Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Dobýt další země a získat velkou moc, to je pro Freydis, Leifa a Haralda lákavá představa. Vyrazí proto do různých končin světa a přitom narazí na staré i nové nepřátele. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (18)

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj se rozdrobil do několika linek, kde každá má svou dramaturgii A tak je tu prostor pro lepší vykreslení postav a jejich osudů , dojde i na vědu a dilema ohledně víry. Tentokrát je akce méně, mnohdy se odehrává v rámci cvičení a někdy jen vyplňuje čas. Je dobře, že zajímavé postavy první série dostávají vlastní prostor, jen mi trochu vadí příběhová různorodost, která odvádí pozornost. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem moc fanouškem nových Vikingů, zvlášť tato série mě nenadchla. Furt se jenom cestuje, linka Freydis mě absolutně nezajímá a vlastně celé je to poměrně nuda, kde se nic pořádného neděje. Nebyl tu ani jeden pořádný fight, furt jenom samé malé mezi skupinkami a všechny jsou hrozně jednoduché, že za 5 vteřin je konec. Ale něco mě na tom furt táhne, i když ta kvalita je tu za mě nízká a čekal jsem, že zde laťka bude vyšší než u první série, ale přišlo zklamání. No uvidíme jaké to bude dál, koukat na další sérii zřejmě budu, ale nemám velké očekávání. Celkově horší 3 hvězdy. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série navazujících Vikingů nakonec přiletěla dřív, než jsme kdo čekali, přeci jen si Netflix dává na čas, výjimkou je snad jen španělská rychlokvaška Elita. A i navzdory tomu se tvůrci vzchopili a po první osmici dílů, která mě sice bavila, ale modrá čísla si zaslouží, přiletělo opravdu poutavé historické dobrodružství několika velmi zdařile zahraných postav, jejichž osudy chci sledovat dál a dál. Tak snad tu bude třetí akt nejdéle zase v lednu. [viděno na Netflixu] ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6/10 – Není to už taková katastrofa, jako byla 1. série. Sice jsem si sledování ani zdaleka neužil, ale nebyl jsem ani znechucený, otrávený či znuděný. Zejména poslední díl pořádně šlápnul na plyn a některými velmi zručně zrežírovanými úseky se přiblížil až k samotným Vikingům. Osobně tolik nelpím na faktograficky přesném ztvárnění historie, takže v tomto ohledu této dějepisné slátanině možná trošku přidávám. Prostě nejsem historik, nemám nastudované veškeré dějiny okolo Vikingů a hlavní pro mě je, jestli mě seriál baví. To už je ovšem zmíněný kámen úrazu. Po prvních 6 epizod jsem se vůbec nebavil. Vikingové: Valhalla na mě působili (opět) jen jako slabý odvárek z původního seriálu, kterému dala vzniknout snaha maximálně podojit divácky oblíbený koncept příběhu o drsných seveřanech. Ani po 2. sérii mě seriál nepřesvědčil, že si zasloužil vzniknout. Hlavní selhání vidím pořád v budování napětí, které jsem prakticky vůbec necítil, spoustě otravných klišé (vždycky, když už to vypadá, že někdo důležitý zemře apod., tak se najednou do záběru dostane nějaká postava, která tomu zabrání) a bídné budování vztahů k postavám. Přijde mi, že Jeb Stuart naprosto vypustil to, že by postavy měli mít nějaké specifické vlastnosti. Každý je tu buď drsný hromotluk, bezskrupulózní manipulátor, anebo nezajímavá nicka. K žádné postavě bych nedokázal vyjmenovat alespoň 3 vlastnosti, které ji nějak charakterizují a odlišují od ostatních. Celá anglická dějová linie mě během prvních 2/3 vůbec nebavila a přišla mi naprosto zbytečná, vzhledem k tomu, že ani jednou neovlivnila dění ve zbylých dvou. To samé vlastně platí i o lince dvou grónských bratrů. Je tu jen proto, abychom na ně nezapomněli, ale vlastně se nestane VŮBEC nic podstatného pro příští série nestane, tedy až na závěrečné nové potenciální spojenectví. Obecně řečeno, spousta vaty, to zůstalo z 1. série, akorát tentokrát je lépe zakamuflovaná. Jinak hlavní linka o Freydis a spol se docela vydařila. Povedlo se nemožné, lehce jsem si oblíbil tuto silnou ženskou postavu. Nejspíš je to tím, že jako jediná má docela smysluplný dějový oblouk a nějak se během děje vyvine (ačkoli se vlastně jedná o vývoj z pořádné drsňačky na ještě většího drsoňe). Znělka je tentokrát o něco údernější, v tomhle ohledu palec nahoru. Příliš akce se nedočkáme, zato to ale dává větší smysl. Slabší vikingská taškařice. Verdikt: „Jeb Stuarta!“ ()

Harry89 

všechny recenze uživatele

Absolutní a totální nesouvislý bordel... Zuby nehty se snaží navázat na (relativní) úspěšnost původního seriálu ale marně. Linka s Freydis zbytečná. Linka s Leifem a Harrym divná ale aspoň s celkem zajímavými vedlejšími postavami. Linka v Anglii směšná. Kostýmy (až na ruskou část) zase jak z motosrazu Nočních vlků. Prostě a jasně typický netflusový zprskanec. ()

Galerie (158)

Zajímavosti (5)

  • Leif Eriksson (Sam Corlett) a Harald Sigurdsson (Leo Suter) jsou zobrazeni jako stejně staří. Předpokládá se, že Leif Eriksson se narodil ve skutečnosti asi 50 let před Haraldem Sigurdssonem. (Lynette)
  • Harekr (Bradley James) vychází z historické postavy Håreka z Tjøtty, norského farmáře a místního náčelníka. (Lynette)
  • Herec Bradley James (Lord Harekr) hraje v této 2. sérii také jednu z důležitých postav, i když jen v několika málo epizodách. Svou roli proto začal natáčet v Irsku o něco déle (od července 2021), než jiní herci stěžejních postav. (Lynette)

Reklama

Reklama