Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá stydlivka, kterou štve toxická a sexistická atmosféra na střední, se nechá inspirovat bouřlivou minulostí svojí mámy a anonymně vydá školní plátek, který rozpoutá revoluci za rovnoprávnost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Moxie" si podľa mňa našlo tú správnu mieru feminizmu na to, aby z toho nevznikol ďalší mizandrický hnus aký priniesla Sophia Takal. Tento film o témach rozpráva, vie ich podať správne a najmä to nepoňal štýlom, že všetci chlapi sú rovnaké sexistické prasce. Ale na druhú stranu sú veci, ktoré ma na tomto filme nebavili a to sú hlavne všetky klišé, ktoré sa tu samozrejme museli dostať. Viete, ktoré postavy sa v určitom bode pohádajú. Viete, že to film v určitom bode trochu prepáli. Viete, že kamarátstvo v nejakom momente bude nalomené. A viete, že nakoniec to dospeje do happyendu. Sú tu aj určité podobnosti so seriálom "13 Reasons Why", ale to tu nejdem nejako vysoko rozvíjať. Musím ešte ale dodať, že Marcia Gay Harden tu skutočne hrá riaditeľku, ktorá by si zaslúžila výpoveď namiesto ocenenia riaditeľky roka. Ale čo na filme funguje sú podľa mňa vzťahy medzi postavami. Ako vzťah medzi Vivian a jej mamou. Vzťah medzi Vivian a Sethom. A aj vzťah Vivian s jej kamarátkou Claudiou. Takže som rád, že som film videl, určite rozpráva o témach, ktoré sú dôležité a je fajn, že nehádže všetkých chlapov do jedného vreca a uvidíme aj chalanov, ktorí Moxie budú podporovať. Takže v jadre asi prevládajú viac pozitívne dojmy, ale tie klišé a klasické scénky boli naozaj otravné. Hodnotenie: B- ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Feministická teenee báchorka (neflixovská tradícia) s castingovým failom roka - 27ročný Patrick Schwarzenegger ako úchylný stredoškolák... WTF?! Uvedomil si tu niekto z hviezdičkových pičusov, že to "nie je podľa skutočnej udalosti" a že #meetoo vyrábajú "negro tlačenkové buřty"! o ktoré nikto nestojí?! ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Aktivistickej film, který způsobem předkládání své agendy působí tak šíleně otravně, jako když se na Twitteru omylem zatouláte na profily chlapců z hnutí Budoucnost. Kdo chce vidět kvalitní #metoo film, ať si pustí Nadějnou mladou ženu, kdo chce vidět zfilmovanou příručku pro začínající feministku, v níž si může postupně odškrtávat jednu toxickou událost za druhou, ať se podívá na tohle. Problém s těmihle zapálenými aktivisty je ten, že jsou to zkrátka většinou nesnesitelní píčusové, kteří dokážou znechutit i v jádru zcela relevantní a smysluplná témata. Tak jako třeba dívčiny v tomhle filmu. Část z toho si snímek jakože uvědomuje, když v závěru nechá hlavní hrdinku zpytovat svědomí aspoň za ty nejhrůznější věci, co v průběhu stopáže vyváděla. Spousta se toho ale přejde bez povšimnutí. Ale ne, nemyslím si, že jsou tvůrci vyloženě zlí, že by mj. úmyslně nabádali drzé teenagery, aby bez souhlasu při hodině natáčeli své vyučující na mobil a pak je šikanovali umisťováním těchto nahrávek na web. Jen si myslím, že jsou v tlačení své agendy úplně zaslepení a ... jak to říct slušně, blbí jak tágo. Apropos, pamatuju časy, kdy se filmy propagované jako komedie alespoň snažily být vtipné. Tady přitom není snad ani jeden fór. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový holčičí film pro holky rebelky, které se rozhodnou bojovat za rovnoprávnost. Nevím jak to vnímá dnešní mládež a jak dalece je bojovná, ale pokud je to jako v tomto filmu, tak je to docela sympatické. Hlavní je stát si za svým názorem a nebát se k němu přiznat, ať to stojí co to stojí. Joo, to byly časy s ředitelskou důtkou...Za mě 70% ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Lehce feministické, ale dle mého názoru se snímek vůbec nebere tak vážně, jako ho berou vážně někteří "dotčení" diváci. V důsledku se jedná o dobře natočenou "teen komedii ze střední", která vypráví příběh o prosazení vlastního JÁ v mladém kolektivu. A je jedno, jestli jste bílý nebo černý, kluk nebo holka nebo hetero či gay. Každý chce svoje místo na slunci. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama