Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Bogart s Audrey se mi k sobě sice úplně nehodí (rozdíl třiceti let je tady prostě vidět), ale oba dva mají tak velké charisma že by utáhli s přehledem i mnohem horší filmy. Sabrina je příběhově prostá klasická romantika, která sice nemá moc čím překvapit, ale i tak ty necelé dvě hodinky celkem slušně utečou (což ovšem neznamená, že by lehčí krácení nepomohlo)...70% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ARE YOU SURE YOU DON'T WANT TO GO WITH HER? WHY SHOULD I WANT TO GO WITH HER? BECAUSE YOU'RE IN LOVE WITH HER!!! Z tohoto slavného tria to u mě vyhrál na plné čáře pan Bogart. Jeho naškrobený paňáca, kterého hraje v každém filmu mě prostě baví a Holden ani Hepburn na něj nemají. Jak tu každý psal, že byl pro ni moc starý, tak mě se ani nezdálo. Zas takový z oraný pole na tváři neměl. Z rodu Larrabee hned po Linusovi u mě vedl starej, kterej pořád jen chlastal a kouřil jako by jeho život byl nekončící mejdan. Přirostl mi k srdci, protože přesně tohle bych dělal kdybych byl v jeho pozici. Film ze začátku trošku nudil, ale pak se zlomil a konec je dech beroucí. Jak jinak, když se jedná o film pana Wildera. NO MAN WALKS ALONE FROM CHOICE! ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Řečnická otázka.Může být snímek, kde hrají H. Bogart, W. Holden, A. Hepburn a režíruje jej B. Wilder špatný? Čistě hypoteticky ano. Není to však tento případ pohádky o novodobé popelce aneb jsou přední sedadla, zadní sedadla, mezi nimi sklo a (ne)jeden by si o něj mohl pořádně nabít držku. No jo, jenomže když to (nikdy) nezkusíte, nezjistíte, jaké to je. A to by byla škoda, nemyslíte? Jako návdavkem (francouzský) rychlokurs vaření, že i Zdenda Pohlreichů by zblednul závistí, sklapnul noty, pohladil si pleš a naleštil kulky (nebo obráceně?) a šel do sklepa loupat brambory.[...“včera jsme se naučili jak správně vařit vodu, dnes se naučíme, jak správně rozbít vejce aneb vše závisí na zápěstí“]. Souhlas, pouze pozor, nic se nemá přehánět, všeho moc škodí. Takový tenisový loket, to je... (jak by řekl Z. Svěrák) nepěkná to věc.Občas se změna vyplatí (teď nemám na mysli vaší ruky), tj; dát druhému (sám sobě) šanci.... Jelikož nás tlačí čas (děti) budeme pomalu končit. Jak? Přece tradičně (pohádkově)... a jestli neumřeli, žijí (spolu) šťastně dodnes. Že nevíte, kdo s kým resp. zda A. Hepburn „nazul střevíček“ (pro verbala a spol. myšleno, tak jak píšu, nikoliv obrazně) H. Bogart resp. W. Holden. A není to jedno? Hlavní přeci je, že to zůstalo v rodině. P.S. a nezapomeňte. Žena šťastně zamilovaná soufflé spálí, žena nešťastně zamilovaná zapomene zapnout troubu. Chtělo by se cynicky (ze života) dodat „a není nic horšího (dámy) než hladovej, tj; špatně naloženej chlap“. Já si to však nechám, protentokrát, raději pro sebe. S dovětkem na závěr. Osobně mám Humphreyho přecejenom raději v poněkud odlišnější poloze a s poněkud více prostořekou „Popelkou“ L. Bacall. To je však věcí osobního vkusu a zejména úplně jiný příběh. „To have and have not“, to je oč tu běží. Ten si však povíme (děti) někdy příště. 75% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nebude to vadiť, Sabrina, keď budem pri lodi plakať? Rozkošné. Vtipné, vkusné, miestami smutné a Audrey sa pre túto rolu narodila. Nevinné, chudobné dievča v dobrej spoločnosti, otrok vlastných citov a na druhej strane dvaja bratia, hezoun a obchodník a je takmer jasné, koho si vyberie. SPOILER! Nato že ide o limonádu staršiu pol storočia, ma celkom zarazilo, že to bolo až po finále nerozhodné. Tá scéna v búdke, to je ako zo života. Happy end som im prial, no aspoň na tú malú chvíľku sa potešil ten cynik vo mne, pretože to pár minút reálne vyzeralo, že si vyberie toho horšieho. A bez pričinenia tých dvoch bratov, asi by sa tak aj stalo. Úžasne nedokonalá ženská postava. 90% ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Taký milý romanticko - komediálny film s Audrey Hepburn (podala priemerný výkon), ktorý v podstate nemôže nikoho uraziť a veľmi pekne dokáže dokresliť čas strávený napríklad s priateľom či priateľkou. Tak ho teda odporúčam pozrieť s vašou polovičkou, občas si ho pristavte a trošku sa cicmajte. O čom je film? Film je o žene Sabrina (Audrey Hepburn) čo je zaľúbená až po uši do jedného muža, ale ten o ňu nejaví záujem a vlastne úplne ju neberie do úvahy. Ďalej tu celkom zaujímavú rolu hrá rozdiel medzi chudobnými a bohatými (spoločenskými vrstvami). Sabrina sa počas filmu hľadá a snaží sa pochopiť čo vlastne chce a to aj mužský predstavitelia, čiže dá sa povedať, že film nie je prázdna romantická komédia, ale je aj o hľadaní a o pocitoch ľudí. Koniec je veľmi pekný a príjemný a objíme Vás, tak tento film jednoznačne odporúčam. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • V posledních natáčecích dnech na Long Islandu projevili přání podívat se na natáčení řecký král a královna. Wilder vypůjčil dva trůny z filmu s Bobem Hopem Monsieur Beaucaire a při vedení k trůnu elektrikář zavolal: „Hej, královno, kde jste byla včera, když jsem měl postupku a chyběla mi tam už jen královna?“ (Pavlínka9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno