Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie náhodně narazí na erotické fotografie, na kterých jsou podle detailnějšího průzkumu dívky mrtvé. Začne pátrat po původci těchto fotografií a narazí na mladého taxikáře. Zatkne jeho i s celým příbuzenstvem a snaží se dopátrat pravdy o pohřešovaných dívkách, které se na fotografiích objevují. Po obtížném nátlaku začne muž vypovídat a divák sleduje jeho skutky, které spočívaly ve vraždění dívek, různém zacházení s jejich těly a likvidaci jejich těl. Další z temných a brutálních HK CAT III horrorů/thrillerů. (Flipnic)

(více)

Recenze (13)

JAn 

všechny recenze uživatele

Policie dopadne mladíka obviněného z vražd několika žen a po brutálním výslechu, kdy proti němu postaví i celou jeho rodinu ho donutí k přiznání - podobný postup, jaký použil Danny Lee ve stejném roce už u Untold Story. Podezřelý s tváří Simona Yama spustí a my tak nejen uslyšíme, ale samozřejmě i uvidíme jeho chuť vraždit a zkoumat těla nečistých žen za každé deštivé noci. Přestože se dočkáme solidní atmosféry a hojného počtu násilí páchaném na mrtvých tělech (skalpel, elektrická řezačka) a tentokrát bez přímého sexuálního podtextu, ve filmu se vyskytuje několik děr a nelogičností, které škodí a kazí celkový dojem. I Yamův psychopat je tady minmálně o dvě úrovně níž než třeba ve skvělém Run and Kill. Škoda, Dr. Lamb na to měl. Takhle se jen ztratí mezi tucty průměrných (hongkongských) řezničin. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Klasický zástupce HK exploiterů, který po boku Red to Kill a The Untold Story dostály už jaksi legendárního statusu. Pro mě je však Dr. Lamb trochu přeceňovaný kousek, alespoň co se násilí týče. Sice tu najdeme kratičkou scénu odřezávání údů kotoučovou pilou nebo znásilnění mrtvoly, ale jinak tu většina násilí probíhá až nezvykle krotce. Nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že dobrá hodina filmu se odehrává na policejní stanici, kde vraha s tváří Dannyho Lee vyslýchá a mlátí několik vyšetřovatelů, z nichž se hlavně tlouštík a policistka v sukni starají o docela slušnou zábavu. Tyhle komediální výstupy pak střídají maniakovy flashbacky, kde se rozpomíná na svoje zločiny. Teprve až tady to připomíná horor (třeba taková scéna v taxíku s učitelkou má konečně pořádnou dávku napětí), jinak je to spíš ta kriminálka. Ale pěkně natočená, o tom se rozhodně nebudu hádat. Jen jsem zkrátka čekal větší brutalitu no... ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je mistrovsky povedenej HK CAT III kousek. Výborná kriminálka, které se postupně rozvine v retrospektivu a detailní vykreslení činů šíleného maniaka. Co dělá tenhle film dokonalým je úžasně vyrovnaná kombinace HK detektivky, vláčného atmosférického psychothrilleru (déšť, ponuré noci, hudba, tiché táhlé scény a další) a velmi brutálních scén (včetně nekrofilie), popisujících činy vyšetřovaného maniaka. Ten je navíc výborně ztvárněn, Simon Yam se role zhostil víc než dokonale a uvěřitelně. Tohle si plný počet bezesporu zaslouží, doporučuju. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších vrcholů filmového podání "portrétu sériového vraha" a pro mne osobně jeden z nejlepších HK CAT III filmů. Dr. Lamb je dnes již legenda. I když atmosféra připomíná onu úžasnou, temnou a dusnou atmosféru dalších CAT III, které vznikaly v té době (zasněnost, smutná či výrazně atmosférická hudba, modré světlo atd.), film je mnohem serioznější a vážnější. Simon Yam podle mne podává excelentní, naprosto úžasný herecký výkon, právě tak, aby byl jako reálně vypadající sériový vrah uvěřitelný. Není to žádný běsnící šílenec jako v Run and Kill, ale na první pohled obyčejný, spíše zakřiknutý a nenápadný člověk. Skutky které páchá za doprovodu deště, temné hudby, pomalého vyprávění, krve a zasněných pohledů jsou značně zneklidňující. Hodně temný a silný film. Pro příznivce žánru, ale i pro diváky, kteří si chtějí trochu rozšířit obzory v psychologii sériových vrahů. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Odjakživa mám slabost pro filmy, v nichž v jednom kuse prší - zvlášť mají-li atmosféru tak rezignovaně melancholickou jako Dr. Lamb. Trumfem nejvyšším je tu samozřejmě Yamův titulní psychopat - a přímočarý, nicméně poměrně účinný způsob, jakým vás tenhle film od začátku manipuluje k tomu, abyste příběh sledovali téměř výhradně z jeho perspektivy. Tohohle úchyla může mít člověk v zásadě docela rád, aniž by si ho nemístně romantizoval nebo si dělal iluze o jeho motivech - což je na jednu stranu svým způsobem ohromně milé, na stranu druhou značně zneklidňující. A mimojiné i to dělá z téhle řezničiny záležitost tak zvrhle podmanivou. ()

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na životě skutečného hongkongského sériového vraha Lam Kor-wana. Ten byl v roce 1982 zatčen poté, co zabil čtyři ženy. (hladass)

Reklama

Reklama