Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to pohádka a když někdo natočí něco s tímto tématem dneska, vyslouží si tak maximálně zařazení do neurážejícího předvídatelného průměru, ale v těhle starých filmech to zkrátka funguje jinak. Úžasná atmosféra, příběh přes veškerou předvídatelnost báječně šlape a snoubí se v něm čistokrevná romantika s příjemným humorem. A Audrey s Humpreym? K tomu není třeba komentář. Miluju tyhle filmy a nemůžu hodnotit jinak. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Je příjemné si občas v klidu sednout a nechat se unášet vkusnou a nekomplikovanou romantikou. Přesně takovou podívanou přináší Sabrina. Je sice pravda, že snímek v druhé polovině lehce ztrácí tempo, navíc Sabrinina přeměna není ve filmu ukázána a někomu může vadit i to, že Bogart už není žádní mladík...inu nikdo není dokonalý. Vlastně ano, někdo dokonalý je: Audrey Hepburn! 8/10 ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sladce sentimentální a kouzelné.Pořád to nejsou druhé Prázdniny v Římě,ale i tak je to zábavné a má to v sobě cosi pohádkového.Nesmím zapomenout zmínit úžasnou Audrey,na které film stojí.Už proto nechápu novější verzi Sabriny,kde má hlavní roli naprosto příšerná a ošklivá herečka.TOP ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl remake a tak se mi do originálu moc nechtělo. V poslední době jsem si, ale moc oblíbil Billyho Wildera a Audrey Hepburn a taky jsem byl zvědav na Humphreye Bogarta. Vzpoměl jsem si, že kamarád si pořídil DVDčka s A. Hepburn, nebylo co řešit. Dal jsem tomu šanci. A byl to nádherný romantický zážitek. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Rozprávka s veľkou porciou presvedčivej romantiky. Pod pláštikom dojímavého príbehu o naivnej pipke s veľkými očami, čo sa zaľúbila do toho nepravého, sa propaguje podnikavý kapitalizmus s čestnou tvárou, umožňujúci ľuďom ľahší život.. Jednoznačne stojí na strane pracovitých biznismenov a majiteľov firiem, neváhajúcich sa vložiť celým telom aj mysľou do riadenia firmy a inovačno-podnikateľských plánov. Tento postup tvorcovia podporujú aj u menej zámožných. Na ich príklade ukazujú, že vyslanie na štúdiá do zahraničia zatraktívnia i triedne nižšie postavených v očiach elity. Alebo ako plebs môže stúpnuť o level vyššie, ak sa naučí správne rozbiť (zlaté) vajce. Poznámka: V oficiálnom texte distribútora sa píše, že hlavná hrdinka je chudobné dievča. Nuž neviem - jej oblečenie, správanie a najmä jej samostatná veľká izba mi pripomínali všelilenčo, len nie chudobu. Ale možno to vyplynulo z akéhosi amerického distribučného textu k filmu. Pretože tesne po vojne sa v USA za príslušníka strednej triedy považoval vysokoškolsky vzdelaný človek s príjmom, ktorý stačil uživiť všetky potreby partnera v domácnosti bez príjmu, dve spoločné deti, vlastníctvo auta, chaty, dovolenku dvakrát ročne a náklady na vysokú školu pre oboch potomkov. Z tohto uhla pohľadu mohla byť Sabrína považovaná za chudobné dievča. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • Bogartův honorář byl 300000 dolarů, zatímco Holden dostal jen polovinu a Audrey Hepburn pouhých 15000! (Kulmon)
  • V posledních natáčecích dnech na Long Islandu projevili přání podívat se na natáčení řecký král a královna. Wilder vypůjčil dva trůny z filmu s Bobem Hopem Monsieur Beaucaire a při vedení k trůnu elektrikář zavolal: „Hej, královno, kde jste byla včera, když jsem měl postupku a chyběla mi tam už jen královna?“ (Pavlínka9)
  • Mnoho kritiků se shodlo na tom, že Bogart byl obsazen nevhodně. Holden měl hrát Linuse a Davida nějaký mladší herec. (Kulmon)

Reklama

Reklama