Reklama

Reklama

Bojovník

  • Hongkong Zhan shen chuan shuo (více)

Obsahy(1)

Budoucí císař Yen Shih-san je v nebezpečí. Jeho bratr usiluje o trůn, na který nemá nárok. Pro jeho získání je připravený i vraždit. Yenovi zachrání při jednom z bratrových útoků život obyčejný rybář Fei. Je to jen prostý vesničan, ale také skvělý bojovník a čestný muž. Proto si ho Yen vybere pro velmi důležitý úkol. Má chránit život jeho snoubenky. Přestože se do ní Fei zamiluje, čest mu nedovolí, aby své city projevil. Důležitější pro něj je, aby byl odhalen zrádce, který se ukrývá v řadách Yenových druhů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další snímek pro mnohé evropany těžko uchopitelný. Subžánr wuxia, kde se masivně ignorují fyzikální zákony, je stále jen pro zaryté fanoušky. Ostatní jen nechápavě kroutí hlavou. Tento romanticko-baladický snímek však nepatří zrovna mezi ty nejlepší. Trochu z něho září levnost a jednoduchost. Děj však není špatný, ale hodně se ztrácí v častých soubojích. Absence humoru nijak nevadí. Ba naopak, více tak přidává na dramatičnosti. Choreografie soubojů je vůči takového filmu přijatelná, ale jak jsem se již zmínil, krapet pohřbívá příběh, což je docela škoda. A tak se tentokrát jedná o lepší průměr. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka s nadměrně naivními postavami (Andy Lau je mezi nimi králem), hloupoučkým a zkratkovitým dějem a přiměřenou dávkou krve. Naštěstí se tady nehraje na nějaké šílené drama (respektive hraje, ale je tak odfláklé, že ho lze brát jen jako povinnou proprietu filmu tohoto ražení), objeví se humor a hlavně skotačení s kosatkou. Chabá dějová kostra je jen základem pro efektní, místy trochu legrační, místy originální souboje. Škoda, že se do omezené stopáže nepodařilo nacpat více černobílé kamarádky hlavního hrdiny, způsob, kterým na chvíli odrovná ústředního záporáka, ukazuje, že by byla velkým přínosem:-) ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Romanticko-dobrodružný baladický příběh, odehrávající se v blíže nespecifikovaném historickém období. A jelikož se jedná o hongkongskou produkci, na růžové brýle raději zapomeňte ... a to i přesto, že děj vzdáleně připomíná výpravnou pohádku - především svou přímočarostí a jednoduchostí (nechce se mi psát "prostoduchostí", protože má něco do sebe). Obsahuje sice pár nelogických drobností, ale rozhodně nepovažuju za ztrátu času se s ním seznámit: Už jenom kvůli soubojům - pokud jste fanoušky žánru wuxia, ignorujícího fyzikální zákony … a třeba i kvůli romantice - pokud máte rádi příběhy o lásce ... ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo vyslovene na smiech. Pred TV som si sadal s očakávaním kvalitného filmu s bojovými umeniami, ale až na (miestami) dobrú choreografiu súbojov a pekné prostredie som vôbec nedostal to čo som aspoň trochu očakával. Priblblý príbeh, úsmevné "dramatické" scény a príšerné zvukové efekty, to je to, čo si utkvelo v pamäti z tohoto filmu, ktorý považujem za stratu času, keďže filmov s bojovými umeniami je množstvo, a určite je drvivá väčšina lepšia než tento fantasmagorický výplod. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Andy Lau brázdící moře na hřbetě cvičené kosatky? Zadržte, tohle není hongkongská obdoba Zachraňte Willyho!, ale čistokrevná wuxia! Moon Warriors patří jednoznačně k tomu lepšímu, co tento akčně-dobrodružný subžánr nabízí. Krásný hudební podmaz, nadprůměrné baletně-šermířské souboje, poměrně poutavá story... Pokud se vám zastesklo po půvabné Maggie Cheung s mečem v ruce, nemusíte nutně sahat po Hrdinovi. Doporučuji zhlédnout alternativní zakončení, jež obsahuje několikaminutové záběry z natáčení, především Andyho hrátky s kosatkou. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama