Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem předchozích sedm filmů Billyho Wildera vítal s nadšením a všem jsem dával bez rozmyslu plný počet, tak zde se jedná o první zklamání. Komedie není pro Wildera tím pravým žánrem. Audrey Hepburn je sice okouzlující, ale Humhprey je pro ní prostě starý. V tomto filmů se zdá být dokonce přestárlý a zdaleko to mezi ním a Audrey nejiskří jako s Lauren Bacall. Navíc je nutno zmínit, že první část filmu je neskutečná nuda. Takže slabší ****. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn v roztomilé romanci, která pod režijní taktovkou mistra Billyho Wildera vznikla podle divadelní hry Samuela Taylora. Laskavý příběh prosté dcery řidiče, která je slepě zamilována do syna otcova bohatého zaměstnavatele. Po studiích v Paříži však přijíždí elegantní dáma, která dozrála do krásy a nehodlá se svých snů jen tak vzdát!! Snad jediné, co zrovna nefunguje, je chemie mezi Hepburn a omšelým Humphrey Bogartem, který se jí na „přání“ rodiny začne dvořit!! ()

Reklama

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Z romantických komedií mi většinou vstávají vlasy hrůzou. Z novodobých amerických mi přímo padají po trsech. Wilderova Sabrina naštěstí nepatří do této děsivé kategorie, takže mi pleš zaručeně nezpůsobí. Je to líbezný klenot ve zkušené režii mého oblíbence, s nádhernou Audrey Hepburn coby novodobou Popelkou, neodolatelným sukničkářem Holdenem a charismatickým Bogartem. Příjemná, odpočinková lahůdka. Prostě filmová romantika jak se patří. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Přeceňovaný film...Hepburn je sice - jako ostatně vždy - bezprostřední a roztomilá...ale příběh má dost chabou a nevěrohodnou zápletku (Bogart se snaží odlákat zamilovanou Sabrinu od svého bratra, aby mohl proběhnout předem dohodnutý bratrův sňatek, který má pro rodinný business strategický význam). Zápletka se ovšem rozvine jen díky donebevolající naivitě až imbecilitě hl. postavy Sabriny, která se umí zamilovat do jiného člověka v rozmezí 3 dní... ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Z takovýchto romantických komedií by si měli dnešní hollywoodští režiséři, scénáristé i producenti brát příklad. Výborný příběh o tom, jak nepředvídatelná láska je, patří sice k těm typičtějším, v tomhle zpracování ale ani chvíli nenudí - naopak při každé scéně se budete výborně bavit. Svůj velký podíl na tom má samozřejmě i snad nejcharismatičtější herečka filmové historie Audrey Hepburn, jejímž velkým očím i přirozené upřímnosti uvěříte cokoliv, nebo neméně charismatický Hubhrey Bogart, který už od dob Casablanky zvládl okouzlit tisíce diváků. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Športové auto, ktoré vlastnia bratia, je značky Nash-Healey. Toto auto sa vyrábalo v rokoch 1951 až 1954 a v tejto dobe stálo 6000 amerických dolárov. (TheRoller)
  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)
  • Linus Larrabee (Humphrey Bogart) používá v jedné z úvodních scén filmu jeden z prvních modelů mobilního telefonu. V té době se jednalo o poslední výkřik nejmodernější techniky, který si mohli dovolit jen ti nejbohatší lidé. Celé zařízení bylo ale v té době velice rozměrné a těžké, takže bylo nepřenosné a bylo pevně zabudováno do výbavy luxusního osobního automobilu. (SeanBean)

Reklama

Reklama