Chris Hemsworth.. Upřímně je mi jedno, jestli si pro vlastní dobrej pocit napraví reputaci dalším Thorem, protože tady dokazuje, že zdravý pitvoření je prostě reálný, když je u kormidla někdo, kdo tomu kýči nastaví pevné mantinely a to se Millerovi prostě znovu povedlo ve všech ohledech. A já se teď jenom modlím, aby se mu v šuplíku válela ještě tak o půl hoď delší directors cut, která by ještě lépe pospojovala určité motivy. No o jednu * ale pro jistotu nadhodnotím už teď. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Prequel Zběsilé cesty, rozdělený do pěti kapitol, je v porovnání se svým předchůdcem umírněnějším postapokalyptickým revenge akčňákem s vynikající ženskou protagonistkou v hlavní roli. Anya Taylor-Joy je v roli Furiosy fantastická a každá scéna s ní je ohromně zábavná. Mezi top momenty snímku patří takřka všechny scény, v nichž probíhá její interakce s Tomem Burkem v roli Pretoriána Jacka. George Miller si dal neskutečně záležet jak na scénáři, tak na vizuálu (vyjma značně nepřirozeného úvodního naskočení Mary Jabassy na koně) a po této rovině nelze filmu vytknout absolutně nic. Rozvinutí světa, komplexnější rozbor postav a mocenské boje ve stylu Hry o trůny dodávají snímku ten správnej říz. Je jen několik málo hodin po projekci a už mě láká se do tohoto světa opět vrátit. Tak silnou emoci ve vás dokáže George Miller i ve svých 79 letech vyvolat, klobouček. Plná palba.👌(23.05.2024) ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čakali sme na to a dostali sme presne to, čo sme chceli. Púštnu ságu o jednej dievčine, so šialenými bojovkami, skvelými efektami, vystavaním sveta a samozrejme, jednoduchým dejom. Fungovalo to skvelo. Taktiež to malo detské chorôbky ako Mad Max, ale keď túto hru akceptujete, budete sa skvelo baviť. Miestami to ale mohli trochu skrátiť, hlavne úvod je podľa mňa umelo naťahovaný. Ja viem, o čo tam komu išlo a viem, že tým potrebovali postaviť celý charakter pre Furiosu, ale o pár minút to mohlo byť kratšie. Inak tam nie je veľmi čo. Kasting skvelý, výprava tiež, snáď sa dočkáme ďalšieho pokračovania. Pár liniek ostalo otvorených. 4 z 5 ( 4DX, CC, predpremiéra) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

A víš co je na tom nejlepší ? Frajerovi, který takovejhle biják udělal je 79 let !! A teď si to porovnej s těma blevajzema co nám servírujou borci o 40 let mladší. Film, má neskutečný vizuál, akční scény, které mají nápad, nadhled a na rozdíl od milionu dalších akčních scén v milionech akčních filmů, tyhle jsou neokoukané, netuctové. Dobývání auta trvá asi 30 minut a já si při této pompézní práci s kamerou připadal jak když žeru svatební dort - pořád nemám dost a pořád nejsem v nejyvšším patře u třešničky a moc se těším až  u ní budu,protože jí sežeru i s peckou. Přesně takhle na mě působí veledílo mástra Geroge Millera. S chutí žereš každej záběr, ale už se nedočkavě třeseš na další patro. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Předchozí Zběsilou cestu řadím mezi tři nejlepší filmy natočené po roce 2000, ale Furiosa je pro mě zklamaní. Ten wow efekt pochopitelně nešlo zopakovat a že se Miller vypravěčsky vydal jiným směrem - od jedné velké autohoničky ke kronice pokrývající několik let - je v pořádku (byť ten předchozí přístup byl originálnější). Ale ta zběsilá intenzita Cesty tady citelně chybí, hlavně v akčních scénách, ale ani vyprávění není nějak strhující a ve výsledku je to jednoduchá vyprávěnka o pomstě, zasazená do zajímavého světa, který mi ale nepřišel skutečný a tím pádem po mě stekla i jeho krutost. Válka kmenů mohla být zajímavější a ani při komorním závěrečném zúčtování jsem nejásal, spíš jsem si říkal "Tak už ho konečně zabij...". Plus Hemsworth šaškuje a Anya nastupuje na scénu dost pozdě a tu drsňačku jsem jí věřil jen částečně. Snad to docením při dalších zhlídnutích. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Zvažovalo se, že by si roli Furiosy (Anya Taylor-Joy) zopakovala Charlize Theron, kterou by „omladili“ pomocí CGI techniky zvané de-aging, podobně jako tomu bylo např. u herců z filmu Irčan (2019). Režisér George Miller nakonec nápad zavrhl, jelikož mu tato technologie nepřipadala dostatečně vyvinutá. (fiLLthe3DD)
  • Patnáctiminutová akční sekvence se točila 78 dní a podílelo se na ní zhruba 200 kaskadérů. Členové štábu této scéně přezdívali „Stairway to Nowhere“. (fiLLthe3DD)
  • Chris Hemsworth (Dr. Dementus) řekl: „Nos, vousy, paruka, všechny ty protézy a kostým, všechno bylo jen, podívejte se – cokoli z toho vám pomůže tak trochu se zbavit sebe sama. Čím víc se dokážete oprostit od sebe sama a nechat se úplně unést tím, co vám nabízejí vlasy a make-up, kostým, kulisy – tím víc vám to usnadní práci.“ (Johnny.ARN)

Související novinky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

George Lucas dostane čestné ocenění v Cannes

10.04.2024

Legendární americký režisér, scenárista a producent George Lucas letos bude jedním z recipientů čestné Zlaté palmy Filmového festivalu v Cannes. Stane se tak 25. května během zakončovacího… (více)

Reklama

Reklama