Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Superšpion Orson Fortune (Jason Statham) a jeho tým špičkových agentů naverbují největší hollywoodskou filmovou hvězdu Dannyho Francesca (Josh Hartnett), aby jim pomohl při tajné misi, jejímž cílem je zabránit miliardáři a zprostředkovateli zbraní Gregu Simmondsovi (Hugh Grant) v prodeji nové smrtící zbrojní technologie, která hrozí narušit světový řád. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (283)

slord 

všechny recenze uživatele

Je to slabší Ritchie, ale stále má svoje kvality. Pozerá sa na to dobre a utečie to rýchlo, no mám pocit, že to malo naviac, postavy sú fajn, chémia celkom fungovala, no žiadna mi neprišla príliš zapamätateľná a o žiadnu som sa nebál, pretože mi prišlo, že všetko zvládajú bez väčšieho úsilia, prekážok a bez skriveného vlasu, čo ma trošku z toho celého vytrhávalo. Pri Ritchiem som čakal ale väčšiu strelu, no stále je to funkčná špiónska podívaná, ktorá má celkom švih, takže nudiť určite nebude, no potenciál to malo väčší. 6,5/10 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl geniální komedii Krycí jméno U.N.C.L.E. - měl při sledování Operace Fortune nutkavý pocit, že už tohle někdy viděl. A dokonce se v tom znovu objevuje (a zase je tu skvělý) Hugh Grant. Naštěstí s věkem opustil role romantických Angličanů a hraje buďto zloduchy nebo šéfy tajných služeb a mezi námi, tahle poloha mu za mne sluší mnohem víc. Guy Ritchie si asi řekl, že když zafungoval skvěle U.N.C.L.E., zopáknem koncept znovu. Nasadíme pár herců slavných jmen, uděláme to ve stylu tajných služeb, navštívíme tolik světových destinací, že by z toho sám Wiilly Fog dostal psotník, šoupneme tam humor a dáme tomu moderní zápletku s AI. Bohužel Statham není Cavill a rádobysexy Aubrey Plaza není božská a sexy Alicia Vikander. Humor také o poznání skřípal i dialogy. No on taky Statham (ano nemusím ho) není žádný herec složitých psychologických rolí a dialogů. Nevidět od Ritchieho nic předtím, asi bych byl tímto snad i nadšen. Má to skoro všechno co má mít napínavý špionážní biják. Přesně ten žánr na pomezí Agenta 007 a Mission: Impossible. Já ale bohužel mezi takové diváky nepatřím a tak jeho Ritchieho kanibalizaci sebe sama moc nechápu. Dávám za 3 štěnice. * * * ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se na to nálakat, ale jak jsem se obával tak Ritchie už těžce vyčpěl vykrádá sám sebe a servíruje další unylou špionskou variaci na Bonda. No a Statham se od Fast and Fekalious 7 v žádný pořádný roli taky neobjevil a jeho kouzlo vyprchává. Jediný kdo se tu snaží je Grant, ale na tom malým prostoru nic neuhraje. Takže filmový rok 2023 začal jak skončil ten předchozí a já už bych fakt neměl do toho kina lézt.15% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Ritchie je už pár let mým velkým oblíbencem. V jeho filmech mě baví práce se střihem, slovní humor a v drtivé většině také obsazení plné áčkových, ale přesto neokoukaných hereckých hvězd. Jeho nová akční podívaná se sice dočkala ročního odkladu, ale čekání stálo za to. Tetelila jsem se radostí, že vidím po dlouhé době ve výraznější roli mého hrdinu z Princezny nevěsty nebo čumáčka Hartnetta, Statham je samozřejmě klasa a Grant se nám našel v rolích podvratných živlů, kterým ale podvědomě fandíte. Rozhodně jsem se nenudila, ale stejně jako v několika předchozích Ritchieho filmech vnímám jeho slabé místo v psaní a obsazování ženských postav - Aubrey Plaza za mě neoslňuje ani svými hereckými schopnostmi, ani vzhledem a zoufalými grimasami. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie si, stejně jako Wes Anderson či třeba Christopher Nolan, již několik filmů hýčká svoje uzavřené universum, naprosto odstřižené od současné reality a proměn jejích zákonitostí, aby si v něm mohl vyprávět ty svoje kouzelné pohádky o ženách a mužích s účelem. V jeho světě se pije brandy před dvanáctou, po vstupu do dveří se nejdřív rozhlídne po všech stranách, obleky se netrhají a když dostanete nakládačku, sami uznáte, že to bylo tím, že soupeř byl prostě lepší, načež si otřete cool krev u nosu, Blbý to mají akorát anonymní henchmeni, který dostávají permanentní fatality. Ty filmy jsou prostě klukovské pokojíčky, ve kterých se během deštivého odpoledne odehrávají zápletky, díky kterým vznikají situace a obrazy, který ten klučina zkrátka chce vidět. Ukázka sympatického filmového eskapismu, které se těžko bránit. Zároveň britsploitation. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Greg (Hugh Grant) griluje steak na téměř totožném stole jako je ve filmu Gentlemani (2019). Na designu stolů se osobně podílel i Guy Ritchie. Ten je známý svou posedlostí grilováním a venkovním vařením. (DJMaroko)
  • Agent JJ Davies (Bugzy Malone) se při představování nadřízenému dopustí zásadního faux pas – salutuje levou rukou. (Robbi)

Související novinky

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

Co nového připravuje režisér Guy Ritchie?

19.01.2024

Britský režisér Guy Ritchie (Gentlemani, Rozhněvaný muž) v posledních letech nabral velmi zdatné tvůrčí tempo. Zatímco v loňském roce stihl představit v kinech akční komedii Operace Fortune: Ruse de… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama