Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

High class komédia. Teda žáner značne obľubený v amerike v 40 a 50 rokoch. Sabrina v réžií nekompromisnej osobnosti tohto obdobia Billyho Wildera, predstavuje odľahčenú, príjemnú a po hereckej stránke veľmi podarenú komédiu. Hepburnová je ako obvykle na spapanie a ústredná dvojica Bogart a Holden si skvelo sekundujú. Len mi nejde nespomenúť, že taký Príbeh z Filadelfie s Kathrine Hepburn dopadol o triedu lepšie. Aspoň v mojich očiach. Nie že by Sabrina bola zlý film. Len konvencie tohto žánru nemajú možnosť prísť s nápaditým gagom, alebo vtipom. Jediné čo zostáva je úsmevný príbeh a koncepcia romantického filmu aká nemohla sklamať. Príjemné posedenie pri klasike, kde hlavne scény s pexisklom boli nezabudnuteľné. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to pohádka a když někdo natočí něco s tímto tématem dneska, vyslouží si tak maximálně zařazení do neurážejícího předvídatelného průměru, ale v těhle starých filmech to zkrátka funguje jinak. Úžasná atmosféra, příběh přes veškerou předvídatelnost báječně šlape a snoubí se v něm čistokrevná romantika s příjemným humorem. A Audrey s Humpreym? K tomu není třeba komentář. Miluju tyhle filmy a nemůžu hodnotit jinak. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Z takovýchto romantických komedií by si měli dnešní hollywoodští režiséři, scénáristé i producenti brát příklad. Výborný příběh o tom, jak nepředvídatelná láska je, patří sice k těm typičtějším, v tomhle zpracování ale ani chvíli nenudí - naopak při každé scéně se budete výborně bavit. Svůj velký podíl na tom má samozřejmě i snad nejcharismatičtější herečka filmové historie Audrey Hepburn, jejímž velkým očím i přirozené upřímnosti uvěříte cokoliv, nebo neméně charismatický Hubhrey Bogart, který už od dob Casablanky zvládl okouzlit tisíce diváků. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sladce sentimentální a kouzelné.Pořád to nejsou druhé Prázdniny v Římě,ale i tak je to zábavné a má to v sobě cosi pohádkového.Nesmím zapomenout zmínit úžasnou Audrey,na které film stojí.Už proto nechápu novější verzi Sabriny,kde má hlavní roli naprosto příšerná a ošklivá herečka.TOP ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Z romantických komedií mi většinou vstávají vlasy hrůzou. Z novodobých amerických mi přímo padají po trsech. Wilderova Sabrina naštěstí nepatří do této děsivé kategorie, takže mi pleš zaručeně nezpůsobí. Je to líbezný klenot ve zkušené režii mého oblíbence, s nádhernou Audrey Hepburn coby novodobou Popelkou, neodolatelným sukničkářem Holdenem a charismatickým Bogartem. Příjemná, odpočinková lahůdka. Prostě filmová romantika jak se patří. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Humphrey Bogart prohlásil o Audrey Hepburn, že je netalentovaná. (Kulmon)
  • Humphrey Bogart a William Holden se nemohli vystát. (Kulmon)
  • Garderóbu si mala Audrey Hepburn (Linus Larrabee) vybrať u módneho dizajnéra Givenchyho. Keď mu oznámili, že za ním príde slečna Hepburn, očakával vraj stretnutie s Katharine Hepburn. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno