Reklama

Reklama

El Santo bojuje o Drákulův poklad

(festivalový název)
  • Mexiko Santo en el tesoro de Drácula (více)

Obsahy(1)

Tentokrát Santo představuje vědcům stroj, který umožňuje návrat v čase. Samozřejmě on, krásná žena a její otec se dostanou do XIX. století, kde řádí upíři. Naštěstí se setkají s lovcem upírů doktorem van Rothem, který jim hodně pomůže, protože Drákula nerad bojuje ve stylu wrestlingu. Letos jsme z asi padesáti filmů s hrdinou El Santem (stává se pomalu ale jistě maskotem Festivalu otrlého diváka) vybrali ukázku poměrně špatně natočeného filmu, který ale patří k jedněm z nejvtipnějších. Ostatně letošní ročník je tak trochu ve znamení filmového neumětelství. Aby byl tento díl oživen, jedním z hrdinů je komická postava Alberta Rojase. Přesun v čase probíhá prostřednictvím spirály časového tunelu (jde o plagiát triku v Mexiku tehdy populárního amerického televizního seriálu Tunel času) a dodává psychedelický nádech jinak neoriginálnímu dobrodružství. Film existuje ve dvou verzích, kdy v té vývozní je Drákula obklopen ženštinami s odhaleným poprsím, což mexičtí diváci nesměli vidět. Tento díl lze doporučit všem fanouškům nepovedených filmů, zápasnických filmů nebo samotného El Santa, protože už samotná zápletka (a její trikové provedení) s cestováním do minulosti je poměrně neobvyklá. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (6)

5150 

všechny recenze uživatele

Tentokrát se děj točí okolo stroje času, ztracené dívky, Drákuly, jeho pokladu a tajemného muže v kápi, a je z toho hodně pohodové a hlavně zábavné dobrodružství. Za velkou pochvalu stojí zejména wrestlingové utkání Santo vs. Atlas a následné finále, tyhle momenty byly skutečně mňamózní..)) Festival Otrlého diváka 2008 ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ukázkový mexický brak, žánrově mišmaš krimi, sci-fi a hororu. Dcera vědce Luisa (argentinská herečka Noelia Noel) se nechá jako dobrovolnice přenést strojem času do 19. století. Tam je dcerou prof. Solery a ohrožuje ji upír Alucard - Dracula (italský režisér Aldo Monti), který má své další poddané ženy. Existuje černobílá rodinná verze pro katolické Mexiko a barevná verze pro Evropu, v níž jsou ukázány ženy s odhaleným poprsím (mexické veřejnosti promítána až r. 2011, do té doby byla považována za ztracenou). Kromě soudobých scén z 20. stol., včetně wrestlingového souboje, jsou tu i výtvarně zdařilé scény gotického hororu. Typický primitivní, bulvární dobový produkt, určený pro zábavu a chvíle oddechu (El Santo - legendární mexický hrdina, podle skutečného zápasníka Huerty). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Festival otrlého diváka 2008] Když jsem viděl stroj času, tak jsem málem spadnul pod sedačku, wrestlingové souboje kdesi v minulosti pobavily a nad dějem nezbývá než žasnout. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta kopie se zahalenými ženami (pro Mexiko). Neohrabaně zábavné, tedy vhodné pro festival otrlého diváka. ()

Reklama

Reklama