Reklama

Reklama

Il medaglione insanguinato

  • Itálie Il medaglione insanguinato (Perché?!) (více)

Obsahy(1)

Existuje satan? Teorii se snaží vyvrátit dokumentem o umění známý televizní režisér, který pracuje pro britskou BBC a tak vyráží do malého starobylého městečka Spoleto. Na služební cestu bere i svou dceru, která po záhadné smrti matky trpí nočními můrami a čím dál víc se upíná na otce. Ten je ovšem zabrán natolik do své práce a hlavně do tajemného obrazu, že nevnímá, co se v jeho blízkém okolí začíná dít. Satan přichází a s ním i první oběti. (Rodriguez)

(více)

Recenze (11)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tajemný obraz, medailón a Ďábel čekající na svoji příležitost. Typický představitel mysteriózní italské kinematografie 70. let s přesahem do hororu. Sny, respektive noční můry, přeludy, útěky, křivolaké uličky starobylého nočního města, záhadná úmrtí ohněm a vodou, varující hraběnka a skvělé interiéry staré vily. Výborný vizuál ve spojení s Ciprianiho hudbou vytváří tajemnou a lehce snovou atmosféru, kdy pod povrchem číhá nezměrné zlo. Ďábel je, ale dřímá v člověku. Působivá je smrt ve vodopádech. Divák také zjistí, k čemu je dobrá dýka se dvěma čepelemi. Snímek dnes zaujme asi především žánrové fanoušky a sběratele. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V tomto, skôr miernom horore, vidím ako jedno najväčšie mínus afektovaný herecký výkon mladej hereckej predstaviteľky. Pretože to, v čom hraje, je pomerne dobre našľahaný príbeh a mať to ešte odvážnejšie scény, 70. roky v tomto žánri, sa mohli pochváliť opäť raz jedným značným zárezom. Ale prehrávanie mladej slečny a minimum hororovej atmosféry, viac ako za dve hodnotiť nemôžem. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Samá piha, zrzavý vlasy a pohled, kterým vás ubodá. Tyhle italský spratkové jsou vážně jedna radost. Zdejší Emily má navíc na tatínkovi větší závislost, než je běžné, a její předpubertální city se nesmí zranit. Jinak je samozřejmě zle... Night Child rozhodně nebude vonět každýmu, a tentokrát je důvodů víc, než je na eurohorror zdrávo. Ať už kvůli hlemýždímu tempu, absenci násilí a vlastně i celkového napětí, které se tu smrsklo do několika závěrečných minut. Jako byste čekali na něco, čeho se vlastně ani nedočkáte. Rozhodně škoda. Na druhou stranu Ciprianiho hudba je líbivá, kamera mazlivá a prostředí slunného italského venkova překrásné. Film spíše pro kompletáře. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejdémoničtější děti jsou v italských horrorech. O tom žádná. A Emily je opravdu démon. Il medaglione insanguinato je hodně atmosférická záležitost, ač se v ní zase nějak zvlášť moc neděje, minimálně v prvních dvou třetinách hodně napínavá. A ten hudební motiv je až démonicky vlezlý a z mysli jen tak nevyhnatelný. Sedmdesátkové italské horrory jsou holt dobrý ročník. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Massimo Dallamano byl skutečně řemeslně zdatný tvůrce, který si dokázal poradit s různorou látkou. Ani v Il Medaglione insanguinato mě nezkamal. Velice otřepané satanistické téma sebral a natočil po svojem a u mě jakož to už po několikáté zabodoval. Vše podstatné napsal už Kangax a já bych už jen doplnil, že horrory stojí a zároveň padají s atmosférou a tu tenhle snímek rozhodně má! ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama