Reklama

Reklama

Neskutečná Anna

(seriál)
  • USA Inventing Anna
Trailer 1
USA, 2022, 10 h 8 min (Minutáž: 59–83 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Odvážná podnikatelka, nebo mistrná podvodnice? Novinářka zkoumá případ Anny Delvey, která si jako údajná dědička obrovského jmění naklonila newyorskou smetánku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

Antek 

všechny recenze uživatele

Minimálně do sedmého dílu je „Inventing Anna“ vizuálně atraktivním zkoumáním jednoho neskutečného podvodu, který se až bolestně dotkl newyorské smetánky. Není to náročné, ale ne hloupé – jednoduše přímočará instagram story, využívající moderních přístupů a svižného střihu. Jenomže pak nastoupí „vysvětlovací“ díly, a tady už to povážlivě drhne. Chápu, pro dramatickou gradaci se jevilo jako dobrý nápad udělat její konání pochopitelnějším a Annu samotnou sympatičtější. Jenomže tato podvodnice nebyla žádným Robinem Hoodem, ale vyčůranou chytračkou, která okradla půlku New Yorku, a rozhodně jí bylo jedno, komu při tom ublíží. Prostě sociopatka par excellence (stačí se podívat na pár rozhovorů). Takže ta práce vykreslit ji jako v jádru dobrou holku úplně nevychází. Navíc už se jedná o notně protahovaný epilog, který sledovatelnost sráží někam k průměru (možná i pod). Kdyby si tvůrci zachovali koule jako Scorsese při Vlkovi z Wall Street, udělali by určitě lépe. Ale i tak bych tuhle sérii doporučil, už jenom kvůli samotnému příběhovému základu, který se jeví vyfabulovaně (ale vyfabulovaného je v něm minimum) a který je tím lepší, čím méně o něm víte. ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné, ale nebyla to ani žádná pecka... všechny díly jsem dala za dva dny, hned po Tinder Swindler. Případ Anny jsem slyšela už před časem jako true crime podcast a proto jsem si vlastně pustila i seriál, jelikož mě zajímalo zpracování. Je fascinující a zároveň hrozné, jak se podvodníkům může dařit a jak z toho často můžou vyjít docela dost v pohodě (i když to platí spíš u Simona, než u Anny, i když jak se to vezme). Už jen prachy ze seriálu ji zajistili zaplacení některých dluhů (ne-li všech) a proslavila se o to víc... pro někoho takového asi i to byla částečná výhra... no a kdo ví, jestli nějaká VIP klub pro smetánku nevlastní nějaký podvodník, kterému něco podobného prostě prošlo? ()

Reklama

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Já vám řeknu, co je na tom odpad! Scénář, který nemá vůbec spád a nudí te se a pak hlavní postava Anna. Její představitelka nehraje. Patrně nemá ani mimické svaly v obličeji. Tváří se pořád stejně, pořád stejně na facku. Někoho tak nesympatického jsem dlouho neviděl. Koukal jsem se na její filmografii a ta osoba "hraje" ve všem pořád stejně! Neskutečné. I v Mlčení jehňátek jsem Hanibalovi fandit víc, než této nudné a otravné osobě. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nedávno viděla Podvodníka z Tinderu, tak my to Anna lehce připomínala...nicméně u Anny to nebylo takové "vzrůšo", ale to hlavní se pro mě stalo v 7 díle při "přepadovce", kdy se divím, že jí už někdo konečně nedal pěstí.... Seriál se mi líbil. Je to ukázka povrchnosti, určité "nadřazenosti" a nedokážu pochopit, jak takový lidi s tím dokážou žít a zatáhnout do toho i úmyslně lidi kolem sebe, kteří v nich mají důvěru... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nebýt seriálu Ozark tak na tohle asi ne kouknu. To jen kvůli Julii Garner, která mě tam hodně padla do oka. Tady hraje sebestřednou na myšlenou mrchu. Která nosí nos hodně vysoko a obírá kde koho. A lidi jí to žerou. Já jí nevěřil ani prd. Strašně jsem si přál aby pořádně spadla na držku. Kupovat si za cizí peníze něčí přízeň a kamarády je hnus. Zajímavé bylo že se nesnažila to dělat přes postel. Měl jsem chuť jí dát přes držku. Ale zahrála to výborně. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (12)

  • Okrem toho, že počas seriálu nosila Julia Garner parochne, sama si vyžiadala aj umelé zuby po tom, čo zbadala tesne pred prvou klapkou jednu z raritných fotiek, kde sa Anna Delvey usmieva. Garner má prirodzene medzierky medzi zubami, zatiaľ čo Annine zuby sú perfektne rovné a vedela, že táto zmena jej pomôže lepšie sa prispôsobiť tomu, ako skutočná Anna rozpráva. (matthew.17)
  • V rámci příprav herečka hlavní role (Julia Garner) navštívila skutečnou Annu Delvey (Sorokin) ve státním vězení Rikers Island. Po dobu její návštěvy byla přítomna i skutečná novinářka (v seriálu Vivian Kent) Jessica Pressler, která se podílela na tvorbě scénáře. Herečka Julia Garner zjistila po čase debaty s Annou Delvey, že opravdu někdy zastrašuje. „Jak probíhá natáčení,“ zněla chladně položená otázka směřující herečce, která opáčila, že to jde dobře a poděkovala. Sorokin se rázně zeptala na to, jak ji bude hrát. Když Garner začala mumlat neidentifikovatelným přízvukem, tak se začalo napětí mezi nimi uvolňovat. (dan4815)

Související novinky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

Neskutečná Anna skutečně zbohatla, teoreticky

13.02.2022

Předstírej, dokud to nedokážeš. S takovou myšlenkou Anna Sorokin, jejíž skutečný příběh je předmětem novinky Netflixu Neskutečná Anna, přišla do Spojených států a několik let si žila jako královna.… (více)

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

Seriálový Bridgerton se rozrůstá

17.05.2021

Seriálový hit Bridgerton streamovací služby Netflix se kromě nedávno potvrzených tří dalších řad dočká čerstvě také spin-offu. Ten zástupci Netflixu potvrdili před pár dny a děj se tentokrát zaměří… (více)

Reklama

Reklama