Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Romantická, lehce pohádková, fantazie. Rozkošná Audrey tentokrát né jakožto princezna, ale spíše jako popelka bezhlavě zamilovaná do svého bohatého prince, odjíždějící pochytit nějakých těch francouzských mravů, aby i zatuchlé srdce věčného suchara roztálo a zahořelo tím pravým citem k prosté a krásné dívce. Bravůrní milostná trojice + jeden velice sympatický šofér v zábavném kusu Billyho Wildera. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pri záverečných titulkoch som si mimovoľne spomenul na Čapkovu rozprávku o tom, ako pejsek a kočička piekli dortu. Tiež tam dali samé dobré veci a výsledok nebol bohvieaký. Audrey Hepburn je na vrchole môjho rebríčka najlepších herečiek, Humprey Bogart mal charizmy na pohľadanie a ani Billy Wilder nechýba v mojej Top ten najlepších režisérov. Pridajte k tomu jednoduchý a mnohokrát stvárnený dej a pozrite na výsledok. Audrey je stále očarujúca, nekonečne milá a prirodzená. Obsadenie Bogarta považujem za omyl, William Holden ma zaujal málokedy a scenár filmu nepomohol, skôr naopak. Takže som z tohto 60-ročného filmu mal pocit jednohubky. Videl som, chvíľami ma aj zaujal, dokonca aj rozosmial a po mesiaci už si nebudem vedieť bez nahliadnutia do tejto databázy vybaviť o čom vlastne bol. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Wilderovská pohádka o Popelce, která se v Paříži naučila rozbíjet vajíčka, a stárnoucím milionáři, jenž zjistil, že v jeho hrudi se krom svazku účtenek nachází pořád ještě srdce. A taky je to báječná reklama. Plast je slast, skoro taková jako pozorovat Audrey a Humpreyho, jak postupně roztávají. Oba mají ve své filmografii zářivější tituly, ale Wilder si je jako už stokrát předtím dokázal pohlídat a navíc se popasovat se scénářem plným romantických geometrických obrazců. Klasika pro každého, kdo umí něco spálit v troubě. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pekny romanticky film Billyho Wildera. Scenar je ale dost naivni, jako vetsina filmu s A. Hepburn, ktera mela hezkou a zajimavou tvar, herecky me ale ne vzdy presvedcila. Souhlasim s nazorem, ze Bogart se k ni uz vekove moc nehodil. Wilder natocil daleko lepsi romanticke komedie, (Nekdo to rad horke, Odpoledni laska, Slameny vdovec, Avanti, Sladka Irma) ve svem zanru se ale jedna o nadprumerny film. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tenhle příběh, zpracování s Fordem. Proto jsem byla připravená dát tomu plný počet. Dokoce se mi líbilo, že nové zpracování není jako přes kopírák, takže i tady mě něco překvapilo. Jenž David se jim vůbec nepovedl. Jeho představitel by měl spíš hrát Linuse. Samotný Linus byl samozřejmě dědula, ale o byl Ford taky. Ale nic z toho by mi ani tak nevdalo. Ale ten konec. To se jako opravdu jen objali? To si nemohli dát pořádnou americkou pusu? Tak to teda ne. A co nejdřív si pustím novější verzi, protože jestli se na konci taky jenom objali, tak tu hvězdu uberu taky. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • V posledních natáčecích dnech na Long Islandu projevili přání podívat se na natáčení řecký král a královna. Wilder vypůjčil dva trůny z filmu s Bobem Hopem Monsieur Beaucaire a při vedení k trůnu elektrikář zavolal: „Hej, královno, kde jste byla včera, když jsem měl postupku a chyběla mi tam už jen královna?“ (Pavlínka9)
  • Když se Holden do Hepburn zamiloval, Bogart ji zamítl a místo ní požadoval svou ženu Lauren Bacall. (Kulmon)
  • Audrey Hepburn přešila vztah s Holdenem, když se dozvěděla, že on nemůže mít děti. (Kulmon)

Reklama

Reklama