Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je okouzlující, humorná, a září ve společnosti největších hollywoodských hvězd. Humphrey Bogart, William Holden a Audrey Hepburn hrají v příběhu o Popelce v režii slavného filmaře Billy Wildera (Sunset Boulevard, Někdo to rád horké). Bogie a Holden jsou velmi bohatí bratři, žijící na Long Islandu. Bogie je samá práce, Holden samá sukně. Ale když se Sabrina, dcera rodinného řidiče vrátí z Paříže dospělá a okouzlující, schyluje se k rodinnému zemětřesení, protože oba bratři podlehnou šarmu Audrey Hepburn. (Magic Box)

(více)

Recenze (190)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Romanticky film v krystalicky cistem slova smyslu. Z nenapadne usmudlane kacenky se stane noblesni dama a vezme si milionare, wohooo. K tomu hraje tezce oldschool retro hudba a herecky A-team zlate ery hollywoodu. Tohle je bez pochyby jeden z tech filmu, u ktereho se zeny v depresich cpou cokoladovou zmrzlinou. Z meho pohledu ale pomerne nudna a az prilis klasicka a nezajimava podivana s prekvapive velmi nizkou davkou chemie mezi herci, ktera si alespon udrzuje vsechny tradicni kvality rezie Billyho Wildera. 5/10 ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Romantická, lehce pohádková, fantazie. Rozkošná Audrey tentokrát né jakožto princezna, ale spíše jako popelka bezhlavě zamilovaná do svého bohatého prince, odjíždějící pochytit nějakých těch francouzských mravů, aby i zatuchlé srdce věčného suchara roztálo a zahořelo tím pravým citem k prosté a krásné dívce. Bravůrní milostná trojice + jeden velice sympatický šofér v zábavném kusu Billyho Wildera. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre fundov genialnej Audrey Hepburnovej je tento snimok povinnou jazdou. Tentokrat Audrey je v roli chudobneho dievcata Sabriny, ktora sa zamiluje do jedneho z bratov /David/, ktory ma isty sposob zivota, priom vsak Sabrinu miluje dalsi - Linus. Audrey Hepburn bola ako vzdy skvela, a William Holden /Sunset Boulevard, The Wild Bunch/ bol proste vyborny herec. Zjavil sa tu aj Hampry Bogart /The Big Sleep, Casablanca/, ale jelikoz ho stale nemam rad, tak som jeho pritomnost uz len nejak zniesol. Billy Wilder na reziserskej stolicke bol fakt talent. 90 % ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu jsem měl oprávněné obavy. Bogart se do role naprosto nehodí a je patrné, že jej natáčení (kulantně řečeno) nebavilo. Navíc strkat mu násilím do náruče o třicet let mladší partnerku vypadá skoro až úchylně, podobný dojem jsem měl i z Odpolední lásky (kde hraje pro změnu G.Cooper). Ačkoli je Sabrina místy vtipná ve vykreslení vedlejších postav otců, zážitek jsem z ní měl pouze průměrný. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná a roztomilá romantická komedie v tónu kousavého vtipu, svižného dialogu, strhujícího děje a vznešené atmosféry. Lásky cit je nevyzpytatelný ve svém působení na jednotlivce, ve své aroganci, přehlížení, vlastnímu stavění lepšího člověka, chtění, trpění, čekání, bláznění, mučednictví, teatrálností a ponoření se do vzájemného opětování. Chudá dívka Sabrina Fairchild (šarmantní Audrey Hepburn), bezhlavě a trpitelsky zamilovaná do chlípně bohémského muže, se vlivem svého vzestupného sebevědomí a dvojitého mužského obletování, dostává mezi dva bohaté bratry. Do práce ponořeného Linuse (zajímavý Humphrey Bogart) a zhýralého Davida (dobrý William Holden) Larrabeeů. Zmínit se ještě musí otec bratrů Oliver (Walter Hampden) a starostlivý Sabrinin otec Thomas (John Williams), řidič dotyčné rodiny. A začíná rozkošné a hravé představení, kdy má každou chvíli navrch někdo jiný. Láska působí prazvláštní chemické reakce v lidském těle a nevyzpytatelnost v chování všech zasažených. Vše spěje až do velkolepého finále a konečného nalezení té správné a opravdové dvojice. Laskavé, příjemné a zábavné. Více než příjemné odreagování, když se zábavou dostáváme i potřebnou dávku umění a krásna pro rozkoš filmové duše. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (21)

  • První ze čtyř filmů v řadě, ve které byl partnerem Audrey Hepburn muž o generaci starší. (Kulmon)
  • Vila, kde sa natáčal film, patrila v skutočnosti vtedajšiemu prezidentovi štúdia Paramount Pictures - Barneymu Balabanovi. (TheRoller)

Reklama

Reklama