Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James Cagney jako drsňák, který se z bezvýznamného zabijáka vypracuje na prominentního gangstera. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, co se nepovedlo snímku "Malý Cézar", to dokázal snímek "Veřejný nepřítel". Tohle je skutečně první pořádný mafiánský snímek, kde se setkáváme s krutostí, vyhrocenými emocemi, úmrtími a samozřejmě i tragickými osudy. I když také tento snímek má svoje hluchá místa, celkově se jedná o velmi silnou podívanou, která postupně graduje do svého, možná trochu očekávaného, konce. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ma to svih, atmosku a najma super Cagneyho. Zaklady zanru sa tu este iba stavali, takze to nie uplne dokonale ako napr. Roaring Twenties. Aj tak vsak vytiahnem plne hodnotenie, kvoli fantastickej dejovej linke s matkou. O jej vztahu k svojmu babatku, z ktoreho vyrastol psychopat, nemilostdny vrah a gauner, no pre nu je stale je mily chlapcek, by som si kludne pozrel cely film. 10/10 ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojice se k sobě výborně hodila - nehezká, nesympatická, protivná platinová pipka, Jean Harlow, a nesympatický gangster James Cagney. Strašně se to vleklo a většinu času, hlavně zezačátku, a na konci mě to dost nudilo. Bylo tam jen pár zajímavých scén - předvečer prohibice nebo následné odčerpávání whisky, ale jinak nic moc. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Film to není špatnej. Srozumitelnej z jednoznačným dějem. Možná, že o rok starší Scarface je promakanější, ale zase tohle má větší drajv a rozhodně nehrozí nuda. Jedinej důvod proč nedám 4* je ten, že Cagney je mi hrozně nesympatickej jako herec a tam kde Muni táhl Scarface, Cagney selhává jinak slušná gangsterka.65% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

James Cagney v gangsterskej dráme o jednej sorte ľudí. Hoci tvorcovia diváka pred filmom upozorňujú, že nebolo ich cieľom oslavovať chuligánov a zločincov, akosi sa im to v priebehu filmu príliš nedarilo. Cagney v tomto, ako aj v mnohých ďalších filmoch, sa do role gangstrov nehodí, aspoň pre mňa - môže za to jeho malá postava, blonďavé vlasy, sympatický kukuč a málo charizmatický ksicht. Celkovo hra drsňákov dnes pôsobí úsmevne. Každopádne, film je na svoju dobu, vcelku dobre spracovaný, nenudí a dobre funguje aj vykreslenie charakterov. Akurát tých prestreliek, ako je tá v závere, mohlo byť aj viac. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Postava Toma Powerse je založena na skutečném příběhu gangstera Deana O'Banniona. (Monco)
  • Tehdy bývalý manžel Mae Clarke (Kitty) miloval scénu s grapefruitem v jejím obličeji natolik, že si kupoval lístky do kina jen na tento krátký úryvek. (Martensson35)

Reklama

Reklama