Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Z romantických komedií mi většinou vstávají vlasy hrůzou. Z novodobých amerických mi přímo padají po trsech. Wilderova Sabrina naštěstí nepatří do této děsivé kategorie, takže mi pleš zaručeně nezpůsobí. Je to líbezný klenot ve zkušené režii mého oblíbence, s nádhernou Audrey Hepburn coby novodobou Popelkou, neodolatelným sukničkářem Holdenem a charismatickým Bogartem. Příjemná, odpočinková lahůdka. Prostě filmová romantika jak se patří. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn v roztomilé romanci, která pod režijní taktovkou mistra Billyho Wildera vznikla podle divadelní hry Samuela Taylora. Laskavý příběh prosté dcery řidiče, která je slepě zamilována do syna otcova bohatého zaměstnavatele. Po studiích v Paříži však přijíždí elegantní dáma, která dozrála do krásy a nehodlá se svých snů jen tak vzdát!! Snad jediné, co zrovna nefunguje, je chemie mezi Hepburn a omšelým Humphrey Bogartem, který se jí na „přání“ rodiny začne dvořit!! ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Romanticky film v krystalicky cistem slova smyslu. Z nenapadne usmudlane kacenky se stane noblesni dama a vezme si milionare, wohooo. K tomu hraje tezce oldschool retro hudba a herecky A-team zlate ery hollywoodu. Tohle je bez pochyby jeden z tech filmu, u ktereho se zeny v depresich cpou cokoladovou zmrzlinou. Z meho pohledu ale pomerne nudna a az prilis klasicka a nezajimava podivana s prekvapive velmi nizkou davkou chemie mezi herci, ktera si alespon udrzuje vsechny tradicni kvality rezie Billyho Wildera. 5/10 ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Zlatá Audrey v božskej róbe od Givenchy (* naviac). Milé, ohromne vytvárajúce francúzske klišé, La Vie En Rose- ovské. Humphrey čiastočne sympatický ale v Casablance ma bral viac. I keď je trošku starý na danú rolu, no stále menej než Gary Cooper v Love in the Afternoon. Zapamätám si film aj s francúzskym kuchárom. Celkovo fajn, pobaví ale asi sa neuloží v pamäti na večnosť. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Audrey Hepburn je naprosto dokonalá a skvěle působí jako mladá žába i jako už vyzrálejší mladá dáma. Je tak plná optimismu, mládí i lásky a vůbec se nedivím, že dokázala okouzlit oba bratry. Ze začátku jsem měla problém s panem Bogartem, který působí až příliš vážně a "dospěle", ale ten jeho výraz, když mu Audrey hravě upraví klobouk...aaach. Když o vás projeví zájem takový muž a vy mu navíc dokážete proniknout až k srdci a vykouzlit něžný úsměv, pak na věkovém rozdílu nezáleží. K dokonalosti už mnoho nechybí, jen je vše dost povrchní a city i další věci jsou brány jen jakoby okrajově, vše stojí na kouzlu úžasné mladé herečky, která zpívá, švitoří, ale o myslích ostatních se toho tolik nedozvíme. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Billy Wilder pracoval na scenári aj počas natáčania. Jedného dňa požiadal Audrey Hepburn (Sabrina Fairchild), aby predstierala chorobu, a tak mal dosť času na dokončenie scény. (TheRoller)
  • Mnoho kritiků se shodlo na tom, že Bogart byl obsazen nevhodně. Holden měl hrát Linuse a Davida nějaký mladší herec. (Kulmon)
  • Kostýmy pro film vytvářela legendární kostýmní výtvarnice Edit Head firmy Paramount Pictures, jednalo se ale pouze o Sabrininy (Audrey Hepburn) prosté domácí šaty, které nosila před svým odjezdem do Paříže. Šaty, které Sabrina používala po svém návratu z Paříže, navrhoval pro Audrey Hepburnovou poprvé kostýmní návrhář Hubert de Givenchy, ve své době se jednalo o legendání oděvy, zaujaly zejména bílé plesové šaty, které vypadaly jako složená motýlí křídla, a dále také černé večerní šaty. Hubert de Givenchy nebyl vůbec uveden na titulcích, ačkoliv film získal Oscara právě za kostýmy. (SeanBean)

Reklama

Reklama